شناسهٔ خبر: 43051797 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

پایتخت در محاصره کرونا

خبرگزاری میزان-پایتخت در وضعیت بحرانی قرار دارد و تخت کافی در بیمارستان‌ها برای بیماران حاد تنفسی وجود ندارد و تهران قرمز‌ترین منطقه کرونایی کشور شناخته شده است. ارتکاب هیچ جرمی نمی‌تواند زن را از مهریه‌اش محروم کند. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - وطن امروز نوشت: اظهارات مسؤولان حوزه سلامت استان تهران خبر از بحرانی بی‌سابقه در پایتخت می‌دهد تا جایی که رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرده است کار از موج کرونا گذشته و شاهد همه‌گیری مداوم شده‌ایم.

عباسعلی کریمی در نشست هیأت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شرایط سختی که بیمارستان‌ها با آن روبه‌رو هستند، گفت: نمودار‌های ورود و خروج و بستری بیماران در بیمارستان‌ها نشان می‌دهد که کار از موج‌های اول، دوم و سوم گذشته و ما با اپیدمی ممتدی روبه‌رو هستیم، روند همه‌گیری ادامه دارد و هر روز با شرایط جدیدی روبه‌رو می‌شویم.

وی بر حفظ تعادل در نحوه خدمت‌رسانی بیمارستان‌ها تأکید کرد و افزود: بیمارستان‌ها باید از تمام ظرفیت خود برای حفظ جان بیماران استفاده کنند. در کنار آن باید یادمان باشد که حفظ جان بیماران، اداره اقتصادی بیمارستان‌ها و آموزش فراگیران نیز بر عهده بیمارستان‌هاست و باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که به همه این ابعاد توجه شده و به بیمارستان‌ها لطمه‌ای وارد نشود.

علاوه بر رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران نیز از تکمیل ظرفیت بیمارستان‌های پایتخت خبر می‌دهد.

نادر توکلی درباره «آخرین وضعیت بیماران کرونا در استان تهران» اظهار داشت: از نظر بستری بیماران، ما در پیک بیماری هستیم؛ اگر چه طبق پیش‌بینی‌هایی که می‌کردیم، توانستیم افزایش ظرفیت در تخت‌ها را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت قابل توجهی از بخش‌های ویژه بیمارستانی که حدود ۲۵ درصد از کل تخت‌های ویژه است، به بیماران کرونایی اختصاص یافته و این بیماران بستری هستند و حدود ۲۰ درصد کل تخت‌های بیمارستانی نیز به این بیماران اختصاص داده شده است.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران افزود: حدود ۳۰ درصد تخت‌ها نیز قابل استفاده برای بیماران «کووید-۱۹» نیست که عدد بالایی است؛ یعنی ظرفیت تخت‌های عملیاتی که بتوانیم بیماران کرونا را در آن بستری کنیم شاید به درجه اشباع رسیده و بسیاری از بیمارستان‌ها در بخش اورژانس خود، بیماران کرونایی زیادی دارند، اما قابلیت انتقال به بخش‌ها بویژه به بخش «آی‌سی‌یو» را ندارند.

توکلی بیان داشت: میزان یا درصد بیمارانی که بدحال هستند و باید در بخش ویژه بستری شوند بیشتر شده و بیماران بدحال‌تر شده‌اند و به حدود ۳۵ درصد در برخی بیمارستان‌ها رسیده‌ایم؛ در نتیجه این باعث شده مدیریت در شرایط فعلی بسیار سخت شود.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران تأکید کرد: اگر روند شیوع به همین ترتیب باشد، باید بزودی به سمت راه‌حل‌های جایگزین برویم که صحبت‌هایی در این باره کرده‌ایم؛ ضمن اینکه سعی می‌کنیم راه‌اندازی پروژه‌های جدید درمانی را تسریع کنیم.

توکلی خاطرنشان کرد: آنچه بسیار مهم است اینکه اگر سطح پیشگیری و رعایت پروتکل‌ها بخواهد به همین ترتیب باشد و رفتار پرخطر مردم از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا نکند، وضعیت خوبی در انتظارمان نخواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا با توجه به شرایط ویژه استان تهران، در مراکز درمانی با کمبود تخت روبه‌رو هستیم؟» خاطرنشان کرد: بله! در برخی مراکز تخت بیمارستانی کم داریم و تنها نقطه قوتی که در حال حاضر داریم، یکی شدن سیستم هدایت EOC کل بیمارستان‌های استان تهران است که این متمرکز شدن و این یکی شدن، کمک می‌کند اگر بیمارستانی آمادگی و ظرفیت پذیرش نداشت اعلام کرده و بتوانیم بیماران را به بیمارستان دیگری هدایت کنیم.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران یادآور شد: اکنون بیمارانی که در بیمارستان بستری می‌شوند، نوعا با اورژانس جابه‌جا می‌شوند و این موضوع باعث هماهنگی شده و در هر زمانی که بیمارستانی اعلام عدم ظرفیت کند، موضوع بررسی و جایگزین می‌شود.

توکلی تصریح کرد: همچنین بیمارستان‌ها را به صورت آنلاین مشاهده می‌کنیم. در حال حاضر بیماری که در بیمارستانی روی زمین مانده باشد، نداریم و اگر تخت وجود نداشته باشد نیز، بیمار در اورژانس پذیرش می‌شود و کار‌های لازم درمانی تحت نظر مشاوران عفونی صورت می‌گیرد تا درمان بیمار عقب نیفتد.

وی ادامه داد:، اما آنچه به ما وجود خطر را نشان می‌دهد، تعداد بیمارانی است که در اورژانس‌ها بستری شده‌اند و منتظر انتقال به بخش هستند و این برای ما یک زنگ خطر است؛ چراکه از طرفی در تهران روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ بیمار بستری می‌شوند و از طرف دیگر، تعداد بیماران ترخیصی کم است؛ چرا که بیماران بدحال هستند.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: در ۲ هفته اخیر این پیک افزایش یافته و این افزایش، بار زیادی را روی مراکز درمانی و بیمارستانی ایجاد کرده است.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در پاسخ به این پرسش که «چرا در برخی مراکز جامع سلامت از بیماران مشکوک به کرونا تست گرفته نمی‌شود»، خاطرنشان کرد: در شرایط اپیدمی که سطح آلودگی و ابتلا خیلی زیاد است، پروتکل‌ها به سمت بیمارانی است که بیماری زمینه‌ای دارند و درمان آن‌ها اهمیت پیدا می‌کند.
توکلی تصریح کرد: البته این به معنی آن نیست که بیماران دیگر اهمیتی ندارند، اما تشخیص بیماری‌ای که منجر به عارضه می‌شود، به سمت روش‌های تشخیصی مانند سی‌تی‌اسکن می‌رود.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در پایان گفت: بنابراین به بیماران کم‌علامت یا بدون علامت و بدون بیماری زمینه‌ای به فرض اینکه تست آن‌ها هم مثبت باشد، مراقبت در منزل و خودمراقبتی توصیه می‌شود و اینکه خود را در منزل قرنطینه کنند، سر کار نروند و وسایل حفاظت فردی را استفاده کرده و مسائل پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.