شناسهٔ خبر: 4275855 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایتارتاس

دیپلمات ایرانی: شانس توافق هسته‌ای تا ۳۱ مارس هنوز وجود دارد

دیپلمات ایرانی در گفت‌وگو با یک رسانه روسی گفته شانس توافق با گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته‌ای ایران تا ضرب‌الاجل خود خوانده ۳۱ مارس ( ۱۱ فروردین) هنوز وجود دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک عضو حاضر در هیئت مذاکرات هسته‌ای ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایتارتارس روسیه گفته شانس توافق با گروه 1+5 تا ضرب‌الاجل 31 مارس (11 فروردین) هنوز وجود دارد. 

وی با بیان اینکه پیشرفت‌های ملموسی در مذاکرات صورت گرفته است گفت در صورت دست‌یابی به توافق، وزرای خارجه دو طرف ممکن است این توافقنامه بر سر چارچوب را «به صورت مکتوب یا به گونه‌ای دیگر» ارائه خواهند کرد. 

گزارش شده وزیران خارجه پنج کشور حاضر در مذاکرات امروز (شنبه) به شهر لوزان سوئیس می‌روند تا برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای ایران به «محمدجواد ظریف» و «جان کری»، همتایان ایرانی و آمریکایی خود، ملحق شوند.

خبرگزاری رویترز روز شنبه از قول مقام های حاضر در مذاکرات گزارش داد دو طرف به نهایی کردن سند مختصری که اساس چارچوب این توافق خواهد بود، نزدیک شده‌اند.

گفته می‌شود لغو تحریم‌ها و برنامه تحقیقات و توسعه (R&D) کماکان اصلی‌ترین موضوعات محل اختلاف دو طرف هستند.

«حسن روحانی»، رییس جمهور ایران روز پنجشنبه با روسای‌جمهوری روسیه، فرانسه و چین و نخست‌وزیر انگلیس تلفنی صحبت کرد. وی خواستار لغو کامل تحریم‌های ایران شد و گفت که این «اساسی‌ترین» عنصر مذاکرات کشورهای 1+5 بوده است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز شنبه گفت رسیدن به توافق نهایی «به این بستگی دارد که آنها (1+5) بین فشار و به کار گرفتن اراده سیاسی، کدام را انتخاب کنند.»

سه شنبه این هفته، (11 فروردین، 31 مارس) به عنوان آخرین مهلت طرف‌های مذاکره برای رسیدن به تفاهم سیاسی که زیربنای توافق جامع خواهد بود، تعیین شده است.

دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای چهارشنبه شب (پنجم فروردین) در شهر «لوزان» سوئیس و در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد.

این گفت‌وگوها برای حل و فصل مناقشات  ۱۲ ساله پیرامون برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شوند. کشورهای غربی به رهبری آمریکا، برنامه هسته‌ای ایران را لفافه‌ای برای پیگیری اهداف نظامی و دست‌یابی به سلاح‌های اتمی می‌دانند.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) ضمن رد این ادعاها بر مصارف دارویی و انرژی برنامه هسته‌ای خود تأکید کرده است.

انتهای پیام/