شناسهٔ خبر: 43565871 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

روایت نماینده مردم خدابنده از تاثیر وزارت اقتصاد بر ریزش بورس

حسینی نماینده مردم خدابنده در مجلس گفت: ریزش بورس از تاریخ ۱۹ مرداد آغاز شد و دلیل آن هم ابهام در عرضه دوم و یا پالایش بود که این ابهام بر اثر بی‌تدبیری وزارت اقتصاد در انعکاس موضوع به وجود آمد.

صاحب‌خبر -
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید البرز حسینی در جلسه علنی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم شفافیت در بازار سرمایه و بورس طی ماه‌های اخیر موجب سلب اعتماد از مردم شده است، گفت: قرار بود سرمایه‌های خرد مردم به سمت بازار سرمایه هدایت شده و تلاطم دیگر بازار‌ها توسط این اقدام تنظیم شود، اما به دلیل بی‌تدبیری دولت مردم سرمایه خود را از دست داده اند.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ریزش بورس از تاریخ ۱۹ مرداد آغاز و دلیل آن هم ابهام در عرضه دوم و یا پالایش بود که این ابهام بر اثر بی‌تدبیری وزارت اقتصاد در انعکاس موضوع به وجود آمد و این بی‌تدبیری هم ناشی از اصرار بر باقی ماندن بر تصمیم غلط گذشته یعنی جلوگیری از کاهش دامنه ۵ درصد به ۲ درصد در اسفندماه بود که منجر به حذف رئیس قبلی سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی اعضای هیأت مدیره شده بود.

وی ادامه داد: این تصمیم غلط شورای عالی بورس حتی برخلاف قوانین و مقررات انجام و جزو اختیارات سازمان بورس و اوراق بهادار است، دژپسند وزیر اقتصاد زمانی که نتوانست رشد قیمت سهام را در مرداد ماه کنترل کند و نتیجه دو تصمیم غلط خود را دیده بود، شایعه عدم عرضه صندوق دوم را به وجود آورده و موجب ریزش سهام شد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قبل از آن هم شرکت‌های حقوقی دولتی و یا تحت کنترل دولت در تیرماه تا ۲۰ مرداد در اوج قیمت اقدام به عرضه سهام به صورت سنگین کرده و این عرضه سنگین مردم را که بر اساس اعتماد به دولت وارد بازار سرمایه شده بودند را امروز دچار خسران کرده است.

وی بیان کرد: گزارش کمیسیون اقتصادی درباره بازار سرمایه قابل تقدیر است، اما پیشنهادات این گزارش چه زمانی می‌خواهد اجرا شود، امروز مردم نسبت به اندوخته‌های خود در بازار سرمایه دچار خسران شده‌اند و وقت و زمان از دست خواهد رفت، امید است مجلس یک تصمیم قاطع در این خصوص اتخاذ کند.

حسینی تصریح کرد: میزان فروش دولت و شرکت‌های نهاد‌های عمومی و سازمان‌های خصوصی‌سازی در ابتدای سال ۹۹ تا ۲۰ مرداد بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده در حالی که به اذعان نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه میزان مبلغ پیش‌بینی شده در بودجه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده و خود دولت تا مرداد ۳۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: با توجه به عدم وجود زیرساخت‌های لازم و مراحل اول و دوم آزادسازی سهام عدالت به فاصله اندکی یکی دیگر از تصمیمات نابخردانه مسئولان دولتی بود. هیأت مدیره جدید سازمان بورس که هنوز بر کار مسلط نشده بودند با اتخاذ تصمیمات نادرست موجب ریزش هر چه بیشتر بازار سرمایه شدند.