به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عادل جلیلی اظهار کرد: برای تأمین سالانه ۳۵ میلیون نهال، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نیز باید هر سال حدود ۴۰ میلیون قلمه صنوبر با توجه به احتمال افت ۱۰ تا ۱۵ درصدی آن، در ایستگاههای تحقیقاتی تولید کند و برای تبدیل به نهال در اختیار نهالستانهای بخش خصوصی قرار دهد.
وی با بیان این که برای زراعت چوب در هر هکتار باید حداقل ۱۱۰۰ نهال کاشته شود، گفت: سال گذشته ۵.۵ میلیون قلمه صنوبر تولید و توزیع کردیم و این میزان تولید باید همزمان با توسعه طرح زراعت چوب افزایش یابد.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع خاطرنشان کرد: ما هر سال ۴۰ تا ۴۵ هکتار از اراضی ایستگاههای تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع را به تولید قلمه صنوبر اختصاص میدهیم.
جلیلی در پاسخ به پرسشی درباره موضع مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در مورد استفاده از گونه پالونیا در زراعت چوب که این روزها گونه چینی آن برای فروش در اینترنت تبلیغ میشود، گفت: این مؤسسه تحقیقاتی به طور رسمی مخالفت خود را با استفاده از گونه پالونیا در زراعت چوب به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان حفظ نباتات اعلام کرده است.
وی پایین بودن کیفیت و سبک بودن چوب گونه پالونیا، عدم شناخت رفتار اکولوژی این گونه و احتمال مهاجم بودن آن و همچنین حساسیت آن نسبت به آبیاری را از دلایل مخالفت این مؤسسه تحقیقاتی با زراعت گونه پالونیا در اراضی کشور نام برد.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در توضیحی بیشتر اضافه کرد: گونههای خارجی قبل از کشت در ایستگاههای تحقیقاتی در یک دوره زمانی تعریف شده به لحاظ سازگاری با محیط و رفتار اکولوژی بررسی و از نظر کیفیت و اقتصادی بودن با سایر گونهها مقایسه میشوند و گونه پالونیا این مراحل و فرآیند را در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع طی نکرده است.
ارائه کمکهای علمی و فنی برای زراعت صنوبر
جلیلی به زارعان و علاقه مندان به سرمایه گذاری در زراعت چوب توصیه کرد به وِیژه در منطق شمال و شمال غرب ایران از ارقام پر محصول صنوبر که توسط این مؤسسه تولید میشود، استفاده کنند.
وی در عین حال اظهار کرد: مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، کمکهای علمی و فنی در زمینه کشت و نگهداری نهالهای صنوبر را به زارعان ارائه میدهد.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در مورد زراعت چوب در اراضی شیبدار نیز گفت: در زمینه کشت چوب، گرایش ما بیشتر به مستثنیات مردم است، اما اگر جایی باشد که زراعت چوب به جلوگیری از فرسایش خاک کمک کند، میتوان روی آن کار کرد.
کنترل فرسایش خاک در اراضی شیبدار با گیاهان دارویی
جلیلی افزود: مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع مخالف کشت گیاهان یک ساله در اراضی با شیب بالای ۱۲ درصد است، زیرا موجب فرسایش آبی و بروز سیلابها و کانونهای ریزگرد میشود.
وی با بیان این که اراضی با شیب بالای ۱۲ درصد به فرسایش خاک حساس هستند و کشاورزی در آن اراضی اقتصادی نیست، گفت: اگر بخواهیم در این اراضی کشت انجام دهیم باید به طرف گیاهان دارویی و گیاهان علفی مرتعی که ریشههایشان در خاک عمیقتر میشوند و فرسایش خاک را کنترل میکنند، حرکت کنیم.
نظر شما