شناسهٔ خبر: 4332209 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

خطیب جمعه تهران:

شکستن عهد و پیمان؛ شکستن خود است/رئیس جمهور امریکا دیشب در برابر دنیا از ایستادگی ملت ایران گفت

صاحب‌خبر -

خطیب جمعه تهران با اشاره به موضوعی درباره امید به آینده گفت: شکستن عهد و پیمان؛ شکستن خود است و سبب ناامیدی و پوچی انسان می شود.
به گزارش جماران، آیت الله امامی کاشانی در خطبه های نماز جمعه امروز تهران با بیان روایتی از اسلام آوردن ابورافع قبطی که یکی از صحابه پیامبر شد، افزود: روزی کفار قریش به ابورافع نامه ای دادند تا به پیامبر برساند و جواب آن را بیاورد، وی نامه را رساند و به پیامبر گفت که حب تو به دل من افتاده است، من برنمی‌گردم و اسلام می آورم، پیامبر به او گفت من اسلام تو را نمی پذیرم چرا که تو به کفار قریش متعهد هستی، من عهد و پیمان تو را خراب و فاسد نمی کنم، جواب مرا برای کفار قریش ببر و بعد از آن اگر باز هم حب من در دل تو بود بازگرد و اسلام بیاور. ابورافع بازگشت و سرگذشت خود را برای مردم تعریف کرد، مردم قریش گفتند که پیامبر اسلام قبطی را نپذیرفته، این حرکت بسیار عجیب و زیباست؛ پس اسلام دین خوبی است.
وی گفت: در دنیای استکبار غربی که علیه اسلام این چنین بوق و کرنا می کنند و جانی هایی مانند داعش تربیت می کنند بدانند که اسلام چنین است و محمد رسول‌الله (ص) چنین است و اسلامی که در دنیای امروز در حال درخشیدن است چنین است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با بیان اخلاقیات دینی افزود: عمل کردن به پیمان ها و عهد از واجبات دینی است، شکستن پیمان، شکستن خود است و انسان از آن به جایی نمی رسد، پس اگر به کسی قولی می دهیم به آن عمل کنیم و پایبند باشیم و همیشه در نظر داشته باشیم که اگر به کسی خسارت و زیانی رساندیم و در عهد خود جفایی کردیم، روزی گریبانمان را خواهد گرفت.


امام جمعه موقت تهران با موفق ارزیابی کردن مذاکرات لوزان سوئیس گفت: البته این بیانیه چارچوبی کلی است و جزئی نیست و درباره جزئیات بعداً صحبت خواهد شد. 
آیت الله امامی کاشانی افزود: البته حرف‌ها و بحث‌ها در جزئیات پیش می آید و آنچه دیشب رخ داد چارچوب اساسی کلی است و آن این است که دنیای غرب ایران را به داشتن انرژی هسته ای در صنعت، فناوری و نیازهای مرتبط پذیرفت چیزی که از ابتدا زیر آن می زدند و قبول نمی کردند. 
وی ادامه داد: تیم مذاکره کننده هسته ای ما به آنان گفت که این حقی است که در قراردادهای انرژی برای همه کشورها دیده شده است که آنها پذیرفته اند یعنی ایران می تواند در همه موارد انرژی هسته ای صلح آمیز فعالیت داشته باشد که البته جزئیات در سه ماه آینده بحث می شود. 
آیت الله امامی کاشانی درباره تحریم‌ها نیز گفت: درباره تحریم‌ها از لغو آن سخن گفته شده است نه تعلیق بنابراین آنها لغو را قبول کردند اما اینکه لغو چگونه خواهد بود بعداً‌ در مذاکرات جزئی معلوم می شود. 
وی با طرح این پرسش که عوامل این موفقیت ایران در مذاکرات چه بود اظهار داشت: علت موفقیت ارتقای علمی کشور ماست چرا که ایران از نظر رشد و ارتقای علمی وضعش در دنیا عالی است.
خطیب جمعه تهران افزود: اکنون ایران کشوری است که در دنیا حرف برای گفتن دارد و در دنیا در این زمینه جا باز کرده است. 
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: این رشد علمی است که ایران را جلو برده به‌ویژه در مسئله اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است. 
وی درباره سخنان دیشب رئیس جمهور امریکا نیز تصریح کرد: رئیس جمهور امریکا دیشب در برابر دنیا ایستاد و گفت که نتوانستیم ایران را قانع کنیم دست از انرژی هسته‌ای بردارد البته او به دروغ از سلاح هسته ای سخن می گفت در حالی که ایران اصلاً در پی سلاح هسته ای نیست. 
آیت الله امامی کاشانی ادامه داد: با اینکه رئیس جمهور امریکا از مقام معظم رهبری نام می برد اما با این فکر و ایدئولوژی دیگر برخی حرف‌ها معنی ندارد چرا که ایران هرگز در پی سلاح هسته ای نبوده و انرژی هسته ای را می خواهد که با مسائل علمی مرتبط است نه سلاح، اتفاقاً سلاح هسته ای و آدم کشی کار دنیای استکبار است. 
وی خاطرنشان کرد: اوباما می گوید درباره ایران نتوانستیم اما توانستیم ایران را با کمک روسیه و چین و برخی کشورها پای میز مذاکره بیاوریم تا به توافقی برسیم، او می گوید ایران پای میز مذاکره آمد البته بداند که برای تحریم آنها نبود هر چند تحریم آسیب می آورد اما ایران به دنیا نشان داد که اهل منطق است ولی شما کارهایتان ظالمانه است. 
امام جمعه موقت تهران خطاب به رئیس جمهور امریکا گفت: شما با ایران پیمان بستید که در این چارچوب نیز ایران همه گفته ها را رعایت و به عهد عمل می کند بنابراین شما هم به عهد خود عمل کنید که اگر عمل نکردید و ‌آن را شکستید بعد نگویید چرا ایران شکست بنابراین عهدشکنی نکنید و ننگی در تاریخ برای خود ثبت نکنید چراکه این اقدام کار بسیار بدی است در حالی که در منظر پیامبر اعظم اسلام (ص)‌ وفای به عهد یک اصل انسانی است.


منبع: واحد مرکزی خبر