شناسهٔ خبر: 43081732 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

ماکرون اظهارات مقام‌های ترکیه درباره قره‌باغ را خطرناک توصیف کرد

رئیس‌جمهور فرانسه در واکنش به اظهارات مقام‌های ترکیه‌ای درباره تنش‌های جدید در قره‌باغ، اینگونه موضع‌گیری‌ها را خطرناک توصیف کرد و گفت که با رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در این باره صحبت می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بیانیه‌های اخیر مقامات ترکیه‌ای درباره حمایت از آذرباجیان در دور جدید تنش‌های نظامی این کشور با ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» با واکنش پاریس رو‌به‌رو شد.

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه طی نشست خبری در پایتخت لتونی گفت: «متوجه بیانیه‌های سیاسی ترکیه [در حمایت از آذربایجان] شدم، که به نظرم بی‌ملاحظه و خطرناک هستند».

بر این اساس، ماکرون همچنین افزود: «امروز با رئیس‌جمهور [ولادیمر] پوتین در این باره صحبت خواهم کرد و گمان می‌کنم که فردا نیز با رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ رایزنی خواهم کرد تا راهی برای برون‌رفت از بحران بیابیم».

وی با بیان اینکه فرانسه هیچ‌گونه پیام تنش‌زا در موضوع قره‌باغ از سوی کشورهای طرف سوم را نمی‌پذیرد، توضیح داد: «پیام‌های جنگ‌طلبانه طی چند ساعت قبل، آن بخش از موانع در مسیر آذربایجان را که می‌تواند منجر به تسخیر مجدد قره‌باغ شود، بر می‌دارد».

به نوشته وبگاه «بلومبرگ» رئیس‌جمهور فرانسه با متهم کردن آذربایجان به آغاز تبادل آتش با ارمنستان، خواستار توقف بی‌قید و شرط درگیری‌ها شد.

ماکرون همچنین در واکنش به اتهام‌زنی ارمنستان به ترکیه درباره ارسال نیروی کمکی به آذربایجان، گفت در این مرحله فعلا پاریس هیچ مدرکی از ارائه کمک توسط آنکارا به باکو ندارد.

از سرگیری درگیری‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ از بامداد یکشنبه آغاز شد.

«نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در نشست اضطراری با نمایندگان پارلمان این کشور درباره درگیری نظامی با جمهوری آذربایجان اعلام کرد که ایروان ممکن است به طور رسمی استقلال جمهوری خودخوانده قره باغ کوهستانی(جمهوری آرتساخ) را به رسمیت بشناسد.

پیش از این، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه با تاکید مجدد بر حمایت این کشور از جمهوری آذربایجان در دور جدیدی از تنش‌های نظامی با ارمنستان، گفته بود که آنکارا برای ایجاد صلح در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ هر کاری بتواند انجام می‌دهد. (جزئیات بیشتر)

 جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

انتهای پیام/

نظر شما