شناسهٔ خبر: 43746104 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اسداله نژاد در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بازار مرغ به ثبات رسید/ واگذاری تنظیم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی راهکار رفع مشکلات

نایب رئیس انجمن مرغداران گفت: واگذاری اختیارات تنظیم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند چالش‌های موجود را مرتفع کند.

صاحب‌خبر -

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر واگذاری تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی در روند قیمت‌ها اظهار کرد: تجمیع تولید و تنظیم بازار و واگذاری مسئولیت آن به وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند پاسکاری مشکلات این ۲ وزارتخانه به یکدیگر رامرتفع کند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه متولی بر موضوعات تولید و نیاز‌های صنعت اشرافیت بیشتری دارد و می‌تواند با شناسایی فرصت‌ها و چالش‌ها دقیق‌تر عمل کند.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه واگذاری تنظیم بازار مرغ در شرایط فعلی بسیار دشوار است، بیان کرد: بعد از گذشت سال‌ها بخش دولتی به این‌جمع بندی نرسیده است که این وظایف در بخش کشاورزی باید حفظ شود و متاسفانه در مقاطعی که هیچ مشکلی در بازار وجود ندارد، این وظایف را از وزارت جهاد انتزاع می‌کنند و مجدد در شرایط بحرانی به وزارت جهاد باز می‌گردانند که با وجود مشکلات متعدد نمی‌دانیم وزارت جهاد با واگذاری اختیارات چطور می‌تواند مشکلات بازار را مرتفع کند.

وی نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده را ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان با احتساب ۱۰ درصد افزایش یا کاهش در اختیار استانداران و مرغ گرم را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد.

اسداله نژاد نرخ کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۱۷ هزار و ۲۰۰ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم را ۲۵ هزار تومان اعلام کرد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم برخی ایرادات ساختاری در سامانه بازارگاه، اما تخصیص برای واحد‌های مرغداری صورت گرفته، هر چند تامین داده نشده است.

وی لازمه عرضه مرغ با نرخ مصوب را تامین صد درصدی نهاده در بازار اعلام کرد و گفت: اگر دولت عزم و اراده برای تامین نهاده با نرخ مصوب داشته باشد، تامین مرغ با نرخ مصوب شدنی است و دیگر نیازی به پیش بینی بازار نیست و در صورت عمل نکردن دولت به تعهدات خود، قیمت تمام شده به سبب خرید نهاده با نرخ مصوب بالا می‌رود.

این مقام مسئول تاخیر در تامین و بارگیری نهاده‌های دامی را یکی از مشکلات پیش روی مرغداران دانست و گفت: سامانه بازارگاه جاده یک طرفه است چرا که کسی پاسخگوی مشکلات احتمالی مرغداران نیست. به عنوان مثال برخی واحد‌ها پس از مراجعه و واردکردن اطلاعات، امکان آن‌ها برای خرید وجود ندارد، درحالیکه این نواقص هرچه سریع‌تر باید مرتفع شود و تخصیص نهاده با طرح فوریت صورت گیرد تا مرغدار مجبور به تامین نهاده از بازار سیاه نباشد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با تاکید بر این مسئله که در سامانه بازارگاه بازنگری باید صورت گیرد، بیان کرد: اگر نهاده با قید فوریت در اختیار مرغدار قرار گیرد، با گذر از بحران فعلی رضایت تولیدکننده، مصرف کننده و دولت را خواهیم داشت.

اسداله نژاد قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده را ۱۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به تامین ۵۰ درصد نهاده دامی با نرخ مصوب و تامین بخش اعظم از بازار آزاد، قیمت تمام شده تولید به شدت بالاست.

اسداله نژاد با انتقاد از گرانفروشی مرغ در برخی مغازه‌ها بیان کرد: با توجه به سودجویی برخی واحد‌های صنفی، مرغ با نرخ‌های بالای ۳۰ هزار تومان تحت عناوین مختلف همچون قطعه بندی، مرغ سبز و... عرضه می‌شود، درحالیکه سازمان دامپزشکی به عنوان متولی امر مرغ سبز را تایید نکرده است.

این مقام‌مسئول از کمبود عرضه مرغ خبر داد و گفت: بنابر پیش بینی‌های قبلی، عرضه مرغ به سبب نبود میل و رغبت مرغداران به جوجه ریزی کاهش یافته است که اگر تدابیر جدی برای بازار نهاده‌های دامی‌اندیشیده نشود، قیمت مرغ دچار بحران می‌شود.

اسداله نژاد ادامه داد: اگر دولت به تعهدات خود در ارتباط با توزیع نهاده عمل نکند و بدون نظرخواهی از وزارت جهاد و تشکل‌ها مصوبه‌ای را ابلاغ کند، بدیهی است که هیچ منطقی این امر را نمی‌پذیرد.

این مقام‌مسئول از کمبود عرضه مرغ خبر داد و گفت: بنابر پیش بینی‌های قبلی، عرضه مرغ به سبب نبود میل و رغبت مرغداران به جوجه ریزی کاهش یافته است که اگر تدابیر جدی برای بازار نهاده‌های دامی‌اندیشیده نشود، قیمت مرغ دچار بحران می‌شود.

این مقام‌مسئول از کمبود عرضه مرغ خبر داد و گفت: بنابر پیش بینی‌های قبلی، عرضه مرغ به سبب نبود میل و رغبت مرغداران به جوجه ریزی کاهش یافته است که اگر تدابیر جدی برای بازار نهاده‌های دامی‌اندیشیده نشود، قیمت مرغ دچار بحران می‌شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی تغییر محسوسی نداشته است، بیان کرد: با وجود ساماندهی سامانه بازارگاه نهاده‌های دامی، انتظار می‌رود که ۱۰۰ درصد ذرت و سویا با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار گیرد و در این صورت احتمال کاهش قیمت مرغ وجود دارد.

وی نرخ کنونی هر کیلو ذرت را ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا را بالای ۱۴ هزار تومان اعلام کرد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران در واکنش به عرضه مرغ با نرخ‌های متفاوت در فروشگاه‌ها بیان کرد: صنف مرغ فروشان باید پاسخگو باشد که چرا مرغ با نرخ‌های متفاوتی در بازار عرضه می‌شود.

این مقام مسئول در پایان درباره آینده بازار مرغ تصریح کرد: دولت با اتخاذ برخی تدابیر باید مرغداران را به سمت جوجه ریزی سوق دهد، در غیر این صورت با چالش کمبود مرغ در سطح کشور روبرو خواهیم شد.

انتهای پیام/

نظر شما