خبرگزاری میزان: همزمان با بمباران مناطق مختلف شهرهای یمن توسط جنگنده های عربستان و سقوط دومین جنگنده این کشور، رایزنی های پشت پرده آل سعود با مقامات کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل پایگاه خبری کاخ سفید، باراک اوباما رییس جمهوریآمریکا در یک تماس تلفنی با پادشاه عربستان تحولات اخیر یمن را بررسی کرد.
برنادت میهان سخنگوی شورای امنیت ملی سلامت و ایمنی آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در گفتگوی تلفنی با سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان تحولات اخیر یمن را بررسی کرد.
بر اساس این گزارش، باراک اوباما در تماس تلفنی با پادشاه عربستان بر روابط دوستانه قدرتمند میان آمریکا و عربستان تاکید و از اقدامات اخیر عربستان و برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس در یمن حمایت کرد.
مقامات آمریکایی معتقدند اقدامات اخیر عربستان و برخی از همپیمانان آن در یمن بنا به خواسته رئیس جمهور این کشور و با هدف حمایت از دولت مشروع یمن انجام شده است.
سلمان بن عبدالعزیر و باراک اوباما در این گفتگوی تلفنی تاکید کردند که هدف مشترک آمریکا و عربستان در یمن دستیابی به ثبات پایدار در این کشور در چارچوب راهکار سیاسی پیشنهاد شده از سوی سازمان ملل و با مشارکت همه گروه ها و جریان های سیاسی این کشور است که در طرح پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن هم بر این موضوع تاکید شده است.
تماس تلفنی کامرون و ملک سلمان
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز دیروز جمعه تلفنی با ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی درباره اوضاع یمن و مذاکرات هسته ای با ایران گفتگو کرد.
پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه ای اعلام کرد: یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس گفت نخست وزیر (کامرون) جمعه شب با ملک سلمان به گفتگو پرداخت. این نخستین تماس تلفنی سران دو کشور از زمان پادشاهی ملک سلمان در بطن رویدادهای بی ثبات کننده اخیر و خشونت ها در یمن بود.
نخست وزیر انگلیس در این تماس تلفنی از ملک سلمان برای به حضور پذیرفتن وزیر امور خارجه انگلیس در اوایل این هفته به منظور گفتگو درباره اوضاع یمن و ایران ، که به گفته هر دو طرف بسیار مفید بود، تشکر کرد.
نخست وزیر انگلیس بر حمایت سیاسی این کشور از اقدام عربستان در یمن تاکید کرد و گفت عربستان حق داشت برای جلوگیری از تجاوز حوثی ها و حمایت از رئیس جمهور هادی و دولت مشروع وی هر کاری را که لازم است انجام دهد.
سران دو کشور از این ابراز نگرانی کردند که اقدام حوثی ها به تشدید تروریسم و افراط گرایی می انجامد و گروه القاعده در شبه جزیره عربی و داعش را قادر می سازد جای پایی در یمن پیدا کند، که این نیز تهدیدی جدی برای هر دو کشور عربستان و انگلیس خواهد بود. کامرون تاکید کرد که انگلیس هر کاری بتواند انجام می دهد تا از سعودی ها برای جلوگیری از تحقق چنین چیزی پشتیبانی کند.
وی همچنین آمادگی انگلیس را برای پشتیبانی بیشتر از عربستان اعلام کرد. ملک سلمان نیز از این موضع انگلیس استقبال کرد. نخست وزیر انگلیس همچنین از ملک سلمان خواست بر حوثی ها ، علی عبدالله صالح (رئیس جمهور سابق یمن) و ایران فشار سنگین غیرنظامی وارد کند تا از لبه پرتگاه عقب بکشند و با حسن نیت وارد فرایندی سیاسی شوند.
نخست وزیر انگلیس در پایان به پادشاه عربستان اطمینان داد در حالی که مذاکرات درباره ظرفیت های هسته ای ایران ادامه دارد، انگلیس هرگز با توافقی که جلو دستیابی ایران را به سلاح های هسته ای نمی گیرد ،موافقت نخواهد کرد.
رایزنی آل سعود برای جلب حمایت غرب در تجاوز به یمن
صاحبخبر -
∎