شناسهٔ خبر: 43898761 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آخر هفته با اخبار فناوری |

جهش‌های جدید کرونا تهدیدی برای واکسن‌های در حال ساخت / از ارائه راهکاری برای کاهش درد روماتیسم تا وجود آب در مریخ!

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.
 

عصاره هسته انگور، راهکاری برای کاهش شدت روماتیسم مفصلی شناخته شد

برخی مطالعات حاکی از آن است که هسته انگور می‌تواند در بیماری آرتریت روماتویید اثرات مثبت داشته باشد. بررسی‌ها نشان داده که عصاره هسته انگور دارای مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان است و غلظت آن در هسته انگور بیشتر از سایر قسمت‌های میوه مثل پوست و پالپ میوه است. با توجه به اینکه مطالعات اندکی در این مورد انجام شده است، پژوهشگران تاثیر داروی گراپکس (Grapex) که حاوی عصاره هسته انگور است را بر کاهش فعالیت و شدت بیماری و بهبود علایم بیماران آرتریت روماتویید بررسی کردند.

 

ما به دنبال موجودات فرازمینی هستیم یا آن‌ها در جستجوی ما؟

درحال‌ حاضر بیش از ۴۵۰۰ سیاره فراخورشیدی برای ستاره‌شناسان شناخته شده است. بسیاری از آن‌ها در حالی از زمین دیده شدند که جلوی ستاره مادر خود می‌چرخیدند و نور سطح ستاره را کاهش می‌دادند. ستاره‌شناسان ۱۰۰۴ سیستم ستاره‌ای را شناسایی کردند که دارای یک ستاره شبیه به خورشید هستند.

 

جهش‌های جدید کرونا تهدیدی برای واکسن‌های درحال ساخت / از ارائه راهکاری برای کاهش درد روماتیسم تا وجود آب در مریخ با قدمتی فراتر از تصور

 

برنامه‌های پارک فناوری پردیس برای هفته جهانی کارآفرینی اعلام شد

هفته جهانی کارآفرینی در سراسر جهان، همه ساله از ۱۶ تا ۲۲ نوامبر در قالب برنامه‌های مختلف برگزار می‌شود. امسال این هفته با شعار «رفع موانع و استقبال از همه» در بیش از ۱۷۰ کشور دنیا، با ۳۵۰۰۰ رویداد و استقبال بیش از ۱۰ میلیون مخاطب برگزار خواهد شد. پارک فناوری پردیس نیز امسال با برنامه‌‎های متنوعی در هفته اول آذرماه (۱ الی ۷ آذرماه) به استقبال هفته جهانی کارآفرینی خواهد رفت.

 

یکی از سخت‌ترین سرطان‌ها در محیط آزمایشگاهی مغلوب نانولوله‌ها شد!

به گفته محققان دانشگاه کمبریج و لیدز، نانولوله‌های طلا می‌توانند برای درمان مزوتلیوما، نوعی سرطان ناشی از قرار گرفتن در معرض آزبست، مورد استفاده قرار گیرد. در مقاله‌ای که محققان در نشریه Small به چاپ رساندند، نشان دادند که اگر سلول‌های سرطانی در مجاورت این نانولوله‌ها قرار گیرند، نانولوله‌ها نور را جذب کرده و گرم می‌شوند و با این کار می‌توان سلول‌های سرطانی را از بین برد.

 

تولید ۳ واکسن انسانی تا پایان سال / ارزبری پایین می‌آید

مصفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بنا داریم تا پایان امسال ۳ واکسن جدید انسانی را به لیست واکسن‌های تولیدی داخلی اضافه کنیم. واکسن‌هایی که به دلیل ارزبری بالا تاکنون بخش دولتی موفق به تولید آن‌ها نشده است.

 

تراشه میکروسیالی برای درمان سلول‌های سرطانی ساخته شد

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه کره با هدایت استاد مهندس پزشکی، چونگ آرام، موفق به توسعه تراشه میکروسیالی شده‌اند که می‌توان از آن برای ویرایش و دستکاری ژن‌ها استفاده کرد. یک سلول اولیه نظیر سلول‌های بنیادی و ایمونسایت‌ها دارای طول عمر محدودی هستند و برخلاف دیگر سلول‌ها، از دستکاری ژنی مصنوعی سرپیچی می‌کنند.

 

با این حال، ویرایش ژنتیکی سلول‌های اولیه برای توسعه درمانی ضروری است و به همین ترتیب روش‌هایی برای انتقال موثر مورد نیاز است. 

 

ماسک معمولی با غشاء نانوالیاف، ۶ برابر بهتر از ماسک N۹۵ عمل می‌کند

این گروه غشاء حاوی نانوالیاف ساخته است که می‌تواند بین پارچه‌های میان پارچه‌های ماسک‌های خانگی قرار گیرد. در حالی که ماسک پارچه‌ای معمولی امروزی ممکن است کمتر از ۵۰ درصد از ذرات ویروس را مسدود کند، این غشاء قادر به مسدود کردن ۹۰ تا ۹۹ درصد از ذرات خواهد بود و به حفظ تنفس‌پذیری ماسک کمک شایانی می‌کند.

 

وجود آب در مریخ با قدمتی فراتر از تصور

منشا آب در زمین، مریخ و دیگر اجسام بزرگ مانند ماه مدت‌هاست در علوم سیارات مورد سوال است. یک فرضیه بیان می‌کند که این منشا از شهاب‌سنگ‌ها و دنباله‌دار‌های گذشته ناشی می‌شود. اما برخی از محققان علوم سیارات فکر می‌کنند که آب یکی از چندین ماده است که طی شکل‌گیری سیارات بطور طبیعی بوجود آمده است. تجزیه و تحلیل شهاب‌سنگ باستانی مریخ فرضیه دوم را بیشتر تایید می‌کند.
 
جهش‌های جدید کرونا تهدیدی برای واکسن‌های درحال ساخت / از ارائه راهکاری برای کاهش درد روماتیسم تا وجود آب در مریخ با قدمتی فراتر از تصور

 

جهش‌های جدید کرونا تهدیدی برای واکسن‌های در حال ساخت

در مزرعه‌های مینک واقع در مناطق زیلند و جاتلند شمالی، ویروس كرونا به شدت شیوع یافته و از انسان به حیوانات مزرعه‌ها و دوباره به مزرعه داران و ساکنان منطقه منتقل شده است.

 

اکنون کارشناسان کشف کرده اند ویروس حین انتقال دچار جهش ژنتیکی قابل توجهی شده است. آن‌ها تاکنون ۵ خوشه از تغییرات در کد ژنتیک آن را یافته‌اند. برخی از این تغییرات روی پروتئین اسپایک ویروس کرونا تاثیرگذار هستند. ویروس با استفاده از این پروتئین به سلول‌های بدن انسان نفوذ می‌کند.

نظر شما