شناسهٔ خبر: 4316731 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

عراقچی در لوزان:

امروز توافق نمی‌شود؛ پیشرفت‌ها اعلام می‌شود/ در یک توافق هسته ای باید تمام تحریم های ضد ایرانی لغو شود

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان : عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایرانی گفت: اگر در همه موضوعات به جمع‌بندی برسیم یک بیانیه مشترک صادر می‌شود که پیشرفت‌های صادرشده و کلیات راه‌حل‌های به‌دست‌آمده را اعلام می‌کند و این نکته را تأکید کنم که امروز توافق نمی‌شود؛ آنچه امروز اعلام می‌شود اعلام پیشرفت در مذاکرات است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایرانی در گفت‌وگو با خبر ساعت 14 امروز در پاسخ به این سؤال که پیام ترک نشست لوزان از سوی وزرای چین و روسیه و فرانسه چیست، اظهار کرد: از دیروز جلسه شروع شد و یکی از سنگین‌ترین روزها مذاکراتی را داشتیم و کارشناسان تا 3 و 4 صبح ادامه دادند.

وی افزود: امروز نیز از 7 صبح نشست وزرا شروع شد و از ساعت 10 با حضور وزیر ایران مذاکرات ادامه یافت. ما در حقیقت در وقت اضافه مذاکرات هستیم؛ قرار بود دیروز مذاکرات به سرانجام برسد که نشد و ما اجازه ندادیم زمان ما را اسیر کند.

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایرانی تصریح کرد: بنابراین با توجه به اینکه برخی فاصله‌ها وجود داشت تصمیم به ادامه گرفتیم؛ خروج وزرا به معنای خاصی نیست و فکر می‌کردند دیروز همه‌چیز تمام می‌شود و مشاهده کردند بحث‌ها جدی‌تر و ریز است.

وی ادامه داد: وزرا تعهدات خود را دارند اما این به معنای کم اهمیتی نسبت به مذاکرات نیست و ادامه مذاکرات یک ساعت دیگر از سر گرفته می‌شود؛ اما ما اجازه نمی‌دهیم زمان ما را اسیر خود در توجه به جزئیات کند.

عراقچی بیان کرد: ما تقریباً در همه موضوعاتی که در دستور کار است باید به یک راه‌حل برسیم و هرکدام راه‌حل خود را دارند که باید به راه‌حل برسیم. پیشرفت خوبی را داشتیم و امروز این بحث‌ها از سر گرفته‌شده و تا زمانی که در همه موضوعات به وحدت نرسیم مذاکرات به سرانجام نرسیده و هنوز اختلاف‌نظر وجود دارد که امیدواریم انجام شود.

وی درباره موارد اختلافی میان ایران و 5+1 ابراز کرد: با توجه به اینکه مذاکرات در جریان است وارد نمی‌شوم اما هدف ما اعتمادسازی نسبت به فعالیت هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌هاست و هر موقع جمع‌بندی شد گزارش آن را به مردم می‌دهیم.

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایرانی درباره لغو تحریم‌ها عنوان کرد: بارها گفته‌شده؛ نمی‌شود که توافقی داشته باشیم که تحریم‌ها لغو نشود؛ حتماً باید همه تحریم‌ها لغو شود، اما تحریم‌ها متنوع بوده و نوع تحریم‌ها و مرجع صادرکننده آن نیز متنوع است.

وی اشاره کرد: اینها باید تفکیک شود و مشخص شود ولی ما اصرار داریم در گام اول همه تحریم‌ها مرتبط اقتصادی لغو شود و تحریم‌هایی که با قسمت‌های دیگر سروکار دارد چارچوب مشخصی برای آن تدوین شود.

عراقچی درباره مشکل و مسائل کلیدی باقی‌مانده گفت: همه مسائل مهم است منتها یکی‌یکی در موردشان راه‌حل پیداشده ولی دو سه موضوع باقی‌مانده که به نظر من سخت‌تر از دیگر موضوعات نیست، اما جای کار دارد.

وی افزود: بدون رسیدگی به یک راه‌حل واقع‌بینانه و معتدل توافق نمی‌کنیم و طرف مقابل نیز به این قائل است و تحریم‌ها یکی از این مسائل کلیدی است؛ همچنین تحقیق و توسعه انرژی هسته‌ای یکی دیگر از این موارد است که جزئیات آنها در حال مذاکره است.

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایرانی درباره نتیجه نشست لوزان تصریح کرد: امروز جلسه در سطح وزرای 5+1 است و موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور دارد هامون، مایر و کری نیز هستند و تصمیم گیری‌ها در این سطح است.

وی ادامه داد: اگر در همه موضوعات به جمع‌بندی برسیم یک بیانیه مشترک صادر می‌شود و اعلام کند پیشرفت‌های صادرشده و کلیات راه‌حل‌های به‌دست‌آمده و این نکته را تأکید کنم که امروز توافق نمی‌شود؛ آنچه امروز اعلام می‌شود اعلام پیشرفت در مسائل است.

عراقچی عنوان کرد: نگارش برخی از این راه‌حل‌ها نیز شروع‌شده و وارد این روند شده‌ایم و در برخی مسائل جلو نیز رفته‌ایم و در پایان امشب بیانیه خواهیم داشت. این بیانیه پیوستی ندارد و بیانیه مشترک مطبوعاتی است. ما این پروسه را اکنون شروع نکرده‌ایم بلکه چند ماه پیش در وین شروع کردیم که به دلیل وجود برخی مشکلات متوقف شد.

وی گفت: تا هرزمانی که نیاز باشد مذاکرات ادامه می‌یابد و تا زمانی که در همه موارد نظرات ما تأمین نشود مذاکرات پایان نمی‌یابد و تا آخرین لحظه نیاز پای میز مذاکره هستیم. اما احتمال رسیدن به جمع‌بندی در پایان امشب وجود دارد که پس‌ازآن یک‌لحظه آرزوی ماندن در لوزان را نداریم.