شناسهٔ خبر: 43386918 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

آخر هفته با اخبار فناوری |

سیاره‌ای غول‌پیکر که می‌تواند روی آب شناور شود! / از نوشت افزار آنتی‌باکتریال ۹۹ درصدی تا نابودی سلول‌های سرطانی

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

ماهواره «سینا» را بیشتر بشناسید / از سفارش وزارت علوم تا ساخت روسیه

سینا ۱ نخستین ماهواره و کاوشگر فضایی ایران است که در مدار قرار گرفت و توسط روسیه در ۲۰۰۵ ساخته شد. این ماهواره در روز پنجشنبه ۶ آبان ماه سال ۱۳۸۴، روی یک موشک ماهواره‌بر کازموس-۳ روسی به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار اختصاصی ایران قرار داده شد. محل پرتاب آن پایگاه فضایی پلستسک در روسیه بود. سینا ۱ به سفارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شرکت پالیوت در شهر اُمسک روسیه طراحی و ساخته شده بود.
 

نوشت افزار آنتی‌باکتریال ۹۹ درصد باکتری‌ها را از بین می‌برد

اطلس آکسیلیا (Atlas Axillia) مفتخر است اولین نوشت‌افزار آنتی‌باکتریال سری‌لانکا را معرفی کند. با بازگشایی مدارس، مادران در سراسر کشور نگران سلامت و ایمنی فرزندانشان هستند. این محصولات جدید توسط اطلس با همکاری موسسه فناوری نانو سریلانکا (SLINTEC) ساخته شده است و دارای فناوری آنتی‌باکتریال پیشرفته‌ای است که در سری‌لانکا توسعه یافته است و ۹۹٫۹ درصد باکتری‌های موجود در سطوح این کتاب‌ها و قلم‌های ویژه را از بین می‌برد.
 
تیتر ۸ صبح جمعه // سیاره‌ای غول‌پیکر که می‌تواند روی آب شناور شود! / از نوشت افزار آنتی‌باکتریال ۹۹ درصدی تا نابودی سلول‌های سرطانی

 

۲۰ سال آینده زندگی بدون فناوری‌های فضایی ممکن نیست / ایران در جایگاه سیزدهم حوزه هوافضای دنیا


رئیس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به اینکه امروزه زباله‌های فضایی برای اکثر کشور‌ها دردسرساز شده است، گفت: اکنون ۱۷۰ میلیون قطعه زباله در فضا رها شده که ۲۰ هزار قطعه آن‌ها بزرگتر از توپ تنیس و ۵۰۰ هزار قطعه بزرگتر از توپ پینگ پونگ است که با سرعت ۸/۷ کیلومتر بر ساعت در مدار زمین می‌چرخند که باید حتما برای این زباله‌ها کاری انجام داد. ما باید به دنبال سوخت‌های "بیو" و "بایو" که دوستدار طبیعت هستند، باشیم وگرنه طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۶۰۰ میلادی زمین به گلوله آتش تبدیل خواهد شد.

 

سیاره‌ای غول‌پیکر که می‌تواند روی آب شناور شود / زحل جایی برای زندگی بشر دارد؟

زحل، مانند مشتری، بیشتر از هیدروژن و هلیوم ساخته شده است. در مرکز زحل یک هسته متراکم از فلزات مانند آهن و نیکل وجود دارد که توسط مواد سنگی و سایر ترکیبات که در اثر فشار و گرما جامد شده اند، احاطه شده است. تصور آن دشوار است، اما زحل تنها سیاره در منظومه شمسی است که چگالی متوسط آن کمتر از آب است یعنی این سیاره گازی غول‌پیکر می‌تواند روی آب شناور شود!
 

صفر تا صد دستاورد‌های یکساله ناسا / از پایان اجاره‌نشینی در روسیه تا یافتن فرازمینی‌ها و اعزم فضانورد به ماه

جالب است بدانید که این آژانس فضایی به تازگی گزارشی منتشر کرده که در آن نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۹ موفق به تولید بیش از ۶۴.۳ میلیارد دلار درآمد از کل اقتصاد آمریکا شده است. ناسا در این مدت از فعالیت بالغ بر ۳۱۲ هزار موقعیت شغلی حمایت کرده که نتیجه آن پرداخت رقمی در حدود ۷ میلیارد دلار مالیات است. به گفته جیم برایدنستاین، مدیر ناسا، این بازدهی اقتصادی با سرمایه‌گذاری فقط نیم درصد بودجه دولت آمریکا حاصل شده است.
 

سلول‌های سرطانی با استفاده از چارچوب‌های آلی فلزی نابود می‌شوند

مطالعه جدیدی که در نشریه Science Advances به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که با استفاده از چارچوب‌های آلی فلزی در مقیاس نانومتری می‌توان رادیکال آزاد ایجاد کرد. این رادیکال آزاد شده توسط تابش اشعه ایکس می‌تواند به صورت مستقیم سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهد.
 
 سیاره‌ای غول‌پیکر که می‌تواند روی آب شناور شود! / از نوشت افزار آنتی‌باکتریال ۹۹ درصدی تا نابودی سلول‌های سرطانی

 

چگونه با آموزش نوع نوشتن، فرزندانی باهوش داشته باشیم؟ / ثمره دیجیتالی شدن مدارس و نگارش‌ها

تحقیقی جدید بر روی مغز نشان می‌دهد که نوشتن با دست به کودکان کمک می‌کند تا بیشتر یاد بگیرند و مطالب را بهتر به خاطر آورند. پروفسور آدری ون درمیر، از دانشگاه علوم و فناوری نروژ معتقد است که باید راهبرد‌های ملی مناسب وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که کودکان حداقل آموزش نوشتاری را دریافت می‌کنند. نتایج چندین مطالعه نشان می‌دهد که هم کودکان و هم بزرگسالان هنگامی که می‌نویسند مطالب را بهتر یاد گرفته و بخاطر می‌آورند. اکنون مطالعه دیگری نیز همین موضوع را تأیید می‌کند. انتخاب نوشتن با دست به جای استفاده از صفحه کلید، بهترین یادگیری و ماندگاری مطالب را به همراه دارد.

نظر شما