شناسهٔ خبر: 43128212 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا:

اقتصاد ما وضعیت بهتری از آلمان دارد/ کانال‌های معاند می‌خواهند مردم را بترسانند

رئیس جمهورگفت: ‌کادر درمان ما ۸ ماه است که درگیر کرونا هستند، کادر درمان ما در سراسر کشور از خود گذشتی کردند و مردم با استفاده از ماسک از آنان تشکر کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در  در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت:‌کادر درمان ما ۸ ماه است که درگیر کرونا هستند و زحمات زیادی کشیده‌اند که از این افراد باید قدردانی کرد. البته برخی از قسمت‌ها تلاش و مراقبت بیشتری کرده‌اند که قرار است وزارت بهداشت آنها را تشویق کند.  

رئیس جمور بیان کرد: همه میدانند این بیماری چقدر خطرناک است و چه کار سختی بر دوش کادر درمان قرار دارد . 

وی ادامه داد:پنج‌شنبه هفته افتتاح‌های  که عمدتا در زمینه تولید واکسن و مواد اولیه دارو بود انجام شد؛ آماری بود که واکسنی را ۳۰ سال دنبال آن بودیم ، در سه سال اخیر با روش جدید و تکیه بر دانشمندان خود به آن دست یافته‌ایم. از همه شرکت‌های دانش‌بنیان و کسانی که برای ساخت تجهیزات درمانی و واکسن تلاش می‌کنند، تشکر ویژه می‌کنم که در بسیاری از موارد ما را بی‌نیاز از واردات کرده‌اند. 

روحانی ادامه داد: صبح امروز گفته شد، وضعیت اقتصادی آلمان منفی ۵.۲ است که اقتصادشان کوچک شده و رشد اقتصادی‌شان منفی است. آلمان یک کشور پیشرفته است که تحریم نیست. حتما اقتصاد ما وضعیت بهتری از این رقم داشته و رشد ما مثبت شده یا اگر منفی شد، وضعیت ما بهتر از وضعیت آلمان باشد. 

وی تاکید کرد: در مدت شش ماه امسال، نسبت به سال‌های قبل اقدامات ما چند برابر شده است. مهم است در زمینه اقتصاد الکترونیک و اقتصاد دیجیتال قدم‌هایی برداشته شده است. در شرایط کنونی حضورها را باید کمتر کنیم که راهش اقتصاد الکترونیک و دیجیتالی است.

رئیس قوه مجریه بیان کرد: امروز صدا و سیما باید به مردم آگاهی دهد و در برابر کانال های معاند بایستند که هم میخواهند مردم را نگران و هراسناک کنند و هم میخواهند بی اعتماد کنند، ما باید در کشور همدلی و هماهنگی ایجاد کنیم، ما باید هم مردم را همدل کنیم و هم معیشت مردم را هموار کنیم .

 روحانی اظهار کرد: زمانی که شخصی به بیماری مبتلا شده است، افرادی که با او تماس داشته‌اند نیز باید مراعات کنند و تست دهند و خود را قرنطینه کنند یعنی باید با شدت عمل نسبت به این مورد برخورد کنیم.

وی افزود: امروز در جلسه نسبت به تهران بزرگ که قرار بود اقداماتی انجام دهیم، تصمیماتی اتخاذ شد؛ آنچه که امروز تصویب کردیم، این است که همه کادر اداری ما در کشور و کسانی که کسب و کار در اختیار دارند، باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و اگر در صورتی که مراعات نکنند، با شدت باید با آنها برخورد شود؛ ما تکلیف را مشخص کردیم اگر یک کارمند اداری مراعات نکرد از تذکر گرفته تا انفصال یک سال خدمت را پیش‌بینی کرده‌ایم و در اختیار دستگاه‌ها قرار دادیم.

وی ادامه داد: دوم اصنافی که به مردم خدمت می‌دهند نیز باید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند، در غیر این صورت تذکر و نهایتاً پلمپ برای آنها پیش بینی شده است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه قصد داریم در تهران این موارد را به صورت شدیدتر اعمال کنیم، گفت: نکته سومی که مورد نظر ماست و بر آن تأکید می‌کنیم،‌ خدمت دادن به کسی است که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کند؛ کسی که خدمت می‌خواهد باید اصول بهداشتی را مراعات کرده باشد و اگر مراعات نکرده باشد و به او ارائه خدمت شد، ما صاحب مغازه و خدمت دهنده را مجازات می‌کنیم؛ بنابراین این موارد مصوبات جلسه امروز بود.

وی ببا بیان اینکه بیش از ۷ ماه از بیماری کرونا می‌گذرد و همه مردم دنیا به این نتیجه واحد رسیدند که راه مقابله با این بیماری پیشگیری است، اظهار داشت: راه پیشگیری نیز توسط همه افراد جامعه باید اعمال شود، ما واکسنی برای پیشگیری نداریم و مردم خودشان باید خودشان را در برابر این بیماری محافظت کند چرا که دارو و درمان قطعی برای این بیماری نداریم. تا زمانی که زنجیره این بیماری وجود دارد مراعات پروتکل‌ها ادامه خواهد داشت. باید در جامعه درک مشترکی از یک خطر مشترک به وجود بیاید. پیشگیری از این بیماری دست خودمان است در همه نمودارهایی که در ستاد مقابله با کرونا ترسیم می‌شود هر جا مراقبت‌ها کاسته می‌شود ظرف دو هفته افزایش بیماری  را شاهد هستیم.

روحانی ادامه داد: وقت آزادی عمل بیشتر می‌شود به همان میزان بر بیماری افزوده می‌شود. البته چون این بیماری طولانی شده ناخواسته مراعات آن سخت‌تر شده است؛ ضمن اینکه آینده‌ای که روشن نیست که ما بگوییم چه مدت دیگر این بیماری تمام می‌شود و طبیعتاً با گذشت زمان مردم خسته می‌شوند اما نباید خسته شوند و همه باید بدانند که کرونا یک بیماری عادی نیست و فقیر و غنی، سلطان گدا نمی شناسد، مسئولان را مبتلا می‌کند. بالاترین مقام اجرایی و حتی کار درمان را اگر مراعات‌هایشان کاهش پیدا کند مبتلا می‌کند بنابراین نیاز به عزم ملی با احساس مسئولیت اجتماعی و اخلاقی داریم. برخی میگویند به کرونا اعتقادی ندارم در حالیکه اگر یک نفر باشد مشکلی ندارد اما یک فرد بیمار می‌تواند این بیماری را به دیگران منتقل کند، بنابراین نمی‌تواند این حرف را بزنند. باید مراقبت‌ها و نظارت‌ها را افزایش دهیم و حتی مجازات جدیدی برای بخشی از تخلفات وضع کنیم

 رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راهی جز تغییر سبک زندگی نداریم و باید سبک زندگی خود ما را تغییر دهیم، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که انضباط اگر انضباط اجتماعی ما کاهش پیدا کند با مشکلات بزرگتری مواجه می‌شویم در هر کشوری که انضباط اجتماعی قوی تری دارند موفق تر هستند یعنی از مردم خواستند و مردم نیز با انضباط اجتماعی را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: فردی که برایش مشخص می‌شود که بیمار شده است در مرحله نخست نباید بیماری خود را مخفی کند؛ این بیماری که اپیدمیک است، هر کسی مخفی کرد دچار اشتباه شده و باید به خانواده محل کارش بگوید. از هفته آینده که کمیته اجتماعی، امنیتی و انتظامی بناست برای تخلفات مجازات وضع کند باید بنداد این بالاترین تخلف است. گاهی ممکن است که فردی در خیابان ماسک نزده باشد و این تخلف باشد اما گاهی فردی می‌داند که مبتلا شده و باید در قرنطینه قرار گیرد که در اداره یا محل خدمت و محل کار خودش قرار گرفت که نباید از آن گذشت و باید یک جریمه شدید شود. باید با فردی که مبتلا شده است و باید برای حداقل ۱۴ روز خود را قرنطینه کند اما اعلام نکرده به محل کارش هم رفته است برخورد شدیدتری شود و این بسیار مهم است.

رییس جمهور در ادامه سخنان خود به دومین تصمیم اتخاذ شده در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: مورد دیگری که در این جلسه بحث شد این بود قرار شد وزارت بهداشت و وزارت کشور باهم روی آن کار کنند، موضوع افرادی هستند که از خانه خارج می شوند و ماسک ندارند، حالا ممکن است که اداری نباشد یا صاحب کسب و کار هم نباشد و کاری در بیرون دارد که باید انجام شود. خب این افراد هم باید مراعات کنند و ماسک بزنند و اگر رعایت نکند باید جریمه شوند.

وی ادامه داد: البته باید بر این نکته تاکید شود که برخورد با خود فرد نباید صورت گیرد، بلکه باید مشخص شود فردی که رعایت نکرده چه کسی بوده و به او اخطار شود و اعلام شود سپس بعد از اعلام به او جریمه صورت گیرد. مبلغ جریمه را هم در جلسه بعد مشخص می‌کنیم.

روحانی همچنین اظهار داشت: انجام و رعایت این طرح و پروتکل ها در تهران شدت بیشتری نسبت به سایر نقاط کشور دارد و طرح جریمه افرادی که رعایت نمی‌کنند از تهران بزرگ آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به این که نمی‌توان همه کشور را یه صورت یکپارچه نگاه کرد و برای آن تصمیم گرفت، ابراز داشت: ما نمی توانیم کشور ایران را یکپارچه در این مسئله ببینیم، برخی استان‌ها هستند که یک پیک داشتند و بعد مراعات کردند و پیک دوم نداشتند، برخی هم دو پیک داشتند و که در گروهی فاصله میان دو پیک کم و در گروهی زیاد بود. البته برخی استان ها را هم داریم که تقریبا وارد پیک سوم شدند.

رییس جمهور در ادامه گفت: پس ما می‌بینیم که شرایط متفاوت است و استان های ما همانند همدیگر نیست، به نظر من دلیل آن هم این است که برخی استان‌هایی که در عزاداری ها خوب مراعات کردند، در سفرها مبدا و مقصد نهایی سفرها نبودند یا استان‌هایی که اجتماعات در هم تنیده مانند عزاداری یا عروسی های قبیله‌ای نداشتند، مردم پروتکل ها را رعایت کردند و انضباط اجتماعی شان بیشتر بود با تلاش و پیگیری کادر درمانی شرایط آن ها بهتر است.

وی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم از این بیماری و پیک آن فاصله بگیریم و در عین حال زیست اجتماعی را با اصول بهداشتی انجام دهیم. در این کار هیچکس و هیچ دستگاه و نهادی نمی‌تواند به تنهایی کار کرند، بخش درمان، بخش انتظامی، بخش اقتاصدی به ویژه اقتصاد دیجیتال و همه با هم باید دست به دست هم بدهیم تا در این کار به توفیق برسیم.

روحانی در پایان سخنان خود به اربعین اشاره کرد و بیان داشت: همانطور که قبلا هم در این جلسه گفته شد در اربعین هیچ حرکتی تحت عنوان راهپیمایی زائرین در عراق انجام نخواهد شد، البته یک تعدادی به سمت مرز رفتند و با استفاده از قاچاق‌بر ها سعی کردند به آن سمت مرز بروند که برخی به آن سمت مرز رفتند و برخی در کوه ها رها شدند و مشکلات و خطرات جانی برای آن ها ایجاد شد.

وی افزود: این کار قانونی نیست و هیچکس به سمت مرز نرود، در مرز هم نیروهای نظامی و انتظامی ما به دقت با این مساله برخورد خواهند کرد، در درون ایران هم راهپیمایی نمادین نداریم، در سال های قبل چنین حرکتی داشتیم اما امسال نداریم و ان‌شاءالله عزاداری ها با پروتکل های بهداشتی به خوبی انجام خواهد شد.

 

 

 

نظر شما