به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خبرگزاری دانشجو گفتوگویی با حسن هانیزاده، کارشناس مسائل غرب آسیا انجام داده است که بخشهایی از آن از نظرتان میگذرد.
- درباره خبر اخیر مبنی بر دیدار ولیعهد سعودی (بن سلمان) با یک هیئت اسرائیلی روی عرشه کشتی خود و در دریای سرخ باید بگویم دیدارهای مقامات سعودی با مقامات رژیم صهیونیستی موضوعی است که تازگی ندارد و تنها در ماههای اخیر رسمیت بیشتری پیدا کرده است.
- از سه سال قبل یعنی در سال ۲۰۱۷ رفت و آمدهای زیادی بین مقامات اسرائیل و عربستان صورت گرفته و حتی خود بن سلمان سه بار به اراضی اشغالی سفر و با نتانیاهو دیدار کرده است.
- سعودیها همان طور که به امارات و بحرین فشار آوردند که این روابط را عادیسازی کنند این برنامه را در دستور کار خود نیز قرار دادهاند.
- در رابطه با مرگ امیر کویت که برای درمان به آمریکا رفته و در یکی از بیمارستانهای این کشور بستری بود نیز اخباری مبنی بر این وجود دارد که ترامپ شخصا دستور داده که تجهیزات تنفسی از وی جدا شود، چون اساسا امیر سابق کویت بارها اعلام کرده بود که با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالف است و بارها درخواست ترامپ برای عادی سازی روابط با اسرائیل را رد کرده بود.
- مرگ امیر کویت مشکوک بوده و به نظر میرسد ترامپ به دنبال آن است که در یک فاصله زمانی کوتاه همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را وادار کند که روابط خود با اسرائیل را عادی کنند و سفارت اسرائیل در این کشورها افتتاح شود.
- با این وجود رفت و آمد و دیدارهای مقامات عربستانی با مقامات اسرائیل مسئلهای عادی است کمااینکه عربستان فضای آسمان خود را نیز برای پروازهای اسرائیلی باز کرده است و این نشان میدهد که عربستان هم به سمت عادی سازی روابط با اسرائیل در حرکت است.
- ترامپ در سال ۲۰۱۶ در مناظرات انتخاباتی خود در برابر لابی صهیونیستی تعهد داد که همه تلاش خود را برای امنیت رژیم صهیونیستی و برقراری روابط عادی بین اعراب و اسرائیل انجام دهد به همین دلیل لابی صهیونیستی در انتخابات ۲۰۱۶ از او حمایت و موجب پیروزی ترامپ شد.
- امروز هم با توجه به شرایط کرونا و وضعیت وخیم اقتصادی در آمریکا ترامپ نیازمند صهیونیست هاست و از این رو تلاش میکند از رهگذر عادی سازی روابط بین اعراب و اسرائیل به نوعی حمایت لابی صهیونیستی را برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ جلب کند.
انتهای پیام/
نظر شما