خبرگزاری میزان - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
اکران اینترنتی نمایش «آهای دوستاتو بشناس» عادل بزدوده
فیلم تئاتر «آهای دوستاتو بشناس» به نویسندگی منصور خلج و کارگردانی عادل بزدوده از تولیدات سال ۱۳۷۸ مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پایگاه اینترنتی «نمایشنما» اکران شد.
این نمایش داستان شتری است که از کاروان دور میافتد و در جنگل با گرگ و روباه روبرو میشود. آن ۲ با نیرنگ شتر را پیش شیر میبرند. پس از ماجراهایی، شیر نظر خوبی نسبت به شتر پیدا میکند اما گرگ و روباه که از این اتفاق ناراحتند، برای از بینبردن شتر نقشه میکشند و ادامه ماجرا ... .
نمایش «آهای دوستاتو بشناس» با تکنیک نمایشی ترکیب انسان و عروسک تولید شده و کار طراحی و ساخت عروسکها را نیز خود بزدوده با همکاری علیرضا حسینپور، محمدرضا شاملو، نیلوفر رفیعی، سیما رستگاران، لیلی شیرمرد و میدخت مولوی انجام داده است.
مهرداد ضیایی، آرش شریفزاده، کامبیز امینی، شراره سلیمبیات، مهرداد محتشمی، محمدرضا تقیپور، نرگس صادقی، شقایق احمدی، مهرسا ثابتی در این نمایش به عنوان عروسکگردان ایفای نقش میکنند.
در عینحال حسن دادشکر طراحی نور، صوفیا محمودی سرودن ترانههای نمایش، امیرثابتی طراحی صحنه، رامین روحالامین آهنگسازی و عزیزه اسدی و امالبنین روزبه کار دوخت لباسهای نمایش «آهای دوستاتو بشناس» را برعهده داشتهاند.
علاقهمندان میتوانند فیلم این نمایش را تا پایان آبان ۱۳۹۹ در پایگاه اینترنتی «نمایشنما» به نشانی th.kpf.ir تماشا کنند.
جزئیات اعطای تسهیلات «صندوق کارآفرینی امید» مشخص شد
شیوهنامه اعطای تسهیلات قرضالحسنه معاونت امور هنری (موضوع تبصره ۱۸ قانون بودجه کل کشور) با ذکر جزئیات شرایط مربوط به حوزه نمایش منتشر شد.
این شیوهنامه در راستای اعطای تسهیلات با کارمزد ۴ درصد با عاملیت «صندوق کارآفرینی امید» به منظور ایجاد انگیزه برای کارآفرینان و با هدف تثبیت فرصتهای شغلی و حمایت از فعالان هنری تنظیم شده است.
متقاضیان مشمول این شیوهنامه شامل کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی بخشهای خصوصی و تعاونی در حوزه فعالیتهای اقتصاد هنر دارای مجوز رسمی یا فعالیت شاخص و مورد تایید حوزههای تخصصی ادارات کل این معاونت شامل «نمایش»، «آموزش»، «موسیقی»، «تجسمی» و «مد و لباس» است.
مشمولین بخش «نمایش» شامل موارد زیر است:
۱- گروههایی که دارای مجوز نمایش بوده و اجرای آنها متوقف شده است. (در حال اجرا)
۲- گروههایی که در حال آمادهسازی برای اجرا بوده و فعالیت آنها متوقف شده است. (در حال تولید)
۳- گروههای خیابانی، آیینی و تعزیه که براساس قرارداد و توافق جداگانه (نهادهای عمومی) آماده اجرا بودهاند.
۴- گروهها و کانونهای سرگرمیهای نمایشی که مجوز اجرا و تولید دریافت کرده و یا در مسیر دریافت بودهاند.
۵- تماشاخانههای دارای اجرای عمومی مستمر (در شش ماهه دوم سال ۱۳۹۸)
سامانه الکترونیکی برخط مستقر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس www.tohfeh.farhang.gov.ir برای اجرا و نظارت بر حسن اجرای برنامههای موضوع این تفاهمنامه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در آن، تمام اطلاعات مربوط به مراحل پذیرش، بررسی و پرداخت تسهیلات به طرحهای موضوع این شیوهنامه ثبت شده است.
پیشکسوت تعزیه گلستان درگذشت
سید حمزه حسینی، هنرمند پیشکسوت عرصه تعزیه استان گلستان درگذشت.
سید حمزه حسینی، پیشکسوت عرصه تعزیه و مسئول واحد تعزیه گروه تئاتر ترجه، در سن ۷۲ سالگی به علت عارضه قلبی درگذشت.
سید حمزه حسینی متولد ۱۲ مرداد ۱۳۲۷ بوده و از همان نوجوانی آغاز به فعالیت در عرصه تعزیه نمود و تا به امروز اجراها و خدمات فراوانی در این زمینه داشته است.
او در همایش روحانی (اربعین آفتاب) به عنوان یکی از پیشکسوتان صاحب نام کشور شناخته شد و در بیست و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی به عنوان پیشکسوت نمونه در عرصه تعزیه و موسیقی و یکی از چهرههای ماندگار استان گلستان معرفی شد. در سال ۱۳۸۴ در کنگره جهانی تعزیه شرکت نمود و مقام اول را کسب کرد. سید حمزه حسینی مسئول واحد تعزیه گروه تئاتر ترجه نیز بود.
سید حمزه حسینی، روز جمعه ۲۵ مهر ۱۳۹۹ درگذشت.
تاریخ تئاتر مازندران کتاب میشود
یاسر محمودی برنتی به پیشینه هنر تئاتر و سیاهبازی در استان مازندران اشاره کرد و گفت: چاپ کتاب تاریخ تئاتر مازندران، تدوین بانک جامع اطلاعات هنرمندان تئاتر استان و راهاندازی کتابخانه تخصصی تئاتر استان در دست اقدام است.
«یاسر محمودی برنتی» در جلسه هیئتمدیره انجمن نمایش استان مازندران با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ضمن ارائه گزارش از فعالیتهای انجامشده این انجمن در شرایط کرونایی و تعطیلی سالنهای نمایش در پی تأکید مراجع ذیصلاح مبنی بر تعطیلی برنامههای فرهنگی هنری که به تجمع مردم ختم میشود، گفت: برگزاری اولین رپرتوار تئاتر کودک نوجوان استان مازندران، اولین جشنواره نمایشنامه خوانی شهرستان قائمشهر، اولین جشنواره نمایشنامه خوانی شرق استان مازندران، برگزاری اولین جشنواره مجازی عکس تئاتر استان مازندران و اولین جشنواره مجازی پوستر و تیزر تئاتر استان مازندران بخشی از فعالیتهای اهالی تئاتر استان در این ایام بوده است.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران بابیان اینکه دوستداران هنر و علاقهمندان به تئاتر در ایام کرونایی از طریق شبکههای اجتماعی پیگیر برنامههای هنرمندان و گروههای تئاتر استان هستند، خاطرنشان شد: خداوند متعال را شاکریم که ابتکارات و خلاقیتهای هنرمندان تئاتر استان مورد اقبال مردم هنردوست و مسئولین قرار گرفت و تداوم جشنوارههایی با محوریت تئاتر را مطالبه میکنند.
وی خواستار چاپ مجموعه نمایشهای نویسندگان استان که در فراخوان چاپ نمایشنامه سال ۹۸ انجمن شرکت کردهاند، شد.
محمودی برنتی به پیشینه هنر تئاتر و سیاهبازی در استان مازندران اشاره کرد و افزود: چاپ کتاب تاریخ تئاتر مازندران، تدوین بانک جامع اطلاعات هنرمندان تئاتر استان و راهاندازی کتابخانه تخصصی تئاتر استان در دست اقدام است .
رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران ضمن بیان گزارشی کوتاه از فراخوان سی و دومین جشنواره تئاتر استان مازندران و چگونگی برگزاری این رویداد در روزهای کرونایی، گفت: حفظ سلامت مردم و هنرمندان برای ما یک اصل است و برای برگزاری حضوری و یا مجازی اختتامیه این جشنواره از ستاد مقابله با کرونا استعلام خواهیم گرفت.
عکاس ایرانی در میان داوران جشنواره عکاسی تئاتر اکراین
رضا مظفری منش به عنوان داور چهارمین دوره فستیوال بینالمللی عکاسی تئاتر اوکراین ۲۰۲۱ انتخاب شد.
این عکاس ایرانی که در دوره قبل به عنوان اولین ایرانی توانست مقام نخست را کسب کند در این فستیوال که از تخصصیترین فستیوالهای بینالمللی عکاسی تئاتر جهان محسوب میشود در کنار عکاسان و هنرمندان دیگر کشورها به داوری این دوره از رقابتها خواهد پرداخت.
رضا مظفری منش متولد ۱۳۷۱ در تهران، عکاس تئاتر و فاین آرت، از سال ۲۰۱۰ عکاسی را شروع و از سال ۲۰۱۴ فعالیتش در زمینه عکاسی تئاتر را آغاز کرد.
معرفی هیات ارزیابی آثار بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سردار آسمانی»
به پیشنهاد دبیر جشنواره و طی احکامی جداگانه مجید امرایی، سامان خلیلیان و محمدعلی رادمنش به عنوان اعضای هیات ارزیابی طرح و ایده بخش خیابانی و محیطی دومین جشنواره ملی تئاتر «سردار آسمانی» انتخاب و معرفی شدند.
مجید امرایی مدرس دانشگاه، کارگردان و نویسنده تئاتر، محقق و پژوهشگر، متولد ۱۳۴۸ در کوهدشت، دارای مدرک دکترای دراماتراپی از کشور فرانسه است. از عمده فعالیتهای وی میتوان به تجربه عملی بیست سال کار نمایشدرمانی با گروههای مختلف همچون مصدومان جنگی اشاره کرد.
سامان خلیلیان نویسنده و کارگردان متولد سال ۱۳۵۸ در تهران و دارای مدرک دکترای جغرافیای سیاسی است. وی دارای مدرک درجه دو هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان است. کارگردانی سیزده تئاتر صحنهای و بیش از سی تئاتر خیابانی و محیطی، مدیریت کانون تخصصی تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی، داوری در جشنوارههای تئاتر فجر، دانشگاهی، مریوان، فتح خرمشهر، شهروند لاهیجان، استانی، شرهانی و ... ازجمله سوابق خلیلیان بهشمار میرود.
علیمحمد رادمنش نویسنده، بازیگر و کارگردان متولد ۱۳۵۸ در جیرفت است. دریافت چندین تندیس و دیپلم افتخار نویسندگی، کارگردانی و بازیگری از جشنوارههای مختلف تئاتر و جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از افتخارات هنری وی محسوب میشود. رادمنش همچنین به عنوان بازیگر برگزیده انجمن منتقدان سینمای آمریکا برای بازی در فیلم «گلنسا» انتخاب شده است.
دومین جشنواره ملی تئاتر «سردار آسمانی» به مناسبت پاسداشت نام و یاد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سه بخش نمایشهای صحنهای، خیابانی و محیطی و نمایشنامهنویسی به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با دبیری امیرحسین شفیعی دیماه سال جاری در کرمان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/