شناسهٔ خبر: 4378240 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

رویترز:

تاثیر توافق بالقوه سوئیس بربازارهای نفت طول می کشد

دستیابی ایران و کشورهای قدرتمند جهان به چارچوب توافق در خصوص برنامه هسته ای ایران، احتمالا باعث نخواهد شد صادرات نفت این کشور تا سال ۲۰۱۶ به میزان چشمگیری افزایش پیدا کند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، خبرگزاری رویترز در خبری از سنگاپور نوشت:بهای نفت در بازارهای آسیایی صبح روز دوشنبه بیش از یک دلار افزایش یافت.
قیمت نفت
 
کارشناسان در این باره اعلام کردند دستیابی ایران و کشورهای قدرتمند جهان به چارچوب توافق در خصوص برنامه هسته ای ایران، احتمالا باعث نخواهد شد صادرات نفت این کشور تا سال 2016 به میزان چشمگیری افزایش پیدا کند.
شاخص بین المللی «برنت» روز پنجشنبه و پس از دستیابی دو طرف به توافق اولیه، پنج درصد کاهش پیدا کرد. بدین ترتیب، مسیر ایران برای صادرات بیشتر نفت به بازارهای جهانی در صورت دستیابی طرفین به توافق جامع تا ماه ژوئن هموار شد.
با این وجود تحلیلگران هشدار دادند افزایش بالقوه صادرات نفت ایران ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد و این موضوع تا پیش از سال 2016 محقق نخواهد شد.
تحلیلگران موسسه «مورگان استنلی» در این باره در یادداشتی اعلام کردند: «دورنمای بازار نفت حاکی از افول است، اما موافقتنامه نهایی رفع کامل تحریم ها (علیه ایران) همچنان با موانعی روبرو است. حتی در صورت دستیابی دو طرف به موافقتنامه نهایی، انتظار نداریم این موضوع تا پیش از سال 2016، هیچ گونه تاثیر فیزیکی بر بازار داشته باشد.»
بر اساس آمارهای منتشر شده، نفت خام برنت برای تحویل در ماه مه، در ساعت 51 دقیقه بامداد به وقت گرینویچ، با یک دلار و هفت سنت افزایش به رقم 56 دلار و دو سنت در هر بشکه رسید. همچنین این رقم برای نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه مه با 91 سنت افزایش به رقم 50 دلار و پنج سنت در هر بشکه رسید.