∎کاهش بهاي نفت تحت تاثير تفاهم هستهاي ايران
بهاي نفت در بازارهاي جهاني پس از تفاهم هستهاي بين ايران و قدرتهاي جهاني حدود چهار درصد کاهش يافت.به گزارش ايسنا، طي يک هفته گذشته فعالان بازار روي گفتوگوهاي هستهاي در لوزان سوئيس متمرکز بودند؛ جايي که ايران و قدرتهاي جهاني سعي داشتند درباره کاهش فعاليتهاي هسته اي ايران در ازاي لغو تحريمها که صادرات نفت ايران را نصف کرده است به توافق برسند.
محمد جواد ظريف وزير خارجه ايران گفت: تحريمهاي ايران تحت توافق جامع آتي که تا 30 ژوئن به امضا خواهد رسيد لغو خواهند شد.باب مکنالي مشاور جورج بوش رئيس جمهور سابق آمريکا و رئيس شرکت تحقيقات انرژي موسوم به گروه راپيدان خاطرنشان کرد ايران بايد صبر زيادي داشته باشد زيرا تحريمها احتمالا تا اواخر سال 2015 و اوايل 2016 لغو نخواهند شد اگرچه قبل از آن قيمتها در بازار کاهش خواهد يافت.پس از اعلام نتيجه مذاکرات، بهاي نفت برنت در بازارهاي جهاني با دو دلار و 15 سنت( 3.8 درصد) کاهش به 54 دلار و 95 سنت در هر بشکه رسيد و نفت سبک آمريکا نيز با 95 سنت(دو درصد) کاهش 49 دلار و 14 سنت در هر بشکه معامله شد.
متن جديد قراردادهاي نفت و گاز سپتامبر در لندن رونمايي ميشود
رئيس کارگروه تدوين قراردادهاي جديد صنعت نفت از رونمايي متن جديد قراردادهاي نفت و گاز در لندن در سپتامبر سال جاري خبر داد و گفت: طي سال گذشته مذاکراتي را با برخي از شرکتهاي بزرگ نفتي به منظور ورود به صنعت نفت و گاز ايران داشتهايم.
به گزارش آفرينش به نقل از روابط عمومي وزارت نفت ،سيد مهدي حسيني با اشاره به رونمايي از قراردادهاي نسل جديد صنعت نفت در لندن گفت: همانطور که پيش از اين برنامه ريزي شده بود قرار است در سپتامبر 2015 اين قراردادها در شهر لندن و با حضور همه شرکتهاي بزرگ بينالمللي فعال در صنعت نفت و گاز رونمايي شود.
رئيس کارگروه تدوين قراردادهاي جديد صنعت نفت ادامه داد: مذاکرات ايران و 1+5 موجب شد تا ما به رونمايي اين قراردادها بيش از گذشته اميدوار شويم.
حسيني تصريح کرد: براساس مذاکرات لوزان قرار است تا جولاي 2015 توافقات نهايي شود و به نظر ميرسد اين مدت 2 ماهه براي رونمايي از قراردادهاي جديد صنعت نفت مناسب باشد.
وي با اشاره به تاثير مثبت مذاکرات بر روند توسعه صنعت نفت گفت: پيش از اين، ورود شرکتهاي بزرگ بينالمللي به ايران با مشکلات تحريم مواجه بود و آنها همواره مشکلات قانوني را براي عدم همکاري با ايران ابراز ميکردند ولي با انجام مذاکرات سازنده به نظر ميرسد مشکلات قانوني براي حضور شرکتهاي بينالمللي در ايران رفع شود.
حسيني با اشاره به اينکه براي رونمايي از اين قراردادها در لندن نياز به مصوبه هيات دولت داريم، تصريح کرد: هماکنون مرحله تدوين لايحه به اتمام رسيده و در هفتههاي آتي مصوبه آن را از هيات دولت ميگيريم.
رئيس کارگروه تدوين قراردادهاي جديد صنعت نفت با اشاره به اينکه از هنگام تدوين قراردادهاي جديد مذاکرات خود را با شرکتهاي بزرگ بينالمللي آغاز کردهايم، گفت: در حال حاضر ميتوان به جرأت گفت که اکثر شرکتهاي بزرگ از قراردادهاي جديد نفتي ايران آگاه هستند و مذاکرات خود را با بسياري از شرکتهاي نفتي دنيا انجام داديم اما به دليل مشکلات تحريم نميتوانستيم نام اين شرکتها را عنوان کنيم.
شمارش معکوس صادرات گاز ايران به عراق
حدود 15 روز ديگر انتظار 6 ساله براي صادرات گاز پارس جنوبي به عراق به پايان مي رسد و گاز ايران به عراق مي رسد، صادراتي که سالانه 4 ميليارد دلار عايدي براي کشور خواهد داشت.
به گزارش فارس ،مذاکرات گازي ايران و عراق در واقع به منظور صادرات گاز ايران به سوريه،لبنان، درياي مديترانه و درنهايت اروپا صورت گرفت و در قدم اول قرار براين بود که گاز ايران از طريق خط ششم سراسري و از استان ايلام به بغداد ارسال و نيروگاههاي بغداد و المنصوره بتوانند از گاز ايران استفاده کنند.جواد اوجي مديرعامل سابق شرکت ملي گاز ايران اعلام کرده بود در کنار ارسال گاز ايران به اين دو نيروگاه خانوارهايي که در کنار اين خط لوله قرار گرفته اند نيز از گاز بهرهمند شوند و حتي قرار شد تا توسط بخش خصوصي جايگاه هاي سي ان جي نيز در کنار مسير اين خط لوله احداث شود.
پس از آنکه قرارداد صادرات گاز ايران به عراق در دولت دهم نهايي شد کار احداث خط لوله در خاک ايران و عراق آغاز شد ولي در طول مدت احداث اين خط لوله در خاک عراق بارها هدف حملات گروهک هاي تروريستي قرار گرفت به طوري که در يکي از همين حملات در آذرماه سال 92 تعدادي از متخصصين صنعت نفت کشور به شهادت رسيدند ولي با تمام اين کارشکني ها در تابستان سال 93 اين خط لوله به مراحل نهايي خود نزديک شد به طوري که به گفته عليرضا غريبي و يک منبع آگاه عراقي خط لوله صادرات گاز ايران به عراق مورد تست نشت يابي قرار گرفت.
عزيزاله رمضاني مديرامور بين المللي شرکت ملي گاز ايران که پيش از اين اوايل ارديبهشت ماه را موعد صادرات گاز ايران به عراق اعلام کرده بود با اشاره به آغاز صادرات روزانه حدود 4 ميليون مترمکعبي گاز به عراق مي گويد اين رقم در نهايت به 25 ميليون متر مکعب رسيده که تا 35 ميليون متر مکعب در فصول گرم نيز قابل افزايش است.
رمضاني همچنين از افزايش صادرات گاز ايران به عراق و از خاک بصره خبرش داده و مي گويد: قرار است به غير از بغداد گاز ايران به نيروگاه هاي بصره نيز منتقل شود که در نهايت حجم صادرات گاز ايران به 70 ميليون متر مکعب مي رسد و با اين شرايط مي توان گفت عراق بزرگترين خريدار گاز ايران محسوب خواهد شد.
دنياي انرژي
صاحبخبر -