به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از ایرنا سیداحمد پرویزی گفت: 30 تیم برای حضور در مسابقات ملی کشتی باچوخه 14 فروردین اسفراین اعلام آمادگی کرده بودند که تا کنون نیمی از آنان حضور خود را قطعی کرده اند.
وی افزود: دیگر تیم ها نیز تا ظهر امروز برای قطعی کردن حضور خود فرصت دارند.
وی از حضور معاون سازمان میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و معاون وزیر ورزش و جوانان به عنوان مهمانان ویژه این مسابقات خبر داد و افزود: همه تمهیدات لازم برای برگزاری باشکوه مراسم کشتی 14 فروردین اسفراین فراهم شده است.
پرویزی گفت : این مسابقات از شبکه های ورزش، سه سیما، جام جم ، پرس تی وی ، شما و نیز به صورت مستقیم از شبکه استانی اترک خراسان شمالی پخش خواهد شد.
رئیس اداره ورزش و جوانان اسفراین در خصوص اوزان برگزاری این مسابقات گفت : شرکت کنندگان در این رقابت در 4 وزن 70- 80 -90 و بالای 90 کیلوگرم برگزار می شود.
همه ساله طبق سنتی دیرین شهرستان اسفراین در 14 فروردین بزرگترین مسابقات کشتی باچوخه کشور را با حضور چوخه کاران برتر کشور در گود چشمه زینل خان این شهرستان برگزار می کند و بیش از 50 هزار نفر از تماشاگران مشتاق این مسابقات را از نزدیک تماشا می کنند.
کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی به عنوان میرات معنوی در سال 87 به شماره 30 در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شده است. چوخه واژه ای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن می کنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم می کنند تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از قدیم الایام در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده به نام کشتی باچوخه معروف شده است.
مسابقات مزبور با نواخته شدن دهل و سرنا همراه است که در ذهن بیننده تداعی کننده رشادتها و دلاوریهای پهلوانان و نام آوران تاریخ ایران است. کشتی گیران چوخه قبل از آغاز مسابقه وضو گرفته و با روحیه ای معنوی پا به میدان گذاشته و پس از روبوسی با حریف با دستور داور مسابقه که معمولا" از پیشکسوتان کشتی با چوخه است، کشتی را آغاز می کنند. کشتی با چوخه سنتی را به نوعی می توان مادر تمام کشتی های آزاد، فرنگی ، جودو و کوراش دانست چرا که اکثر فنون آن شبیه آنها است و بتدریج به کشتی های دیگر نیز رسوخ پیدا کرده است.