سرویس جامعه جوان آنلاین: کرونا در برخی از شهرهای کشور در حال انفجار است! ۲۰ روز پیش بود که تعطیلات ایام محرم چیزی حدود ۵ میلیون نفر از مردم کشورمان را راهی جادهها کرد. افرادی که با وجود تمام هشدارهای بهداشتی دل به دریا زدند و موجب شدند تا مسیرهای منتهی به جادههای شمال کشور یک طرفه شود و سایر جادههای پرتردد و توریستی هم ترافیک قابل ملاحظهای را تجربه کند. حجم سفرها به گونهای بود که بنا به گزارشات پلیس راه نسبت به ایام مشابه در سال گذشته با رشد ۹ درصدی سفرها مواجه بودیم. همان روزها بود که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در هشداری چندباره گفت: «پنج الی هفت روز آینده موارد سرپایی، دو الی سه هفته بعد موارد بستری و چهار الی شش هفته بعد موارد مرگ افزایش پیدا خواهد کرد.» حالا این پیشبینی تحقق یافته و با افزایش ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی مواجه هستیم. حالا آقای معاون از قرمز بودن تمامی مناطق کشور خبر میدهد و برخی از شهرها را در حال انفجار کرونایی توصیف میکند. در این میان اوضاع تهران با افزایش دو برابری بستریها طی یک هفته گذشته وخیمتر است.
طبق آخرین گزارشات وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزارو۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزارو۵۹۳ نفر از آنها بستری شدند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۱۶ هزار و ۱۹۸ نفر رسید. در طول همین زمان ۱۴۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۹۵۲ نفر رسید. ۳هزارو۸۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۳۵۵ هزار و ۵۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
۲۸ استان همچنان در وضعیت قرمز و هشدار
به گفته سیما سادات لاری همچنان ۲۸ استان در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارد. بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
لاری در ضمن اشاره به آمار ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در جهان گفت: «شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان از مرز ۳۰ میلیون نفر گذشته است و تاکنون بیش از ۹۵۰ هزار نفر در جهان جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند.»
وی با اشاره به اینکه همهگیری این ویروس در جهان همچنان رو به شتاب است، تصریح کرد: «فراموش نکنیم که رعایت بهداشت فردی، فاصلهگذاری و استفاده از ماسک مهمترین اصل حفاظت از خود در برابر این ویروس است.»
کل کشور در وضعیت قرمز
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دیگر رنگبندی کرونایی معنایی ندارد، گفت: «نارنجی و زرد نداریم، کل کشور در وضعیت قرمز قرار دارد و در صورت ادامه این روند آمار کشتههای کرونا به ۴۵ هزار نفر هم خواهد رسید.» به گفته وی، انفجار کرونایی در برخی شهرها اتفاق افتادهاست. در شهر تبریز از زیر ۴۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیدهایم و در قم نیز از ۱۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیدیم.
حریرچی وضعیت تهران را هم بحرانی توصیف کرد و افزود: «موارد بستری در یک هفته گذشته بسیار افزایش داشته و در شهر تهران دو برابر شدهاست. موارد بستری روزانه در تهران حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر است، در حالی که فقط ۴۵۰ تا ۵۰۰ نفر ترخیص میشوند. بیشتر استانهایی که مسافرپذیر هستند مانند مازندران، گلستان، گیلان، خراسان رضوی آذربایجان شرقی، قم و اصفهان در وضع قرمز قرار دارند و مسافرتها این وضع را تشدید میکند.»
وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا مانند دریای مواجی است که با امواج متعدد آن روبهرو هستیم و چند ماه است مرگ بالای ۱۰۰ نفر در روز را تجربه میکنیم، افزود: «اکنون ۳۵ هزار و ۵۰۰ نفر بستری هستند که در مقایسه با اوج اول گسترش کرونا ۱۰ درصد افزایش داشتهاست.»
به گفته حریرچی در نیمه دوم فروردین و اردیبهشت میزان تماس افراد با یکدیگر و تردد فیزیکی به ۴۸ درصد بهمن و اسفند سال گذشته رسید و به نصف کاهش داشت، اما اکنون این رقم ۱۲ تا ۱۴ درصد شدهاست و مردم در مقایسه با سال گذشته یک دهم فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنند. معاون کل وزیر بهداشت پیش بینی کرد در پنج ماه آینده میزان فاصلهگذاری اجتماعی به زیر ۵ رصد کاهش یابد.
وی با بیان اینکه استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی دو روش جلوگیری از ابتلا به کروناست، گفت: «اکنون میزان استفاد از ماسک در کل کشور حدود ۵۰ درصد است البته در ادارهها حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از ماسک استفاده میکنند.»
حریرچی افزود: «اگر روند کنونی ادامه داشته باشد میزان مرگ و میر و تعداد افراد بستری افزایش خواهد داشت.»
از نگاه معاون کل وزیر بهداشت، ترس آگاهانه و هراس منطقی از عواقب کرونا همراه با تعقل رفتاری عامل اصلی کاهش تماس انسانی، تردد فیزیکی و افزایش استفاده از ماسک است.
توصیه سازمان جهانی بهداشت برای تعطیلی مدارس
وی با بیان اینکه استقبال دانشآموزان از بازگشایی مدارس ۱۰ تا ۲۰ درصد بودهاست، گفت: «رئیس سازمان بهداشت جهانی اعلام کردهاست در مناطقی که کرونا گسترش دارد، مدارس تعطیل شود.»
حریرچی با بیان اینکه اگر شیوهنامهها رعایت نشود، دانشآموزان عامل قابل توجه انتقال کرونا در جامعه میشود، افزود: «موارد سرپایی پنج تا هفت روز، موارد بستری دو تا سه هفته و موارد مرگ و میر چهار الی شش هفته پس از ابتلا به کرونا خود را نشان میدهد، بنابراین خبرهایی که درباره مرگ یا بستری دانشآموزان به علت کرونا منتشر میشود، درست نیست.»
ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان نظام پزشکی هم در بیانیهای درباره خطر موج دوم آنفلوآنزا و کرونا مواردی را متذکر شد.
در این بیانیه با تأکید بر لزوم رعایت توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به هر دو بیماری آنفلوآنزا و کرونا بر تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروههای پر خطر همچون کودکان، مادران باردار و سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای تأکید شدهاست. همچنین در رابطه با بازگشایی مدارس و دانشگاهها هشدار داده و بر شیوههای آموزش مجازی تأکید شدهاست.
نظر شما