شناسهٔ خبر: 43036241 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

غربالگریی شنوایی ۶ هزار نوزاد در چهارمحال و بختیاری انجام شد

شهرکرد- ایرنا- معاون پیشگیری و فرهنگی بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای اجرای طرح غربالگری شنوایی نوزادان تازه متولدشده در استان ۶ هزار نوزاد غربالگریی شنوایی شدند که این طرح با همکاری ۱۲ شنوا سنج در حال اجراست. 

صاحب‌خبر -

مهشید سلیمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی ناشنوایان با اشاره به اینکه طرح غربالگری شنوایی نوزادان در بیمارستان‌های هاجرشهرکرد، تامین اجتماعی،  بیمارستان بروجن، ناغان و لردگان که دارای زایشگاه هستند، اجرا می‌شود، افزود: سالانه سه تا چهار نوزاد از هر یک‌هزار نوزاد متولد شده در استان دارای مشکلات شنوایی هستند که کارهای مداخله‌ای و تشخیص مشکلات شنوایی این نوزادان قبل از ۶ ماهگی باید برای آنها آغاز می‌شود.

به گفته وی،سال گذشته ۱۷ هزار و ۵۰۰ نوزاد تازه متولدشده غربالگری شنوایی شدند، که از این تعداد ۲۵ نوزاد ناشنوای مطلق بودند که برای انجام مراحل درمان و عمل جراحی و یا کاشت حلزون به پزشکان متخصص ارجاع داده شدند.

وی با تاکید بر اینکه سن شناسایی و مداخله در درمان این نوزادان تا قبل از ۹ ماهگی است، گفت: باید کارهای مداخله‌ای و درمانی تا قبل از ۶ ماهگی برای نوزادان مبتلا به کم‌شنوایی و ناشنوایی انجام شود.

سلیمانی اظهار داشت: سال‌گذشته ۲۵ نوزاد مبتلا به ناشنوایی مطلق در استان شناسایی شد، که کارهای مداخله درمان طبی و توانبخشی برای این نوزادان در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه بیشتر کودکانی که متولد می‌شوند، دارای شنوایی طبیعی هستند ، گفت: مشکلاتی مانند افت شنوایی از شایع‌ترین نقص مادرزادیی است که دارای حالت‌های مختلف کم‌شنوایی خفیف، متوسط، شدید و عمیق است.

معاون پیشگیری و فرهنگی بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: طرح غربالگری شنوایی نوزادان با هدف شناسایی مشکلات شنوایی نوزادان در بدو تولد در  بیمارستان‌هایی که دارای زایشگاه هستند اجرا می‌شود تا با شناسایی نوزادان دارای مشکل شنوایی، با انجام اقدامات درمانی از بروز مشکل در تکلم و تکامل زبان و گفتار جلوگیری شود.

وی افزود: غربالگری شنوایی نوزادان برای کشف ناشنوایی مادرزادی،کم شنوای نوزادان در بدو تولد و تشخیص، مداخله زودهنگام کم‌شنوایی انجام می‌شود که در صورت شناسایی نوزاد مبتلا به ناشنوایی یا کم شنوایی مادرزادی نوزاد به سطح بالاتر از جمله پزشک متخصص ارجاع داده می‌شود با تجویز سمعک یا کاشت حلزون از ناشنوایی نوزادان جلوگیری شود.

وی به انجام طرح غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج‌ سال نیز در مهدهای کودک استان اشاره کرد و گفت: این طرح امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و نیمه فعال بودن مهدهای کودک تاکنون اجرایی نشده است.

سلیمانی اظهار داشت: در این طرح نیز کودکانی که دارای اختلال شنوایی و یا عفونت گوش نیز هستند، شناسایی می‌شوند.

هشتم مهرماه به  عنوان روز ناشنوایان نامگذاری شده است.

در استان چهارمحال و بختیاری ۳۲ هزار معلول شناسایی شده که هشت درصد این جمعیت ناشنوایان هستند.

نظر شما