شناسهٔ خبر: 43542639 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اصلاح اساسنامه و انتخاب رئیس جدید، اولویت فدراسیون جهانی وزنه برداری

سرپرست فدراسیون جهانی وزنه برداری بعد از اعلام شناسایی تخلف در پرونده‌های دوپینگ در مورد شرایط این فدراسیون توضیحاتی داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان فدراسیون جهانی وزنه برداری که روز‌های عجیبی را با تغییرات و حواشی زیادی پشت سر می‌گذارد بار دیگر با یک رسوایی جدید رو به رو شده است. بعد از انتخاب و برکناری چند سرپرست برای این فدراسیون در ماه مارس انتخابات ریاست جدید برگزار خواهد شد. کمیته بین المللی المپیک نسبت به شرایط موجود در فدراسیون جهانی وزنه برداری اظهار نگرانی کرده و خواستار اصلاحات در قانون اساسی آن شده است.

وادا (آژانس بین المللی ضد دوپینگ) اعلام کرده در آخرین بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده است ۱۸ ورزشکار از ۶ کشور مضنون به تهیه نمونه ادرار دستکاری شده هستند.

"مایک ایرانی"، پزشک بریتانیایی که هفته‌ گذشته به عنوان سرپرست فدراسیون جهانی انتخاب شد گفت: وظایف فدراسیون جهانی برای برخورد با پرونده فساد در این فدراسیون کاملا مشخص است. اصلاح اساسنامه و انتخاب رئیس جدید برای فدراسیون ضروری است. توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک شرایط موجود در فدراسیون جهانی وزنه برداری را بحرانی اعلام کرده است و حتی امکان دارد این رشته از المپیک حذف شود.

"ایرانی" در مورد نقص‌های موجود در اساسنامه فدراسیون جهانی وزنه برداری گفت: در حال حاضر قوانین مناسبی برای شناسایی نفراتی که در هیئت رئیسه فدراسیون جهانی در فساد ضد دوپینگ نقش داشته اند وجود ندارد.

اصلاح اساسنامه و انتخاب رئیس جدید، اولویت فدراسیون جهانی وزنه برداری

اورسولا پاپاندریا که برنامه‌های اصلاحات وی از حمایت کمیته بین المللی المپیک برخوردار بود، هفته گذشته توسط هیئت رئیسه به عنوان رئیس موقت برکنار شد. سارا دیویس رئیس کمیسیون ورزشکاران دادخواستی را برای هیئت رئیسه آماده کرده است که در آن برکناری دسته جمعی هیئت مدیره و برگزاری انتخابات را درخواست کرده است و تا الان ۱۲۷۰۰ نفر آن را امضا کرده اند.

امروز فدراسیون وزنه برداری بریتانیا نامه‌ای به سرپرست فدراسیون جهانی فرستاده است و از او درخواست کرده تیم جدید و موقت متشکل از افراد با تجربه و مناسب در هیئت رئیسه تشکیل شود و تا انتخاب رئیس جدید به اتفاقات موجود رسیدگی کند.

ایرانی در مورد درخواستی که مبنی بر استعفای دسته جمعی هیئت رئیسه و برگزاری هرچه سریع‌تر انتخابات ریاست فدراسیون وجود داشت گفت: هیچ مشکلی با برگزاری انتخابات نداریم و هیئت رئیسه در تلاش است ابتدا هر چه زوددتر اساسنامه جدید را تنظیم کند. تا الان ۱۳۱ عضو از ۱۸۷ فدراسیون عضو فدراسیون جهانی رضایت خود را در مورد اصلاحات اعلام کرده اند. ما مصمم هستیم وزنه برداری از حواشی و فساد‌های به وجود آمده پاک شود و این کمیته بین المللی المپیک خواهد بود که می‌تواند قضاوت کند آیا در این مسیر موفق بوده ایم یا خیر.

آژانس بین المللی ضد دوپینگ در طی تحقیقات ۳ ساله و مداوم خود به نتایجی رسیده است که نسبت به شرایط فدراسیون جهانی وزنه برداری ایجاد دلهره می‌کند. برخی از کشور‌ها که در دوران ریاست تاماش آیان با او همکاری می‌کردند برای رهایی از محرومیت‌ها دست به هر تقلبی می‌زنند. گزارش جدید آژانس بین المللی ضد دوپینگ نشان می‌دهد رسیدگی به پرونده‌های فساد در وزنه برداری همچنان ادامه دارد. پرداخت میلیون‌ها دلار رشوه، تهیه نمونه ادرار دستکاری شده و استفاده از هورمون‌های رشد غیر قابل شناسایی از جمله قانون شکنی‌ها در وزنه برداری است.

اصلاح اساسنامه و انتخاب رئیس جدید، اولویت فدراسیون جهانی وزنه برداری

وادا اعلام کرد که روش جدیدی با کمک منابع محرمانه و کارشناسان تجزیه و تحلیل برای شناسایی نمونه‌های ادرار جایگزین شده پیدا کرده است. با استفاده از این ترفند وادا متوجه شده است نمونه ادرار ۱۸ ورزشکار از ۶ کشور با نمونه ادرار تمیز جایگزین شده است. آژانس‌های اجرای قانون در حال بررسی برخی از یافته‌ها هستند. رومانی یکی از کشور‌هایی است که در این تخلفات مورد توجه آژانس بین المللی ضد دوپینگ است.

ایرانی سرپرست فدراسیون جهانی وزنه برداری در مورد نفراتی که وادا به عنوان متخلف معرفی کرده است، اما نامی از آن‌ها برده نشده است گفت: وادا سال‌ها است که تحقیقات خود را پیگیری می‌کند. در حال حاضر درست نیست بعد از چند ساعت از اعلام این تخلف در مورد نام نفرات صحبت کنیم. وظایف فدراسیون جهانی در قبال برخورد با این نفرات کاملا مشخص است. ما به آژانس بین المللی تست این اختیار را داده ایم تا با آژانس بین المللی ضد دوپینگ همکاری کند. ما مشتاقانه اطلاعات مربوط به تست‌ها را در اختیار وادا قرار خواهیم داد. این هفته IWF قراردادی طولانی مدت با ITA امضا کرد تا تمامی مراحل ضد دوپینگ خود از جمله تحقیقات و پیگرد‌های قانونی را اداره کند.

هفت عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی وزنه برداری از کشور‌هایی هستند که سوابق خوبی در زمینه پرونده‌های دوپینگ ندارند و حتی ۲ نفر از کشور‌های مصر و تایلند هستند که از شرکت در المپیک توکیو محروم هستند. یک نفر از رومانی نیز در هیئت رئیسه حضور دارد که گزارش وادا نشان می‌دهد وزنه بردار رومانیایی نیز جزو افراد متخلف است. از مایک ایرانی پرسیده شد آیا هیئت مدیره‌ای که خودش تحت بررسی است می‌تواند تصمیمات درستی برای آینده این ورزش بگیرد و او گفت: در حال حاضر مدارک لازم برای بررسی این موضوع را نداریم و مهمترین کاری که باید انجام شود اصلاح اساسنامه فدراسیون جهانی وزنه برداری است. ما برای اصلاح این اساسنامه ضرب الاجلی تعیین کرده ایم و پس آن رئیس جدید را انتخاب خواهیم کرد.

اتهای پیام/