شناسهٔ خبر: 4375623 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

بندر عدن به کنترل کامل ارتش و کمیته‌های مردمی درآمد

در یازدهمین روز تجاوز عربستان سعودی و متحدانش به یمن، نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور بعد از درگیری‌های شدید با تکفیری‌ها و شبه‌نظامیان وابسته به رئیس‌جمهور مستعفی یمن موفق شدند کنترل بندر عدن و جزیره العمال را به دست بگیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش تسنیم و به نقل از پایگاه خبری العهد لبنان، این در حالی است که نیروهای ارتش و کمیته های مردمی روز شنبه موفق شده بودند بر کاخ ریاست جمهوری و موقعیت نظامی جبل حدید در استان عدن مسلط شوند. نیروهای مردمی همچنین با سرکوب تروریست های تکفیری، بسیاری از مناطق استان مأرب در شمال شرقی یمن را پاکسازی کردند. گزارش ها از عدن حاکی است؛ درگیری های شدید بین ارتش و نیروهای عبدربه منصور هادی در اطراف بندر عدن و المعلا همچنان ادامه دارد.

این در حالی است که جنگنده های سعودی همچنان مناطق مختلف یمن از جمله صنعا را آماج حملات هوایی خود قرار می دهند و ضد هوایی ارتش یمن نیز با این جنگنده ها بشدت مقابله می کند. جنگنده های سعودی اماکن غیرنظامی، تاسیسات زیربنایی و کارخانجات، مراکز اقتصادی یمن و همچنین اردوگاه های آوارگان را بمباران می کنند.

انصارالله به مصر اطمینان داد

در همین حال محمد عبدالسلام، سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن تاکید کرد هدف از تلاش برای ایجاد هراس و نگرانی درباره وضعیت تنگه باب المندب، توجیه تجاوز عربستانی ـ آمریکایی بر ضد یمن است. وی درعین حال با اطمینان خاطر دادن به مصر گفت: از این رو بار دیگر به برادرانمان در مصر تاکید می کنیم که ترس و نگرانی مطرح شده، پایه و اساس ندارد و هدف از آن مشارکت دادن ملت مصر در ریختن خون یمنی هاست. سخنگوی انصارالله در ادامه اظهار کرد: روابط ملت یمن با دیگر ملت های منطقه و جهان عرب و اسلام همچنان روابطی مملو از محبت و برادری باقی خواهد ماند و به رغم مواضع خطرناک دولت هایی که به ملت های خود توجهی ندارند، ما به بیداری و هوشیاری امت کاملا امیدوار هستیم.

این در حالی است که به گزارش روزنامه الحیات، نیروهای مرزبانی عربستان در مناطق مرزی مشترک این کشور با یمن به طور روزانه منازل دورافتاده در نوار مرزی را تفتیش و بازرسی می کنند. شبکه خبری المیادین گزارش داد جنگنده های سعودی دیروز شش خودروی حامل گندم و مواد غذایی در استان الحدیده را که در حال حرکت به تعز بود بمباران کردند. برخی منابع از شهادت سه نفر و زخمی شدن ۹ نفر دیگر در این تجاوز خبر دادند. جنگ افروزی عربستان و متحدانش در یمن، بدون هرگونه مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد و خلاف موازین و معاهدات بین المللی و حتی منشور اتحادیه عرب، وارد دوازدهمین روز متوالی خود شده است؛ تجاوزات بیرحمانه ای که از بامداد پنجشنبه ششم فروردین به مناطق مختلف یمن آغاز شد.

ادامه تجاوز

ادامه تجاوز کشورهای متخاصم به سرکردگی عربستان در حالی صورت می گیرد که روسیه و صلیب سرخ جهانی خواهان برقراری آتش بس بیست و چهار ساعته برای کمک رسانی به غیرنظامیان یمنی شده اند.

سازمان صلیب سرخ در روزهای گذشته مکررا اعلام کرده است که عربستان مانع ارسال محموله کمک های فوری پزشکی و گروه امدادرسانان برای یاری رساندن به قربانیان این تجاوز نظامی می شود. ستیارا جبین، سخنگوی صلیب سرخ گفت: سه محموله به همراه یک کادر پزشکی برای یمن ارسال شده، اما عربستان از ورود محموله های کمک رسانی و کادر پزشکی به یمن جلوگیری می کند.

از سوی دیگر سازمان پزشکان بدون مرز نیز خاطرنشان کرد: بسته بودن فرودگاه ها و محدودیت های اعمال شده در خطوط کشتیرانی در یمن مانع اعزام تیم های امدادرسان و ارسال کمک های پزشکی به یمن می شود.

همچنین پایگاه اینترنتی رای الیوم نوشت: عربستان درخواست سازمان ملل مبنی بر اختصاص دو ساعت در هر روز به عنوان آتش بس بشردوستانه جهت ارائه کمک های انساندوستانه و پزشکی و امدادرسانی به مجروحان و تخلیه زخمی ها را نپذیرفت. پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس، از سوی روسیه ارائه شده بود. سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل در این باره گفت: ریاض لزومی به ارائه پیش نویس قطعنامه روسیه درباره یمن نمی بیند و کشورهای عربی قبلا قطعنامه ای در این باره ارائه داده اند که همه مسائل انسانی و سیاسی درباره بحران یمن را بررسی می کند.

عبدالله المعلمی در گفت وگو با اسکای نیوز عربی تاکید کرد که اگر نیروهای انصارالله از صنعا پایتخت یمن و دیگر شهرهای تحت کنترل خود خارج شوند، زمینه برای گفت وگو فراهم می شود، اما تا این لحظه آنها از این کار خودداری کرده اند. اسکای نیوز همچنین نوشت: روسیه پیش نویس طرحی را به شورای امنیت ارائه داده که خواستار توقف حملات هوایی عربستان و ائتلاف کوچک عربی برای فراهم شدن زمینه خارج کردن اتباع خارجی است، اما این طرح هیچ اشاره ای به درخواست های سابق این شورا که خواستار عقب نشینی جنبش انصارالله و بازگشت به مذاکرات سیاسی شده، نکرده است.

دل نگرانی اعضای شورای امنیت!

بنا بر اعلام رسانه های خبری، دینا قعوار، نماینده اردن در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت نیز گفت که اعضای این شورا اعلام کرده اند، برای بررسی پیش نویس قطعنامه ارائه شده توسط روسیه درباره یمن، به زمان بیشتری نیاز دارند . وی روز شنبه در پی نشست فوری و غیررسمی اعضای شورای امنیت که به درخواست روسیه برای بررسی آتش بس در یمن برگزار شد، گفت: اعضای شورای امنیت بر اهمیت اجرای کامل قطعنامه های شورای امنیت درباره یمن بویژه قطعنامه 2201 تاکید کردند.

وی خاطرنشان کرد که اعضای این شورا نگرانی خود را درباره وضع وخیم و خطرناک انسانی که در حال حاضر یمن با آن روبه روست، ابراز داشتند.

به گزارش ایرنا، منابع سیاسی در سازمان ملل، دلیل کارشکنی عربستان را به این دلیل ارزیابی کرده اند که بان کی مون، دبیرکل این سازمان به درخواست ریاض مبنی بر صدور بیانیه ای در حمایت از حمله عربستان به یمن پاسخ مثبت نداد و آن را مغایر معاهده سازمان ملل و قطعنامه های شورای امنیت درخصوص یمن دانست.

منابع یادشده خاطرنشان کردند: نمایندگان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس سعی کردند تا این دو ساعت را با بیانیه یادشده معامله کنند، اما چنین معامله ای در جنگ ها امری بی سابقه به شمار می رود. منابع یادشده که خواستند نامشان فاش نشود، تاکید کردند: درخواست عربستان با مخالفت هر پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل روبه رو شد، از جمله آمریکا که از حملات هوایی عربستان علیه یمن حمایت لجستیکی و اطلاعاتی به عمل می آورد.

این دومین بار است که اعمال فشارهای عربستان در راهروهای سازمان ملل با شکست مواجه شد. دبیرکل سازمان ملل چندی پیش با درخواست رژیم آل سعود مبنی بر این که جمال بن عمر، فرستاده ویژه خود به یمن را کنار گذاشته و فرستاده دیگری به جای وی برگزیند، مخالفت کرد.

سخنگوی بان کی مون در همین رابطه تاکید کرد: بن عمر همچنان مورد اعتماد کامل دبیرکل سازمان ملل است.

برچسب‌ها: