شناسهٔ خبر: 4269734 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کارشناس سياسي: عربستان با پولش، حمايت آمريکا را جلب کرده است

صاحب‌خبر - تهران/ خبرگزاری صدا و سیما/ سیاسی 1394/01/07
00:07:57.12
کارشناس سیاسی تصریح کرد عملیات در یمن، سلطه طلبی و توسعه طلبی عربستان سعودی است و عربستان با پول نفت، حمایت آمریکا را جلب کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، دکتر علی الاحمد مدیر موسسه تحقیقاتی مطالعات خلیج فارس در واشنگتن گفت:« مقامات عربستان سعودی می گویند برای تامین ثابت و حمایت از دولت مشروع یمن و قانون اساسی و انتخابات در این کشور، حملات هوایی را به یمن شروع کرده اند. این سخنان مقامات سعودی خنده دار است. چگونه مقامات سعودی این سخنان را به زبان می آورند حال آنکه در عربستان سعودی از انتخابات خبری نیست و عربستان قانون اساسی ندارد؟ عربستان سعودی بود که باعث سرنگونی دولت محمد مرسی رئیس جمهور منتخب سابق مصر شد و پس از سرنگونی این دولت، در کشتار مردم مصر مشارکت کرد. عبده ربه منصور هادی رئیس جمهور مشروع یمن نیست زیرا از طریق واقعی انتخاب نشده است بلکه از طریق انتخابات فرمایشی انتخاب شده است که شورای همکاری های خلیج فارس و آمریکا آن را سازماندهی کرده بودند تا وی حاکم مدنظر آنها در یمن باشد و جنبش مردم یمن متوقف شود یعنی همان جنبشی که خواهان مستقل بودن حاکم یمن از سیاستهای هژمونی خواه سعودی ها بوده است. هدف از حملات در یمن، نابود کردن تلاش مردم یمن برای رسیدن به استقلال از سلطه سعودی است.»
وی در ادامه افزود:« عربستان سعودی به یمن حمله کرده است بدون آنکه یمن هیچ اقدام تحریک کننده ای علیه ریاض صورت داده باشد. عربستان سعودی با نگاه دشمن پندارانه شدید خودش وارد این عملیات شده است. تهاجم به یمن و بمباران این کشور همسو با برنامه کلی عربستان سعودی برای سلطه بر همسایگانش است. این رویکرد عربستان سعودی بی نتیجه است. دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با حمایت از حمله عربستان سعودی و متحدانش به یمن نسنجیده عملکرده است. این کار دولت اوباما سبب از دست رفتن منافع راهبردی آمریکا در منطقه می شود. سعودی ها کوشیده اند این روایت مدنظر خود را درباره یمن ، ترویج کنند که به علت حمایت ایران از حوثی ها ، علیه یمن وارد عمل شده اند. آیا هرکشوری که درباره همسایگانش نگرانی هایی داشته باشد ، باید علیه آنها وارد اقدام نظامی شود؟ این رویکرد مسخره است. آیا مکزیک می تواند به علت نگرانی هایش ، آمریکا را بمباران کند؟ آمریکا که می گوید کشوری متمدن است، نباید از چنین اقدامی حمایت کند. واقعیت این است که سعودی ها با انبوه پولهایی که به واشنگتن تزریق کرده اند، این تصمیم آمریکا را خریده اند حال آنکه این تصمیم واشنگتن، برخلاف منافع و امنیت آمریکا است. عربستان سعودی می خواهد در یمن دولتی در مسند قدرت باشد که به ریاض نزدیک باشد و به آن وفادار بماند. این نگاه عربستان سعودی فقط درباره یمن نیست بلکه درباره دیگر کشورهای منطقه نیز همین نگاه را دارد. عربستان سعودی کوشیده است حکومتهایی را در منطقه سرنگون کند و بجای آنها دولتهایی به قدرت برسند که عمال سعودی ها باشند. برهمین اساس، عربستان در بحرین وارد عمل شد زیرا از آن می ترسید که حکومت بحرین از دست برود یعنی همان حکومتی که به عربستان تمایل دارد. عربستان سعودی در مصر نیز علیه دولت اخوان المسلمین و محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر همین سیاست را پیاده کرد. بنابراین می بینیم که این رویکرد عربستان سعودی به هیچ وجه تازگی ندارد.»
الاحمد گفت:« عربستان سعودی فکر می کند قدرت غالب منطقه است و همه باید به آن گوش کنند و پیرو دستورهای آن باشند. عربستان سعودی می گوید کشورهای دیگر یا باید دنباله رو و مطیع عربستان باشند یا اینکه برای سرنگونی حکومتهای آنها اقدام خواهد شد و تصویر آنها سیاهنمایی خواهد شد و قدرتهای غربی علیه آنها وارد عمل خواهند شد. درواقع، آمریکا نیز در منطقه در بسیاری از موارد در جهت تامین منافع عربستان سعودی عمل کرده و درخدمت آن بوده است.»
00:27:30.18


00:09:19.05