صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، «آل سعود، جنگ نيابتي در يمن»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است که در آن مي خوانيد؛
مقاومت جانانه مردم يمن در برابر تهاجم ظالمانه ارتش عربستان سعودي شرايط را به زيان آل سعود رقم زده و از هم اکنون آثار شکست آل سعود نمايان شده است. تهاجم ناجوانمردانه نيروي هوائي عربستان سعودي به يمن زماني صورت گرفت که گروه انصارالله خواستار برقراري حکومت مستقل و مشارکت گروه هاي مختلف مردم در اداره کشور شده بود و انقلاب مردم يمن در آستانه پيروزي کامل قرار داشت.
در اين حملات که از اولين لحظات بامداد ششم فروردين با دستور پادشاه عربستان و اعلام آن از سوي سفير رياض در آمريکا آغاز شد، مناطق مختلف يمن آماج تهاجمات هوايي عربستان و کشورهاي هم پيمان سياسي رياض و برخي کشورهايي که از نظر اقتصادي به کمک هاي مالي عربستان نيازمند هستند قرار گرفت. در اين عمليات نظامي موسوم به «طوفان قاطع» تاکنون به شهادت تعداد زيادي زن و کودک و تخريب خانه هاي مسکوني و ويراني زيرساخت هاي اقتصادي و عمومي با استفاده از سلاح هاي ممنوعه و مخرب منجر شده است.
کارشناسان درباره حمله نظامي عربستان به يمن و هزينه هاي غيرقابل جبران رياض در اين اقدام معتقدند قبل از اينکه اين جنگ، ضربه اي به مردم يمن باشد، آتشي به دامن رژيم آل سعود است که اين روزها از اوضاع منطقه اي و تحولات بين المللي به شدت ضربه خورده و نگران آينده هستند. حمله عربستان به يمن را بايد حمله اي از سر درماندگي و ناشي از شکست هاي پي در پي سياسي آل سعود در منطقه ارزيابي کرد زيرا عربستان پس از شکست سياست هايش در سوريه براي سرنگوني رژيم بشار اسد و عدم موفقيت گروه تکفيري داعش در گسترش سلطه بر عراق و شکست برنامه هاي رياض در بحرين و لبنان، اکنون نيز که يمن عليرغم استفاده از ابزارهاي گوناگون همچون حمايت سياسي از مهره هاي سياسي، توطئه تجزيه و ايجاد ناآرامي هاي قبيله اي، تقويت گروه تروريستي القاعده، تعطيل کردن سفارت و فشارهاي اقتصادي گوناگون نتوانست با انصارالله و مردم يمن مقابله کند، خشن ترين روش را برگزيد و به حمله نظامي روي آورد و آتشي را برافروخت که به اعتقاد کارشناسان منطقه، دود آن زودتر از همه به چشم خود آتش افروزان خواهد رفت.
تاريخ يمن به روشني نشان مي دهد هر کشوري به اين سرزمين طمع کرده و آنرا مورد حمله نظامي قرار داده، سرانجام با خفت و سرشکستگي آن را ترک کرده است. در مداخلات نظامي دهه هاي اخير به يمن، نيروهاي انگليسي در سال 1316 اين کشور را از هوا و دريا مورد حمله قرار دادند ولي بر اثر مقاومت مردم مجبور به عقب نشيني شدند.
از سال 1324 نيز سعوديها تاکنون 6 بار به يمن حمله نظامي کرده و چند بار بخش هائي از اين کشور را از طريق مرز 1000 کيلومتري مشترک به اشغال در آوردند ولي هر بار، دست از پا درازتر مجبور به قبول شکست و خواري شدند. بنابر اين حمله اخير عربستان به يمن تازگي نداشته و در ادامه همان تجاوزات شکست خورده قبلي و آزمون خطاهاي قبلي رژيم آل سعود است که اين بار نيز نتيجه اي را عايد رياض نخواهد کرد.
واقعيت اينست که پس از قيام ششماه پيش مردم يمن به رهبري گروه انصارالله براي تکميل انقلاب ناتمام اين کشور و فرار مهره هاي سياسي عربستان از صنعا به عدن، دخالت هاي عربستان در امور داخلي يمن رنگ و بوي ديگري به خود گرفت و با منافع نامشروع و مطامع بسياري از دولت هاي منطقه اي و فرامنطقه اي بويژه رژيم صهيونيستي درباره تنگه باب المندب گره خورد. از اين جهت رياض که در ماه هاي اخير شاهد سوختن مهره هاي قديمي خود در يمن و از دست رفتن حيات خلوت قديمي خود و شکست ديگري در منطقه بود، با تحريکات آمريکا و بويژه رژيم صهيونيستي و پوست خربزه اي که تل آويو براي مداخله نظامي مجدد زير پاي آل سعود انداخت، وارد باتلاق خطرناکي شد که همه کارشناسان ادامه آنرا تله مرگ عربستان توصيف کردند، زيرا سعودي ها در حملات هوايي 10 روز گذشته به يمن به چيزي غير از افزايش نفرت عمومي به دست نياورده و در صورت وارد کردن نيروهاي زميني خود به يمن، نظاميان خود را در معرض نابودي قرار خواهند داد، هر چند که آنها سعي دارند مشکل خود را با سربازان و نيروهاي مزدور پاکستاني در قالب لشکرهاي اجاره اي حل کنند.
اکنون ثابت شده است که با حملات هوايي عربستان به يمن، نه تنها انصارالله و مردم اين کشور تسليم تجاوزات خارجي نشده و دست از مقاومت برنداشته اند، بلکه يمن به طور يکپارچه عليه آل سعود بپاخاسته و مردم مصمم هستند خاندان آل سعود را از اين تجاوز وحشيانه براي هميشه پشيمان کنند.
قطعاً ادامه اين حملات جز افزايش نفرت و بيزاري عمومي مردم يمن از رژيم آل سعود و دامن زدن به ناآرامي هاي منطقه و برهم زدن توازن امنيتي به ضرر آل سعود نتيجه اي نخواهد داشت چرا که عربستان هرگز آمادگي تداوم جنگ فرسايشي را نداشته و بايد از دو جبهه داخلي و عرصه کارزار يمن، خود را آماده دريافت ضربه کند. هر چند آنها تلاش مي کنند اين بار، دريافت اين حملات احتمالي را از خود منصرف کرده و در سطح شوراي همکاري و شرکاي منطقه اي خود تقسيم نمايند ولي به هر حال ساختار سياسي، امنيتي و نظامي اين کشورهاي به اصطلاح هم پيمان آل سعود آنچنان نيست که بتوانند تبعات چنين جنگي را تحمّل کنند.
کاملاً روشن است که تهاجم نظامي به يمن، توري است که صهيونيست ها براي آل سعود تدارک ديده اند و آنها در اين جنگ نيابتي که به نمايندگي از رژيم صهيونيستي در يمن برافروخته اند، سرشکسته تر از هميشه خواهند شد و همچون حملات گذشته شان به يمن، با خفت و خواري به آن پايان خواهند داد زيرا الگوبرداري آنان از شيوه حملات هوايي صهيونيست ها به غزه نيز نخواهد توانست آل سعود را به جايي برساند، چرا که اين بار نه يک تشکيلات دولتي بلکه ملتي بپاخاسته و آزاده در مقابل آنها قرار دارد.∎