شناسهٔ خبر: 4268186 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

این گزارش تکمیل می شود؛

ادامه حملات نظامی عربستان به یمن

عربستان طبق ادعای خود به درخواست عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی یمن به یمن تجاوز نظامی کرده است. حملات هوایی سعودی ها از بامداد پنج نبه آغاز شده و طی آن تاکنون 35 نفر جان خود را از دست داده اند. آخرین اخبار حاکی از آن است که امروز نیز حملات گسترده هوایی عربستان علیه یمن ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

 خبرگزاری ها اعلام کردند که عربستان در ساعات ابتدایی بامداد پنج شنبه به یمن حمله کرده است. این اقدام در پی پیشروی و پیروزی های جنبش اعتراضی مردم به رهبری انصارلله در منطقه صورت گرفته است. در روز پنج شنبه جنگنده‌های سعودی بارها حملات خود را به پایتخت و شهر صعده در شمال یمن ادامه دادند و ضدهوایی‌های ارتش یمن نیز به مقابله با جنگنده‌ها پرداخت. طی این حملات هوایی تاکنون دهها غیر نظامی کشته و شماری نیز زخمی شده اند.

عربستان مدعی است به درخواست عبدربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی یمن و حمایت از مردم در مقابل کسانی است که آنها را کودتاچیان توصیف می کند، به یمن تجاوز نظامی کرده است اما حضور گسترده و دور از انتظار مردم یمن در راهپیمایی روز پنجشنبه صنعا نشان داد که هیچیک از ادعاهای عربستان صحت ندارد و این کشور به دلیل اینکه نفوذ خود را در یمن از دست داده است، سعی می کند این کشور را به آتش و آشوب بکشاند.

گروه های مختلف یمنی پیش از این برای مقابله با متجاوزان اعلام جهاد کرده و از مردم خواسته بودند برای مقابله با متجاوزان اسلحه به دست گیرند.

 

آخرین آمار کشته ها و زخمی های حمله عربستان به یمن

 عربستان چندین حمله را به پایتخت یمن در قالب یک عملیات نظامی با مشارکت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای عربی از جمله مصر صورت داد که در این راستا چندین پادگان را در مناطق مختلف یمن هدف قرار داد.

به گزارش سایت شبکه المیادین، عربستان در حملات جدید خود در نخستین روز جنگ علیه یمن چندین منطقه را در صنعاء، صعده،‌ حجه و تعز بمباران کرد که حدود 40 کشته برجای گذاشت.

خبرنگار المیادین اعلام کرد که این حملات پادگانی در جنوب صنعاء و انبار سلاح ارتش یمن را هدف قرار دادند.

به گزارش خبرنگار اسکای نیوز نیز در حملات هوایی نیروهای ائتلاف عربی پادگان الاستقبال در غرب صنعاء و پادگان الصمع در منطقه ارحب در شمال صنعاء هدف قرار گرفت که این دو از پادگان‌های بزرگ گارد جمهوری سابق یمن بودند.

این در حالی است که عربستان مدعی شده است که مقرهای نظامی انصارالله را در صنعاء هدف قرار داده و سامانه دفاع هوایی آن را نابود کرده است.

خبرنگار المیادین اعلام کرد که درگیری‌هایی در شمال عدن بین ارتش و نیروهای طرفدار عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن رخ داد.

به گزارش شبکه المیادین، جنگنده‌های عربستانی همچنین تعدادی از مناطق مسکونی را در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی صنعاء و نیز یک مدرسه و منطقه جبل سامر و شماخ و در وشحه در استان حجه و نیز دو منطقه السالم و البقع در صعده را هدف قرار دادند.

سفیر عربستان در آمریکا اعلام کرد که کشورهای هم‌پیمان حوزه خلیج فارس و دیگر کشورهای عربی به عربستان پیوسته‌اند و این حمله در راستای حمایت از منصور هادی است.

روز پنجشنبه این حملات ادامه داشت و یک منبع نظامی در وزارت دفاع یمن اعلام کرد که تصمیم رسمی برای پاسخ به این حملات عربستان گرفته شده است.

 

 


هشدار وزیر خارجه آلمان درباره سرایت جنگ یمن به بخش های دیگر منطقه

وزیر امور خارجه آلمان با ابراز نگرانی از وخامت اوضاع در یمن در پی تجاوز نظامی عربستان ، هشدار داد که جنگ در یمن ممکن است به بخش های دیگر منطقه سرایت کند.

«فرانک والتر اشتاین مایر» در گفت و گو با روزنامه آلمانی «بیلد»، اوضاع یمن را خطرناک توصیف و تاکید کرد که مسائل یمن با زور حل شدنی نیست.

وزیر خارجه آلمان بر ضرورت گفت وگو و مذاکره برای پایان دادن به درگیری ها در یمن تاکید کرد.

لاوروف: واشنگتن در مسایل یمن و اوکراین معیارهای دوگانه بکار برد

وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از موضع گیری و اقدامات آمریکا در مساله یمن، گفت: واشنگتن در مسایل یمن و اوکراین معیارهای دوگانه بکار می برد.

سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: آمریکا از هادی منصور رییس جمهوری فراری یمن حمایت کرد اما از ویکتور یانوکوویچ رییس جمهوری سابق اوکراین پشتیبانی نکرد. این نمونه بارز سیاست معیارهای دوگانه است.

وی افزود: هر دو مساله را باید از راه مذاکره حل و فصل کرد.

وزیر خارجه روسیه گفت: پیروی آمریکا از معیارهای دوگانه در مسایل اوکراین و یمن کاملا آشکار است. البته خواهان بروز چنین وضعیتی در اوکراین یا یمن نیستیم.

لاوروف ادامه داد: در هر دو مساله باید برای دستیابی به سازش ملی تلاش کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر کشورهای غربی به ویژه سه کشوری که وزیران خارجه آن موافقت نامه سازش را در روز 22 فوریه سال گذشته میان یانوکوویچ و سران مخالفان تایید کردند خواهان پایبندی مخالفان دولت به این موافقت نامه می شدند بحران اوکراین به وجود نمی آمد.

وزیر خارجه روسیه گفت: در یمن آمریکا کاملا برعکس مساله اوکراین رفتار کرد.


سکوت بان کی مون درباره مبنای قانونی تجاوز نظامی به یمن

دبیرکل سازمان ملل از اظهارنظر درباره پایه و مبنای قانونی تجاوز عربستان سعودی به یمن که با چراغ سبز کشورهای غربی صورت گرفته است، خودداری کرد.

بان کی مون در بیانیه ای خاطرنشان کرد که شورای امنیت از کشورها خواسته است از مداخله در یمن خودداری و از گذار سیاسی در یمن حمایت کنند.

وی افزود: با وجود تشدید اوضاع یمن، مذاکرات تنها راهکار برای حل و فصل نهایی بحران این کشور است.

وی در توجیه تهاجم نظامی به یمن گفت که حمله عربستان به درخواست عبدربه منصور هادی انجام شده که شورای امنیت سازمان ملل او را رییس جمهوری قانونی یمن می داند.

به گفته «فرحان حق» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون پیش از این در روز پنجشنبه با سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان دیدار و گفت وگو کرده است.

 

 

 هواپیماهای عربستان سعودی بار دیگر به مناطق مسکونی یمن حمله کردند

هواپیماهای عربستان سعودی ساعات نخست صبح امروز (جمعه) بار دیگر حمله به مناطق مسکونی یمن را از سر گرفتند و غیرنظامیان ساکن در صنعا پایتخت این کشور را هدف قرار دادند.

به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، در ساعات نخست صبح امروز صدای انفجارهای شدید از مناطق مختلف صنعا به گوش می رسید و ضد هوایی ها نیز برای مقابله با متجاوزان به سوی هواپیماها آتش گشودند.

منابع محلی یمنی اعلام کردند صدای انفجارهای شدیدی در منطقه نظامی ششم، اردوگاه الصباحه و اطراف ساختمان ریاست جمهوری به گوش رسید.

این منابع خاطر نشان کردند هواپیماهای مهاجم مقر نیروهای ویژه امنیتی را نیز هدف قرار دادند.

خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد هواپیماهای مهاجم بر فراز پایگاه نظامی الاستقبال واقع در غرب صنعا هم مشاهده شدند.

هواپیماهای متجاوز پایگاه هوایی العند واقع در نزدیکی عدن جایی که خبرگزاری عربستان روز پنجشنبه اعلام کرده بود این پایگاه از کنترل انقلابیون یمن خارج شده است، مورد حمله قرار دادند، اما پس از آتش بارهای ضدهوایی از منطقه دور شدند.

گزارش خبرگزاری ها حاکی است شب گذشته همچنین هواپیماهای جنگی خارجی در آسمان شهر «ابین» واقع در شرق عدن به پرواز در آمدند.

 

 

دخالت نظامی خارجی در یمن محکوم به شکست است

«عبدالباری عطوان »سردبیر روزنامه اینترنتی «رأی الیوم' در مقاله ای در خصوص تجاوز نظامی عربستان به یمن نوشت : تجربه نشان داده است هر گونه دخالت نظامی خارجی در یمن با شکست مواجه می شود .


عطوان نوشت : اینکه پادشاه عربستان 185فروند هواپیمای جنگی برای بمباران یمن بسیج می کند ، این به معنای تغییر سیاست های عربستان است اما باید دانست این کار سرشار از خطرهای بی شمار است و نتایج آن مشخص نیست .

عطوان افزود : هیچ شکی در این نیست که عربستان از نظر نظامی بسیار قدرتمندتر از یمن است ، این کشور هواپیماهای اف-15 و اف-16 و سامانه پدافند هوایی پیشرفته ای دارد و همچنین بیش از 150 هزار نیروی نظامی در اختیار دارد اما در مقابل یمنی ها، سلاح های ابتدایی و قدیمی دارند ، عربستان طی سه سال گذشته 150 میلیارد دلار برای خرید هواپیما و تانک هزینه کرده که این مبلغ برابر با 40 سال یا حتی بیشتر بودجه کل کشور یمن است. اما مسئله این است که در جنگ های کنونی ، برتری نظامی تضمین کننده پیروزی نیست ، مگر نه اینکه آمریکا و متحدانش سه هزار و 500 بار به مواضع داعش در سوریه و عراق حمله کرده اند اما این حملات نتوانسته است داعش را شکست دهد.

سردبیر رأی الیوم در ادامه نوشت : یمن سرزمینی عجیب و مردمان آن بسیار سرسخت اند و شاید صنعا تنها پایتختی است که هیچ گاه خارجی ها نتوانسته اند آن را به اشغال در آورند ؛ عثمانی ها ، پرتغالی ها و انگلیسی ها از به اشغال در آوردن صنعا حذر می کردند و حتی ملک عبدالعزیز آل سعود بنیانگذار عربستان از ملک فیصل پسرش که قصد به اشغال درآوردن صنعا را داشت ، خواست فورا بازگردد .

' یمنی ها اساسا جنگجویان سرسختی هستند و انصارالله نیز طرفداران زیادی در داخل یمن دارند و از سوی دیگر ریاست جبهه مقابل جنبش انصار الله شخصی است ضعیف که فاقد تجربه و کاریزما است ، از سوی دیگر روحیه و اعتقادات سربازان در میادین جنگ نقش زیادی در تعیین نتایج آن دارد زیرا کسانی که برای دفاع از سرزمین و کرامت خود می جنگند ، انگیزه بسیار بیشتری برای جنگ نسبت به سربازان زمینی مهاجم و همچنین نیروهایی که از ارتفاع بالا اقدام به بمباران منطقه ای می کنند ، دارند .

این نویسنده فلسطینی تبار ساکن لندن اضافه کرد : عربستان اعلام کرده است هدف از این حملات حمایت از عبدربه منصور هادی رییس جمهوری قانونی یمن است اما چطور می توان مشخص کرد که چه کسی قانونی و چه کسی غیر قانونی است؟ و بر اساس چه معیارهایی می توان این کار را انجام داد ؟ بر اساس معیارهای کودتای نظامی ؟یا معیارهای دموکراسی ؟.

مگر محمد مرسی رییس جمهوری سابق مصر مشروعیت قانونی نداشت؟ ، چرا وی را برکنار کردند و چرا این کشورها برای حمایت از او دست به دخالت نظامی در مصر نزدند؟ ( و بر عکس خود عربستان یکی از عوامل سرنگون کردن حکومت وی بود ) مشکل این است که این روزها کسی منطق را نمی فهمد و به هر حال سوالی که اینجا مطرح می شود این است که یمن طی دو یا سه سال آینده چگونه خواهد بود ، عربستان و متحدانش چگونه خواهند بود ؟

' شکی در این نیست که عربستان از نظر نظامی بسیار قدرتمند تر از جنبش انصارالله و یمنی ها است اما واقعیت این است که انصارالله نیروی رزمی و انسانی قدرتمندی دارد و ممکن است آن ها نیز در آینده از تجریه حزب الله لبنان ، کپی برداری کنند و تبدیل به یک قدرت موشکی در شمال یمن و در مرزهای جنوبی عربستان شوند .'

این نویسنده ساکن لندن خاطر نشان کرد : هواپیماهای ناتو طی تنها چند هفته کار جنگ در لیبی را یکسره کردند و نظام قذافی سرنگون شد اما نتیجه چه شد ؟هرج و مرج و فعالیت گسترده شبه نظامیان تندرو مانند القاعده و انصار الشریعه و اخیرا داعش و در این میان یمن نمی تواند استثنا باشد و در این حال این کشورها با این مسئله چگونه برخورد خواهند کرد ؟

عطوان در ادامه تاکید کرد عربستان دست به ماجراجویی خطرناکی زده است و شاید در دامی به نام جنگ فرسایشی افتاده باشد ، جنگی طولانی مدت .عربستان نام این تجاوز را طوفان قاطعیت گذاشته و البته آمریکا نیز نام حمله به عراق را طوفان صحرا گذاشت ؛ آمریکا با 500 هزار سرباز و با آن قدرت نظامی بزرگ خود وارد عراق شد اما پس از 10 سال ناچار شد با شکست از آن خارج شد ، عربستان با قدرت محدود خود چه می تواند بکند ؟آمریکا و متحدانش 15 سال است که درگیر تبعات ناشی از این حملات اند و سعی می کنند اشتباهات خود را جبران کنند .

عطوان در پایان نوشت : یمن لانه زنبور یا بهتر بگوییم خانه مارهای بسیار سمی است و عاقلانه ترین کار وارد نشدن و ماجراجویی نکردن در این کشور است .

 

 

 

 گفت وگوی تلفنی پوتین با روحانی نشانه نگرانی شدید مسکو از اوضاع یمن است

سخنگوی رییس جمهوری روسیه با بیان اینکه کرملین برای حل مسالمت آمیز اوضاع یمن تلاش می کند، گفت وگوی تلفنی روحانی و پوتین را نشانه نگرانی شدید مسکو از وضعیت یمن دانست.

به گزارش ایتارتاس، «دیمیتری پسکوف» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در گفت وگوی تلفنی رییس جمهوری روسیه با همتای ایرانی خود، پوتین بر اهمیت توقف فوری تهاجم نظامی به یمن و افزایش تلاش ها برای یافتن راه حل سیاسی و مسالمت آمیز برای پایان دادن به بحران آن کشور تاکید کرد.

وی ادامه داد: مسکو خواهان حل مسایل یمن از راه گفت وگو میان طرف های مناقشه است و از یافتن راهکار از این طریق حمایت می کند.

به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، حسن روحانی و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری ایران و روسیه، روز پنجشنبه در گفت وگوی تلفنی، به تفصیل درمورد وضعیت متشنج یمن تبادل نظر کردند.

پوتین بر ضرورت توقف فوری اقدامات نظامی در یمن و افزایش تلاش های صلح جویانه از جمله در چارچوب سازمان ملل برای یافتن راه حل صلح در مساله یمن تاکید کرد.

به گزارش رسانه های روسی تاکنون بیش از 60 نفر در جریان بمباران های هواپیماهای رژیم سعودی و متحدان آن در یمن به شهادت رسیده و دهها نفر دیگر مجروح شده اند.

 

 

 

 مقام آمریکایی: موضوع یمن تاثیری بر مذاکرات هسته ای ندارد

یک مقام آمریکایی گفت که تحولات یمن و حملات عربستان به این کشور بر مذاکرات هسته ای با تهران تاثیر نخواهد داشت.

این مقام آمریکایی که خواست نامش ذکر نشود به خبرگزاری فرانسه گفت: همواره به روشنی بیان کرده ایم که مذاکرات 1+5 با ایران منحصرا درباره موضوع هسته ای است .

در حالی که شماری از کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی حملاتی را به یمن آغاز کرده اند ، آمریکا اعلام کرده که از این حملات حمایت لجستیک و اطلاعاتی خواهد کرد.

 

 

 

  منابع یمنی ازکشته شدن 30 نظامی عربستانی دردرگیری با یمنی ها خبردادند

پایگاه خبری الحیاد یمن نوشت : نیروهای گارد ریاست جمهوری و همچنین نیروهای جنبش انصارالله در نوار مرزی یمن و عربستان با هم درگیر شده و در جریان این درگیری ها 30 نظامی سعودی کشته شدند .

به گزارش پایگاه خبری الحیاد یمن ، فعالان اجتماعی عربستانی تصاویری از نظامیان عربستانی کشته شده در مرزهای یمن در شبکه های اجتماعی منتشر کرده و وزیر دفاع این کشور را مسئول کشته شدن نظامیان دانستند .

فعالان عربستانی همچنین اعلام کردند یک فروند هواپیمای جنگی عربستانی به خلبانی سلطان عبدالله القحطانی توسط یمنی ها سرنگون شده است .

رسانه های طرفدار جنبش انصارالله یمنی نیز اعلام کردند: نیروهای این جنبش موفق شدند شماری از تجهیزات نظامی ارتش عربستان را منهدم کرده و حدود 30 نظامی عربستانی را از پای در آورند .

 

 

 شبکه المسیره یمن از سرنگونی یک هواپیماهای شناسایی خبر داد

شبکه المسیره یمن دقایقی پیش در خبری فوری از سرنگون کردن یک هواپیماهای شناسایی در منطقه الصباحة واقع در غرب صنعا خبر داد .

المسیره افزود : این هواپیمای شناسایی به وسیله پدافند هوایی یمن سرنگون شد .

این شبکه اشاره ای به جزئیات بیشتر این خبر نکرد .

پیش از این فعالان عربستانی از سرنگون شدن یک هواپیمای جنگی عربستانی به خلبانی سلطان عبدالله القحطانی خببر داده بودند.

 

 

 

 وزیر دفاع پاکستان: تصمیمی برای مشارکت در جنگ علیه یمن نداریم

وزیر دفاع پاکستان با تاکید بر اینکه کشورش در هرگونه جنگ و درگیری که باعث اختلاف افکنی در امت اسلامی شود، مشارکت نخواهد کرد، گفت: هیچ تصمیمی برای مشارکت در جنگ علیه یمن نگرفته ایم.

خواجه آصف ساعتی پیش با حضور در مجلس ملی پاکستان، ضمن ارائه توضیحاتی در باره نقش و موضع پاکستان در تحولات یمن، گفت که پاکستان صرفا خود را متعهد به حفاظت از تمامیت ارضی عربستان سعودی می داند و تعهد دیگری ندارد.

وی تاکید کرد که پاکستان می کوشد نقش یک تسهیل کننده را برای کمک به حل مسایل و اختلافات در جهان اسلام ایفا کند.

خواجه آصف گفت: پاکستان در هرگونه تنش و درگیری که منجر به اختلاف در جهان اسلام شود، مشارکت نخواهد کرد و بجای وارد شدن به اینگونه مسایل، بهتر است برای حل این اختلافات و تقویت وحدت در جهان اسلام ایفای نقش کنیم. بنابر این پاکستان برای ایفای نقش در زمینه کمک به پایان دادن تنش ها و اختلافات در جهان اسلام آمادگی کامل دارد.

وی افزود: قرار بود امروز برای بررسی درخواست عربستان به ریاض سفر کنیم اما چند روزی صبر می کنیم و اگر نیاز باشد، به عربستان خواهیم رفت.

شب گذشته در جلسه عالی دولت و ارتش پاکستان با حضور نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان، تصمیم گرفته شد تا وزیر دفاع پاکستان امروز به ریاض سفر کند اما براساس اظهارات امروز خواجه آصف، این سفر فعلا منتفی شده است و این امر می تواند به مفهوم دست رد پاکستان به سینه عربستان سعودی تلقی شود.

 

 

 هند اتباع خود را از یمن خارج می کند

بدنبال حمله هوایی عربستان سعودی به یمن ، هند با دو کشتی مسافری ،اتباع خود را از این کشور خارج می کند.

این اقدام هند به دنبال درخواست کمک اتباع هندی مقیم یمن و سروزیر ایالت «کرلا» از «سوسما سواراج» وزیر امور خارجه هند صورت می گیرد.

وزارت امور خارجه هند روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد این افراد به وسیله دو کشتی به یکی از کشورهای همسایه اعزام و سپس با هواپیما به هند منتقل می شوند.

فرودگاه یمن براثر حمله روز پنجشنبه عربستان سعودی به این کشور که منجر به جان باختن دهها زن و کودک بی گناه و زخمی شدن تعدادی زیادی شد،همچنان بسته است .

در ادامه این بیانیه آمده است:افرادی که نتوانند با کشتی از یمن خارج شوند ، از طریق جاده های عربستان سعودی به کشور هند منتقل خواهند شد.

این بیانیه می افزاید:سفارت هند در یمن به مشکل پرستارانی که گذرنامه و مدارک آنها از سوی کارفرمایان ضبط شده رسیدگی می کند.

تاکنون وزارت خارجه هند سه بار از اتباع خود در یمن خواسته است که به دلیل وضعیت شکننده امنیتی هرچه سریعتر این کشور را ترک کنند.

حدود سه هزار و 500 نفر از اتباع هندی که بیشتر آنان را پرستاران تشکیل می دهند در یمن کار می کنند.

 

 

 

 تجاوز به یمن به راه انداختن جنگ قدرت جدید از سوی عربستان است

رسانه های چین با بازتاب گسترده حملات هواپیماهای نظامی عربستان به مردم بی دفاع یمن، رفتار ریاض را به راه انداختن جنگ قدرت جدید و مقابله با افزایش قدرت ایران در منطقه از سوی این کشور ارزیابی کردند.

 رسانه های نوشتاری و تصویری چین با پوشش اخبار تجاوز نظامی اخیر عربستان به کشور یمن این اقدام ریاض را موجب تشدید تنش ها در منطقه دانسته و اعلام کردند که عربستان نگران تضعیف قدرت خود و افزایش قدرت ایران در منطقه خاورمیانه است.

خبرگزاری شینهوا در گزارشی به نقل از خبرنگار خود در یمن نوشت: مناطقی که مورد اصابت موشک های عربستان قرار گرفته اند، عمدتا مناطق مسکونی هستند و حتی یک بیمارستان نیز بر اثر بمباران هواپیماهای سعودی تخریب شد که تعداد زیادی از غیرنظامیان بر اثر این حادثه جان باختند.

شبکه خبری فونیکس نیز در گزارشی، مراحل به قدرت رسیدن حوثی های یمن را مورد اشاره قرار داده و نوشت: با فرار رئیس جمهور یمن و به قدرت رسیدن حوثی ها در این کشور عربستان حمله نظامی را در دستور کار قرار داد و در جریان بمباران روز گذشته این کشور حداقل 25 غیرنظامی کشته و 50 نفر زخمی شدند.

شبکه خبری «چاینا دات کام» هم در گزارشی تحلیلی به نقل از پایگاه اینترنتی تسان گوئن جه وانگ، اقدام اخیر نیروهای نظامی عربستان را به مثابه آغاز«جنگ جدید در خاورمیانه» توصیف کرد.

این شبکه خبری همچنین به موضع ایران در قبال این حملات اشاره کرد و نوشت: در واکنش به اقدام اخیر عربستان، جمهوری اسلامی ایران حرکت ریاض را «گامی خطرناک»خوانده است.

این گزارش، اقدامات اخیر عربستان را در پیچیده تر شدن اوضاع خاورمیانه دخیل دانست و یادآور شد: نوع رفتار خشن در پیش گرفته شده از سوی ریاض، بمباران بخش هایی از کشور یمن، تعیین محدوده پرواز ممنوعه بر فراز آسمان این کشور و کشته شدن 25 نفر از غیرنظامیان، عملا بخشی از جنگ قدرتی است که عربستان در خاورمیانه پیگیری می کند.

در ادامه این گزارش آمده است: همانگونه که یکی از مقامات ارشد گروه حوثی ها که در حال حاضر کنترل بخش عمده کشور یمن را در اختیار دارند نیز اشاره کرده، اقدام اخیر عربستان می تواند کل منطقه را وارد جنگی تمام عیار کند.

این رسانه چینی همچنین با اشاره به توجه ویژه ایران به کشورهای مظلوم منطقه و روابط مثبت تهران با حوثی های یمن، نگرانی ریاض از این وضعیت را مورد تاکید قرار داده و تجاوز نظامی عربستان به یمن را نخستین رویارویی نیابتی این کشور با ایران توصیف کرده است.

پایگاه تحلیلی خبری «خه شون شین ون» نیز در گزارشی با عنوان « نبرد سری عربستان علیه ایران» نوشت: از جمله دلایل اصلی اقدام اخیر عربستان، نگرانی این کشور از نزدیکی شیعیان یمن با ایران است. هر چند که رابطه حوثی های یمن با ایران به صمیمت روابط تهران با حزب الله لبنان نیست اما عربستان به عنوان یک کشور سنی که خود را از رقبای منطقه ای ایران در حوزه خلیج فارس می داند از چنین وضعیتی نگران است.

این رسانه چینی همچنین، تجاوز نظامی عربستان به یمن را عامل بی ثباتی بیشتر و رواج هرج و مرج در این کشور دانست و از تشدید نگرانی ناظران بین المللی از این حرکت به جهت احتمال وقوع نوعی 'درگیری فرقه ای' در منطقه سخن گفته است.

روزنامه «ین جائو دو شی بائو» نیز با انتشار گزارشی تفصیلی از تجاوز نظامی عربستان به یمن و تحولات مربوط به آن ضمن چاپ تصویری از خسارات حمله هوایی این کشور به همسایه جنوبی اش، تاکید کرده که اقدام اخیر ریاض که به کشتار مردم بی گناه یمن منجر شده، به درگیری های قومی و جنگ شیعه و سنی در منطقه دامن خواهد زد.

در گزارش این روزنامه چینی که با عنوان «حمله نظامی به یمن با رهبری عربستان» منتشر شده، آمده است: اقدام اخیر عربستان سعودی در حمله به یمن با حمایت ایالات متحده آمریکا و اطلاع واشنگتن صورت گرفته است.

روزنامه سراسری «رن مین» چین نیز با اشاره به تحولات یمن، از پیگیری دقیق تحولات این کشور توسط نهادهای مربوطه در چین خبر داده است.

 

 

 

 جنبش انصارالله یمن از تشکیل پنج جبهه برای مقابله با متجاوزان خبرداد

عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن از تشکیل پنج جبهه مختلف برای مقابله با متجاوزان خبر داد .

به گزارش شبکه المسیره یمن ،عبدالملک الحوثی خاطر نشان کرد که یک جبهه امنیتی نظامی خارجی برای مقابله با تجاوزهای خارجی و یک جبهه داخلی برای تحت کنترل داشتن امور داخلی و جلوگیری از فروپاشی نهادهای عمومی خبر داد .

وی افزود : جبهه سوم اقدام به جمع اوری کمک برای رزمندگان از بازرگانان و شهروندان خواهد کرد و جبهه چهارم نیز جبهه رسانه ای خواهد بود و ماموریت این جبهه مقابله با حملات رسانه ای خائنانه داخلی و خارجی و تبلیغات نادرست علیه یمنی ها است .

وی در خصوص جبهه پنجم نیز گفت : جبهه پنجم ، جبهه فراخوان و بسیج مردم است و در این جبهه خطیبان و علما نقش اساسی در بسیج مردم ضد متجاوزان خارجی خواهند داشت .

 

 موج مخالفت با همراهی احتمالی اسلام آباد در حمله عربستان به یمن

بسیاری از احزاب سیاسی و مذهبی، رسانه ها و شخصیت های برجسته سیاسی و مذهبی پاکستان نسبت به تصمیم دولت اسلام آباد برای بررسی درخواست ریاض مبنی بر ملحق شدن به ائتلاف عربی ضد یمن، به شدت واکنش نشان داده و ضمن محکوم کردن تهاجم عربستان به یمن، از دولت اسلام آباد خواستند تا در دام توطئه غربی-عربی علیه مردم یمن گرفتار نشود.


حزب مردم پاکستان، فرید پراچا معاون دبیر کل حزب جماعت اسلامی، خانم شیرین مزاری سخنگوی حزب تحریک انصاف، سناتور حاجی عدیل از حزب ملی عوام، حسین حقانی سفیر سابق پاکستان در آمریکا، اشرف جهانگیر قاضی رییس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (ISI) و عبدالسعد سپهبد بازشسته ارتش این کشور نیز با ملحق شدن پاکستان در ائتلاف ضد یمنی شدیدا مخالفت کرده اند.

در همین حال علامه راجا ناصر عباس جعفری دبیر کل حزب مجلس وحدت مسلمین (MWM) وابسته به شیعیان پاکستان نیز تهاجم ریاض به یمن را توطئه مشترک عربستان و آمریکا برای حفظ منافع رژیم صهیونیستی در منطقه دانست.

وی ضمن تقبیح تهاجم عربستان علیه مردم بی گناه یمن افزود: این اقدام عربستان باعث تشدید اوضاع خاورمیانه و افزایش چالش تروریسم و افراط گرایی در کشورهای منطقه می شود.

روز گذشته حزب تحریک انصاف به عنوان اصلی ترین حزب مخالف دولت با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از اوضاع یمن و حملات عربستان سعودی به این کشور، نسبت به عواقب هرگونه مشارکت پاکستان در این جنگ هشدار داد و تاکید کرد که پاکستان باید مبارزه با تروریسم در داخل خاک خود را در اولویت قرار دهد.



** عمران خان: پاکستان وارد جنگ ضد یمن نشود


همچنین عمران خان رییس حزب تحریک انصاف و یکی از شناخته شده ترین چهره های سیاسی پاکستان گفته است که اسلام آباد نباید خود را در جنگ علیه یمن دخالت دهد بلکه باید زمینه ساز حل این بحران از طریق گفت و گو باشد.

جمشید ایاز خان تحلیلگر ارشد امور دفاعی و کارشناس امنیتی پاکستان نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه نیروهای مسلح این کشور در زمان فعلی درگیر چالش های تروریسم و افراط گرایی در پاکستان هستند تاکید کرد: در چنین موقعیتی اسلام آباد نباید به هرگونه ائتلاف نظامی خارج از کشور از جمله ائتلاف حمله به یمن ملحق شود.

صاحب زاده ابوالخیر محمد زبیر رییس جمعیت علمای پاکستان هم در گفت و گو با ایرنا، گفت که حملات عربستان سعودی به یمن نتیجه ای جز دامن زدن به بحران های خاورمیانه نخواهد داشت و پاکستان نباید خود را گرفتار جنگ عربستان علیه یمن کند بلکه بهتر است موضعی بیطرفانه اتخاذ کند.

رسانه های پاکستانی نیز امروز در گزارش ها و مقالات خود، به دولت اسلام آباد توصیه کردند تا از هرگونه دخالت در حمله نظامی عربستان علیه یمن خودداری کند و برای حفظ روابط خود با کشورهای کلیدی خاورمیانه، موضع بیطرفانه نسبت به تحولات یمن اتخاذ کند.

یک مقام رسمی ارشد پاکستان در گفت و گو با روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان گفته است که در جریان سفر امروز هیات عالی دفاعی-نظامی-دولتی پاکستان به ریاض، جزئیات مربوط به چگونگی کمک پاکستان به عربستان سعودی در خصوص تحولات یمن مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت ضمن اینکه قبل از اتخاذ هرگونه تصمیم نهایی، با روسای احزاب سیاسی مختلف کشور نیز مشورت خواهد شد.



** مقامات رسمی پاکستان: در حمله به یمن مشارکت نمی کنیم


این مقام رسمی پاکستان که خواسته نامش ذکر نشود، گفته است که است پاکستان ممکن است به درخواست عربستان سعودی برای کمک نظامی پاسخ مثبت دهد اما هرگونه کمک نظامی پاکستان صرفا محدود به دفاع از مرزهای عربستان و تمامیت ارضی این کشور خواهد بود و پاکستان تصمیمی برای اعزام نیرو به یمن و مشارکت در جنگ علیه این کشور ندارد.

در همین حال، برخی مقامات رسمی پاکستان هم اعلام کرده اند که عربستان خواستار ایفای نقش نیروی هوایی پاکستان برای کمک به عربستان سعودی در حمله به یمن و همچنین ایفای نقش نیروی دریایی پاکستان برای ارائه کمک های تدارکاتی شده است.

گزارش ها به نقل از برخی مسوولان ارتش پاکستان حاکی است که ارتش تمایلی به شرکت در جنگ علیه یمن ندارد و اگر تصمیمی به اعزام نیرو به عربستان گرفته شود، وظیفه این نیروها محافظت از مرزهای عربستان با یمن خواهد بود.



** تصمیمی نمی گیریم که به ضرر روابط خود اسلام آباد-تهران باشد


خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان که قرار است امروز برای گفت و گو با مقامات سعودی درباره درخواست اخیر ریاض از اسلام آباد، به عربستان سفر کند، گفته است که دولت تصمیمی نخواهد گرفت که به ضرر روابط خوب اسلام آباد-تهران تمام شود.

جمشید ایاز خان تحلیلگر ارشد امور دفاعی و کارشناس امنیتی پاکستان نیز با اشاره به اینکه نیروهای مسلح این کشور در زمان فعلی درگیر چالش های تروریسم و افراط گرایی در پاکستان هستند تاکید کرد: در چنین موقعیتی اسلام آباد نباید به هرگونه ائتلاف نظامی خارج از کشور از جمله ائتلاف حمله به یمن ملحق شود.

 

 

 حمله هواپیماهای عربستان سعودی به بازاری در شمال یمن

هواپیماهای جنگی عربستان سعودی و متحدانش روز جمعه با حمله به بازاری در استان صعده در شمال یمن، دستکم 15 تن را کشته یا زخمی کردند.


به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی به نقل از منابع قبایلی، در این تهاجم هوایی علاوه بر بازار کتاف البقع در شمال استان صعده، بخش شدا نیز هدف قرار گرفت که از تلفات و خسارت های این حمله اطلاع دقیقی در دست نیست.

همچنین ساکنان استان مارب در شمال شرقی صنعا پایتخت به رویترز گفتند که هواپیماهای جنگی در حمله روز جمعه به یک پایگاه هوایی در این استان نفت خیز، یک ایستگاه رادار را در فاصله 5 کیلومتری حوزه نفتی صافر هدف قرار دادند.

این استان در حالی هدف اصلی تهاجم هوایی عربستان سعودی که وارد دومین روز شده، بوده است که نیروهای جنبش مردمی انصارالله در این استان حضور ندارند.

 

 

واکنش ظریف به ادعاهای ضد ایرانی اردوغان

وزیرامور خارجه در واکنش به سخنان اخیر رییس جمهور ترکیه گفت:کسانی که با اشتباهات استراتژیک خود، خسارات جبران‌ناپذیری ببار آورده‌اند، بهتر است با اتخاذ سیاستهای مسوولانه از ظرفیتهای موجود برای ایجاد آرامش و همگرایی در منطقه استفاده کنند.


ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص سخنان اخیر رییس جمهوری ترکیه اظهار داشت: ما برای روابط استراتژیک خود با ترکیه در زمینه های مختلف اهمیت و احترام زیادی قایل هستیم . درشرایط فعلی باید تلاش تمامی کشورها در جهت استقرار ثبات و جلوگیری از گسترش ناامنی در منطقه باشد.

ظریف افزود: کسانی که با اشتباهات استراتژیک و سیاستهای بلند پروازانه خود، خسارات جبران ناپذیری ببار آورده اند ، بهتر است با اتخاذ سیاستهای مسوولانه از ظرفیتهای موجود جهت ایجاد آرامش و همگرایی درمنطقه استفاده کنند.

وزیر خارجه کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا بامشارکت تمامی برادران خود در منطقه، گفتگوی میان گروههای مختلف یمنی را جهت حفظ یکپارچگی و بازگشت ثبات و امنیت به آن کشور تسهیل کند.

 

 

پسر رئیس‌جمهور مخلوع یمن  کشته شد

 

«عارف أبوحاتم» تحلیل‌گر سیاسی یمن، اعلام کرد که «خالد علی عبدالله صالح» پسر رئیس‌جمهور مخلوع یمن در حملات هوایی روز گذشته عربستان سعودی به یمن، کشته شد.بر اساس این گزارش، خالد (31 ساله) و فارغ التحصیل مدرسه نظامی – سلطنتی سند هرست (sand hurst) انگلیس است یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های افسری این کشور است که به ادعای این عضو جماعت اخوان‌المسلمین مصر، پنجشنبه (دیروز) کشته شده است.

 


سفر رئیس‌جمهور سودان به عربستان

 

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان طی سفرش به عربستان سعودی در گفت‌وگویی بر اهمیت مداخله نظامی در یمن تأکید کرد. البشیر در گفت‌وگو با «الشرق الاوسط» گفت: مداخله نظامی در یمن امری واجب بود که دیگر نباید در آن تأخیر می‌شد خصوصا اینکه امیدهایی وجود داشت که طرح «ابتکار خلیجی» را برخی‌ها که باید به آن توجه می‌کردند، توجه کنند، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و حوثی‌های به نقشه‌های خود تا رسیدن به عدن ادامه دادند و این روند ، گزینه دیگری در برابر دیگران به جز مداخله نظامی باقی نگذاشت.

 

 



درخواست مصرانه مقتدی صدر از عربستان برای خاتمه دادن به جنگ طایفه‌ای در یمن


رهبر جریان صدر عراق مصرانه از کشورهای عربی و در رأس آن عربستان خواست موضعی شجاعانه در قبال بحران یمن و پایان دادن به اختلاف طایفه‌ای در این کشور اتخاذ کنند.

به گزارش سایت شبکه سومریه نیوز، مقتدی صدر رهبر جریان صدر در بیانیه‌ای عنوان داشت: دخالت نیروهای عربی در یمن دخالت در امور ملت یمن است. حال می‌خواهد این دخالت با هر هدفی و به نفع هر گروهی باشد.

وی تصریح کرد: مداخله هوایی در یمن به نفع وحدت اسلامی و عربی نیست.

صدر افزود: دیروز هزاران نفر و شاید بیشتر مردم بی‌گناه در عراق به علت طاغوت و مداخله‌ها کشته شدند و امروز نظیر آن را در یمن شاهد هستیم، آن هم به بهانه دفاع از مشروعیت نظام می‌نامند. در حالی که این گونه نیست.

رهبر جریان صدر ادامه داد: مصرانه از کشورهای عربی و در رأس آن عربستان می‌خواهیم به منظور پایان دادن به رنج ملت‌ها و نیز افزایش اختلافات طایفه‌ای موضعی شجاعانه اتخاذ کنند.

وی عنوان داشت: دخالت در امور کشورها منجر به پیامدی خواهد شد که قابل تصور نیست.

 

 

 



مالکی از سازمان ملل خواست درباره یمن وارد عمل شود

نوری مالکی از سازمان ملل خواست برای توقف حملات هوایی در یمن که تحت عنوان "طوفان کوبنده" صورت می‌گیرد وارد عمل شود.

به گزارش سایت شبکه النشره، نوری مالکی معاون رئیس جمهوری عراق از گروه‌های مربوطه خواست نهایت خویشتن‌داری خود را داشته باشند.

مالکی تصریح کرد: ما از نزدیک اوضاع یمن را که کشور دوست ماست دنبال کرده و عملیات نظامی را که به جای کمک به یمنی‌ها برای انجام مذاکرات صورت می‌گیرد، محکوم می‌کنیم.

معاون رئیس جمهوری عراق تأکید کرد: در شرایطی که یمن شاهد بحران داخلی و جنگ علیه تروریسم است، چنین عملیاتی تنها اوضاع را بدتر کرده و دامنه بحران‌های منطقه را بیشتر می‌کند.

 

 



گفت‌وگوی تلفنی اوباما و اردوغان درباره داعش و یمن


کاخ سفید اعلام کرد، روسای جمهوری آمریکا و ترکیه به صورت تلفنی درباره همکاری‌های کنونی میان دو کشور علیه داعش، یمن و ایران به گفت‌وگو پرداختند.

به نوشته روزنامه تودی زمان، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، رجب طیب اردوغان و باراک اوباما، روسای جمهوری ترکیه و آمریکا به اقدامات مشترک درباره برقراری امنیت و ثبات در عراق و سوریه گفت‌وگو کردند.

ماه گذشته میلادی ترکیه و آمریکا توافقی را امضا کردند مبنی براینکه بیش از 5000 مخالف میانه‌روی سوری را در خاک ترکیه آموزش دهند و تجهیز کنند؛ برنامه‌ای که دولت آنکارا آن را نخستین گام برای آماده‌سازی مخالفان میانه‌روی سوری برای مقابله با نیروهای دولتی سوریه می‌داند؛ اگرچه، دولت واشنگتن اعلام کرده این برنامه تنها برای مقابله با داعش است.

کاخ سفید همچنین در ادامه این بیانیه آورده است: اوباما و اردوغان مساله آموزش و تجهیز مخالفان میانه‌روی سوری را در جریان این گفت‌وگو بررسی کردند.

این تماس تلفنی یکی از معدودترین تماس‌هایی است که در دو سال گذشته میان این دو رییس جمهور صورت گرفته به ویژه پس از آنکه کاخ سفید اظهارنظرهای اردوغان درباره اوباما را رد کرد.

در ادامه این بیانیه از جانب کاخ سفید همچنین آمده است: اوباما و اردوغان درباره تلاش‌هایی به منظور تعمیق همکاری‌ها در ریشه‌کنی خیل عظیم شبه‌نظامیان خارجی به تبادل نظر پرداختند.

ترکیه نیز اعلام کرده که درخواست اصلی‌اتش از غرب تقویت تبادل اطلاعات است و مدعی است که تاکنون قریب به 13 هزار شبه‌نظامی خارجی را از ورود به کشور بازداشته و بیش از هزاران تن از شبه‌نظامی دیگر را اخراج کرده است.

اوباما در جریان این گفت‌وگو از دولت آنکارا بخاطر این تلاش‌ها تشکر کرد و بار دیگر به تداوم حمایت‌ها از دولت ترکیه متعهد شد.

این تماس تلفنی میان روسای جمهوری آمریکا و ترکیه روز پنجشبه و زمانی صورت گرفت که دولت آنکارا اعلام کرد ترکیه آماده تامین کمک لجستیکی به عربستان برای مقابله با حوثی‌ها در یمن است.

کاخ سفید در ادامه بیانیه خود آورده است: اوباما و اردوغان درباره آخرین تحولات در یمن و اوکراین و همچنین مذاکرات هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.

 

 

 

بازی بر سر اختلافات شیعه و سنی در یمن بسیار خطرناک است

وزیر خارجه روسیه بر ضرورت از سرگیری مذاکرات در یمن به منظور حل و فصل بحران این کشور تأکید کرد.

به گزارش سایت النشره، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری در پایان سفرش به گوآتمالا تأکید کرد: تنها راه حل بحران یمن مذاکره است.

وی افزود: بازی بر سر اختلافات شیعه و سنی در یمن بسیار خطرناک است.

وی تأکید کرد: مسکو بر از سرگیری مذاکرات فرستاده سازمان ملل به یمن تأکید دارد و امیدوار است که دیگر کشورها نیز برای حل بحران یمن مانند روسیه عمل کنند.

وزیر خارجه روسیه افزود: مسکو شش ماه پیش بیانیه بین‌المللی فراگیری را پیشنهاد کرد که درباره عدم دخالت در امور کشورها و نیز عدم پذیرش تغییر دولت‌ها از طریق کودتاها بود.

وزیر خارجه روسیه از اقدامات آمریکا و معیارهای دوگانه آن در قبال بحران یمن و بحران سیاسی اوکراین انتقاد کرد.

لاوروف در پایان تأکید کرد: واشنگتن از عبدربه‌ منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن حمایت کرد اما از رئیس جمهور سابق اوکراین هیچ حمایتی نکرد.

 

 

 انهدام هواپیمای جاسوسی عربستان در صنعاء

شبکه المیادین امروز (جمعه) از انهدام یک فروند هواپیمای جاسوسی نظامی عربستان در غرب صنعاء خبر داد.

 در حالی که شبکه المیادین از انهدام یک فروند هواپیمای جاسوسی نظامی عربستان در منطقه الصباحه در غرب صنعاء خبر داد، شبکه المنار وابسته به حزب‌الله لبنان اعلام کرد که عربستان تمامی پروازهای داخلی و خارجی خود از و به فرودگاه‌ها در جنوب این کشور را از سرگرفته است.

 

 

 ظریف: به هر حال هر دیپلماتی درباره یمن صحبت می کند

محمد جوادظریف وزیر امور خارجه گفت: به هر حال هر دیپلماتی که جایی بنیشند درباره یمن صحبت می کند ولی ما همیشه گفته ایم مذاکراتمان محدود به بحث هسته ای است.


ظریف که پس از توقف مذاکره با کری در حال قدم زدن بود در پاسخ به سوال خبرنگارانی این را گفت که پرسیدند آیا درباره یمن با همتای امریکایی خود صحبت است یا نه.

وزیر امور خارجه دراین باره که آیا مذاکرات یکشنبه تمام می شود یا تا سه شنبه تمدید می شود گفت: می تواند تمام شود یا تمدید شود در عین حال ما امادگی مذاکرات را داریم.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود جو مذاکرات منفی بوده تاکنون گفت: فکر نمی کنم.مذاکرات سخت است و همیشه سخت بوده است.

ظریف درباره این که ایا با کری درباره یمن صحبت کرده گفت: به هر حال هر دیپلماتی که جایی بنشیند درباره یمن صحبت می کند. این فاجعه است که مردم برای مساله ای که فایده ای برای منطقه ندارد کشته می شوند.

 

 

 

اقدام عربستان یمن را به سمت جنگ داخلی سوق می ‍ دهد

خبرگزاری دولتی چینی اقدام نظامی عربستان علیه یمن را خطرناک توصیف کرد و نوشت که این اقدام یمن را به سمت جنگ داخلی سوق می دهد.

شینهوا در گزارش روز جمعه خود آورده است: حمله نظامی به یمن بسیار خطرناک و دارای عواقب فراوانی خواهد بود.

این خبرگزاری همچنین خاطرنشان کرد که این حملات و مداخله جویی های کشورهای خارجی، مانند شمشیر دولبه عمل می کند که بسیار خطرناک است.

بر این اساس، برخی اعتقاد دارند که مداخله جویی خارجی باعث کاهش خشونت می شود اما این اقدامات راهگشای درگیری و خون ریزی و خشونت های بیشتر خواهد شد.

شین هوا از قول «فواد الصلاحی» استاد دانشگاه صنعا آورده است: اصولا هر مداخله جویی خارجی قابل قبول مردم یمن نیست چرا که این مداخله جویی ها در نتیجه منجر به آسیب دیدن مردم این کشورمی شود.

وی می گوید : این کار حق حاکمیت یمن را زیر سوال می برد و نمی تواند مشروع باشد؛ نتیجه آن نیز دامن زدن بر اختلافات است.

استاد دانشگاه صنعا یادآور شد که چنین اقداماتی نه تنها مشکل یمن را حل نمی کند بلکه بر احیای مشروعیت این کشور نیز تاثیر منفی می گذارد، ضمن آنکه این مسائل منجر به عمیق تر شدن اختلاف ها و شدت گرفتن کشمکش قدرت در یمن می شود.

شینهوا در ادامه افزود: این حملات نظامی در شرایطی که یمن اوضاع داخلی مناسبی ندارد مشکل ساز خواهد شد و ضمن بر جای گذاشتن عواقب ناگوار انسانی، این کشور را به سمت جنگی داخلی می کشاند.

خبرگزاری دولتی چین همچنین به گفت وگوی تلفنی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران اشاره کرد و آن را نشان دهنده حساسیتی دانست که هم اکنون منطقه خاورمیانه به آن دچار شده است.

براساس این گزارش، وخامت شدید اوضاع در یمن و پایان درگیری های در این کشور با مداخله سازمان های بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد، از نکات مهم گفت وگوی تلفنی روحانی و پوتین اعلام شده است.

 

 

 39غیرنظامی در تهاجم هوایی سعودی و متحدانش به یمن جان باختند

مقام های وزارت بهداشت یمن روز جمعه گفتند که دستکم 39 غیرنظامی در تهاجم هوایی 24 ساعته اخیر سعودی و متحدانش به یمن جان باخته اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از صنعا، مقام های وزارت بهداشت یمن افزوند: 12 تن از قربانیان بر اثر اصابت بمب ها و راکت های شلیک شده در حمله هوایی به مناطق مسکونی اطراف پایگاه نظامی الصمع در شمال پایتخت، جان خود را از دست دادند.

 

 

حملات هوایی سعودی ها ادامه دارد

به گفته شاهدان، هواپیماهای جنگی سعودی و متحدانش، پایگاه الصمع را هدف قرار دادند که یگان های ارتش تحت فرماندهی احمد علی صالح پسر علی عبدالله صالح رییس جمهوری پیشین یمن در آن مستقر هستند.

شاهدان افزودند که هواپیماهای متجاوز در بامداد جمعه 3 بار به مجتمع ریاست جمهوری در جنوب صنعا حمله کردند که از ماه فوریه به تصرف نیروهای جنبش مردمی انصارالله درآمده است.

 

به گفته شاهدان، جت های جنگی همچنین به مقر یک تیپ ارتش در استان عمران در شمال صنعا پایتخت و همچنین انبارهای سلاح در صعده در شمال یمن حمله کردند.

به گفته منابع قبایلی، در حملات هوایی شبانه، یک تیپ ارتش وفادار به صالح در استان مارب در شرق یمن هدف قرار گرفت.

یک مقام نظامی به فرانس پرس گفت که جت های نیروی هوایی سعودی و متحدانش پنجشنبه یک انبار بزرگ اسلحه را در یک اردو گاه ارتش که تحت فرماندهی علی عبدالله صالح است، بمباران کردند.

مقام های رسمی از کشته و زخمی شدن ده ها نفر در این اردوگاه در حومه جنوبی صنعا سخن گفتند. اما این اطلاعات هنوز به طور مستقل قابل تایید نیست.

به گفته یک مقام امنیتی، بر اثر انفجار روز جمعه یک راکت در بازاری در مرکز صنعا، هشت تن زخمی شدند.

به گفته ساکنان صنعا، از هنگام آغاز حملات هوایی سعودی و متحدانش ده ها خودروی حامل موشک های ضد هوایی به طور مداوم در پایتخت گشت می زنند.

جنگنده های وابسته به ائتلاف عربی روز جمعه دو منطقه در صعده شمال یمن را که مواضع گروه حوثی درآن جا واقع است، هدف حمله قرار دادند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، دراین حملات که در چارچوب عملیات " طوفان سهمگین" اجرا می شود ، منطقه کتف البقاع در شمال صعده در یمن و نیز منطقه" شدا " هدف قرار گرفت. شبکه اسکای نیوز عربی به نقل از منابع قبیله ای در یمن گزارش داد در صنعاء پایتخت یمن نیز صدای چند انفجار شدید در اطراف کاخ ریاست جمهوری و نزدیک مواضع تحت سلطه حوثی ها شنیده شد. درحملات ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان چندین مرکز وابسته به نیروهای گارد ریاست جمهوری سابق (طرفدار علی عبدالله صالح) از جمله اردوگاه تیپ های موشکی و نیروهای یگان ویژه هدف قرار گرفت و به پایگاه هوایی الدیلمی در صنعاء نیز حمله شد.

 

یک منبع آگاه و عالیرتبه نظامی یمن اعلام کرد که عربستان سعودی به رغم بمباران‌های مستمر مناطق مختلف در یمن، موفق نشد به سامانه‌های موشکی سام و اسکاد آسیبی وارد کند. بر اساس این گزارش، حملات هوایی عربستان سعودی به یمن برخلاف آنچه که برخی رسانه‌های سعودی و قطری شایعه می‌کنند، موفقیت‌های نظامی چندانی به همراه نداشته است و پدافند موشکی سام و اسکاد در مکان امنی قرار گرفته‌اند و تاکنون سعودی‌ها نتوانسته‌اند آسیبی به مقر نگهداری این موشک‌ها وارد کنند.

 

 

پیروزی های ارتش یمن

 

ارتش یمن با کمک کمیته‌های مردمی مقر لشگر 119 و نقاط وابسته به آن در «بیحان» استان شبوه را از القاعده پس گرفت‎.

 

 

آزادی وزیر دفاع سابق

 

سید عبدالملک الحوثی" رهبر جنبش انصارالله یمن دستور آزادی "محمود الصبیحی" وزیر دفاع سابق و برخی سران جنبش جنوب که اخیرا بازداشت شده بودند را صادر کرد.

 

ورود منصور هادی به مصر

 

به گزارش المیادین، عبدربه منصور هادی رئیس جمهور فراری یمن وارد شرم الشیخ مصر شد تا در نشست سالانه سران اتحادیه عرب حاضر شود

 

 

ادامه حملات هوایی

 

خبرنگار المیادین: جنگنده‌های سعودی منطقه «الصلیف» در استان «الحدیده» واقع در غرب یمن را بمباران کردند.


 عربستان بمباران موشکی یمن را آغاز کرد/ دست کم ۲۰ نفر در این بمباران کشته شدند

عربستان از مناطق مرزی، استان صعده در شمال یمن را با موشک و توپ بمباران کرد و بر اساس گزارش‌ها تا کنون دست کم ۲۰ غیر شهروند یمنی کشته شده‌اند.


عربستان از مناطق مرزی، استان صعده در شمال یمن را با موشک و توپ بمباران کرد.

بر اساس این گزارش، عربستان در این بمباران‌ها مناطق شدا، رازح و کتاف در صعده را هدف قرار داد.

خبرنگار المیادین خبر داد که بمباران‌های عربستان مناطق مسکونی در صعده را هدف قرارداده و بر اساس توافقات با یمن، هیچگونه پایگاه نظامی در استان صعده وجود ندارد.

المیادین اعلام کرد که عربستان در این بمباران‌ها که مناطق مسکونی را هدف قرار داده دست کم 20 نفر کشته شدند.

 



 

هاموند: سعودی‌‌ها نمی‌توانند حکومت مورد حمایت ایران را در یمن ببینند

وزیر امور خارجه انگلیس گفت که سعودی‌ها نمی‌توانند بپذیرند که حکومت مورد حمایت ایران بر یمن سیطره یابد.

 "فیلیپ هاموند" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که سعودی‌ها نمی‌توانند قبول کنند که نظامی که مورد حمایت ایران است بر یمن سیطره یابد.

انگلیس پیشتر حمایت خود از حملات عربستان و همپیمانانش به یمن را اعلام کرده بود.

 

 حوادث یمن به ضرر جهان اسلام است


مشاور سابق روابط خارجی ریاست جمهوری آذربایجان گفت: بحران یمن به ضرر جهان اسلام است و موجب خون ریزی مردم ستم دیده این کشور می شود.

وفا قلی زاده  با اشاره به این که حوادث یمن خطر جدی برای امنیت کشورهای منطقه دارد، افزود: کشورهای اسلامی برای جلوگیری از گسترش این بحران باید هر چه سریع تر گردهم آیند در غیر این صورت پی آمدهای آن برای منطقه غیر قابل پیش بینی است.

وی با تاکید بر این که در بحران یمن نیز حقوق بین المللی همانند مسایل اوکراین و مناقشه قره باغ کوهستانی نادیده گرفته می شود، گفت: وقتی که ابر قدرت ها به دنبال منافع خود هستند، به حقوق بین المللی اصلا توجه نمی شود.

قلی زاده اظهار داشت: مرتبط کردن حوادث یمن به اختلافات مذهبی و تلاش برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان این کشور به نفع بیگانگان بوده چرا که آن ها به پیشرفت و توسعه کشورهای اسلامی علاقه مند نیستند.

وی با اشاره به تاثیر منفی فعالیت گروه تروریستی داعش برای منطقه و نیز برای کشورهای اروپا و تلاش چنین گروه های مجرمی برای گسترش نفوذ خود در یمن گفت، بی ثباتی یک کشور در منطقه برای امنیت و ثبات سایر کشورها نیز خطر آفرین است.

این صاحب نظر جمهوری آذربایجان برای جلوگیری از گسترش بحران یمن تلاش مشترک همه کشورهای اسلامی را ضروری دانست.

 

 

اعلام حکومت نظامی در پایتخت یمن

 

انصارالله یمن در صنعا از ساعت ۷ صبح امروز(جمعه) تا ۷ غروب حکومت نظامی اعلام کرد.

 

 

حرکت ضد دریایی های چین و روسیه به سمت یمن

 

همزمان با اعلام وزارت دفاع روسیه مبنی بر عزیمت کشتی جنگی ضد زیردریایی این کشور به غرب دریای مدیترانه برای نمایش حضور روسیه در این منطقه، برخی خبرهای رسانه‌ای از عزیمت ناوگان روسیه و چین به منطقه باب المندب حکایت دارد. پایگاه خبری "دات مصر" اعلام کرد: "منابع حاکمیتی" در گفت وگوی اختصاصی به این پایگاه گفتند که ناوگان های چین و روسیه عملا از مواضع تمرکز خود در آب های منطقه به سمت تنگه باب المندب به حرکت درآمده اند.

 

 

 انصارالله حضور فرماندهان ایرانی در یمن را تکذیب کرد

انصارالله یمن خبر یک رسانه انگلیسی درباره حضور فرماندهان ایرانی در یمن را تکذیب کرد.

"محمد البخیتی" عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن هرگونه حضور فرماندهان ایرانی در یمن برای کمک به این جنبش را تکذیب کرد.

خبرگزاری انگلیسی بی‌بی‌سی ساعتی پیش مدعی حضور یکی از فرماندهان برجسته ایرانی در یمن برای ارائه مشاوره به جنبش انصارالله یمن شد.

همچنین هیئت سازمان ملل در صنعا خود را برای ترک یمن آماده می‌کند و با انصارالله برای انتقال افراد خود به جیبوتی هماهنگی کرده است.

 

 

حمله عربستان به یمن با هدف تخریب مذاکرات هسته ای صورت گرفت

یک کارشناس برجسته آلمانی هدف حمله عربستان به یمن را تاثیرگذاری بر مذاکرات هسته ای ایران و غرب و تخریب توافق احتمالی دانست.

«رادولف چیملی» کارشناس آلمانی در گفتگو با رادیو دویچلند با اعلام این موضوع افزود: ریاض همواره تلاش می کرد تا مانع از حصول نتیجه ای موفق در مذاکرات هسته ای ایران شود.

وی افزود: عربستان سعودی به دنبال تخریب هرگونه توافقی بر سر برنامه هسته ای ایران تحت هر شرایطی است.آنها(سعودی ها) نمی خواهند تحریم های ضد ایرانی رفع شود.

چیملی بیش از چهار دهه اخبار ایران را برای روزنامه « زدویچه سایتونگ» در مونیخ پوشش داده است.

این کارشناس آلمانی درباره جنگی نیابتی بین ایران و عربستان سعودی در یمن هشدار داده است.

وی افزود:عربستان به شدت درباره نفوذ منطقه ای ایران نگران است.

 

 

 هماهنگی هیات سازمان ملل با انصارالله برای خروج از صنعا

سازمان ملل با انصارالله یمن برای خروج کادر مستقر خود در صنعا هماهنگی کرده است.

به گزارش شبکه المیادین، سازمان ملل اعلام کرده است هیات نمایندگی این سازمان در صنعا پایتخت یمن آماده خروج از این کشور است و هماهنگی های لازم با انصارالله برای انتقال کارکنان سازمان ملل به کشور جیبوتی انجام شده است.

گزارش ها حاکی از آن است که بر اثر حملات هوایی رژیم آل سعود به یمن ده ها غیرنظامی به شهادت رسیده است.

خروج کارکنان سازمان ملل از یمن در حالی است که دبیرکل سازمان ملل از اظهارنظر درباره پایه و مبنای قانونی تجاوز عربستان سعودی به یمن که با چراغ سبز کشورهای غربی صورت گرفته است، خودداری کرد.

بان کی مون در بیانیه ای خاطرنشان کرد که شورای امنیت از کشورها خواسته است از مداخله در یمن خودداری و از گذار سیاسی در یمن حمایت کنند.

وی افزود: با وجود تشدید اوضاع یمن، مذاکرات تنها راهکار برای حل و فصل نهایی بحران این کشور است.

وی در توجیه تهاجم نظامی به یمن گفت که حمله عربستان به درخواست عبدربه منصور هادی انجام شده که شورای امنیت سازمان ملل او را رییس جمهوری قانونی یمن می داند.

به گفته «فرحان حق» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون پیش از این در روز پنجشنبه با سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان دیدار و گفت وگو کرده است.

 

 

 عبادی: مداخله خارجی در یمن به پیچیده‌تر شدن اوضاع منتهی می‌شود

 نخست وزیر عراق هشدار داد که مداخله خارجی در یمن تنها به وخیم‌تر و پیچیده‌تر شدن اوضاع در این کشور منتهی می‌شود.


"حیدر العبادی" نخست وزیر عراق گفت که مداخله خارجی در یمن تنها به وخیم تر و پیچیده تر شدن اوضاع در این کشور منتهی می‌شود.

 

 بان‌کی‌مون: با سران عرب درباره بحران یمن صحبت می‌کنم


دبیر کل سازمان ملل گفت که در نشست سران اتحادیه عرب با مقامات ارشد این کشورها درباره بحران یمن صحبت خواهد کرد.

 

 

واشنگتن خواستار عملیات نظامی بی‌پایان در یمن نیست


 وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن خواستار عملیات نظامی نامحدود در یمن نیست.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن خواستار عملیات نظامی نامحدود در یمن نیست.

جف راتک در نشست با خبرنگاران گفت: خواستار بازگشت به راه‌حل شورای همکاری خلیج(فارس) هستیم و منصور هادی را رئیس جمهور مشروع یمن می‌دانیم.

وی از پاسخ به سوال مشترک چند خبرنگار که از وی پرسیدند آیا آمریکا از عملیات زمینی در یمن حمایت می‌کند،‌ طفره رفت.

 

 کمیته عالی امنیتی یمن تسلط عناصر مسلح بر فرودگاه عدن را تکذیب کرد

کمیته عالی امنیتی یمن وابسته به جنبش انصارالله سقوط فرودگاه عدن و تسلط هرگونه عناصر مسلح بر این فرودگاه را تکذیب کرد.

 

مقامات کمیته عالی امنیتی یمن وابسته به جنبش انصارالله به شبکه خبری المیادین گفتند که خبر سقوط فرودگاه عدن به دست عناصر مسلح صحت ندارد.

پیش از این برخی از رسانه‌ها از سقوط فرودگاه عدن به دست عناصر مسلح طرفدار عبدربه منصور هادی خبر داده بودند.

این در حالی است که نیروهای انصارالله روز گذشته موفق شده بودند که فرودگاه عدن را مجددا از نیروهای هوادار عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن باز پس گیرند.

کشته شدن 15 تن از نیروهای انصارالله

 

شبکه العربیه در خبری فوری از کشته شدن 15 نیروی انصارالله یمن در کمین نیروهای طرفدار «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی یمن در استان «لحج» خبر داد. بر اساس این گزارش، این افراد در منطقه «صبر» واقع در استان لحج کشته شدند. از سوی دیگر، پایگاه خبری المیادین اعلام کرد که صدها فرد مسلح، اکنون راهی پایگاه نظامی «العند» در این استان شده‌اند و منتظر پشتیبانی هوایی عربستان سعودی هستند.

 

پیشروی کمیته های مردمی

 

کمیته های مردمی یمن، با ورود به استان ابین در جنوب این کشور، برای نخستین بار به ساحل آب‌های موسوم به "دریای عرب" رسیدند. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، منابع محلی یمنی به خبرگزاری رویترز گفتند، نیروهای کمیته های مردمی وابسته به جنبش انصار الله و ارتش شهر شقره در استان آبین را امروز جمعه به کنترل خود درآوردند تا از این طریق اولین جای پای خود را در کنار دریای عرب باز کنند. برپایه این گزارش، ورود نیروهای کمیته های مردمی و ارتش به شهر شقره بدان معنا است که آنها بر همه ورودی های زمینی بندر عدن در فاصله حدود یکصد کیلومتری جنوب غربی که آخرین پایگاه عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن می باشد، کنترل یافته اند.

 

تکذیب حضور سردار سلیمانی در یمن

 

«محمد البخیتی» عضو شورای سیاسی انصارالله یمن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آناتولی ترکیه، با تکذیب شایعات حضور سردار قاسم سلیمانی در یمن گفت: این اخبار به هیچ وجه صحت ندارد. برخی رسانه‌های عربی از جمله بی بی سی عربی امروز (جمعه) به طور گسترده شایعه حضور «سردار سلیمانی» در یمن را مخابره کرده و جنگ روانی وسیعی را علیه انصارالله و ایران به راه انداخته‌اند.



ادامه حملات هوایی عربستان

 

شبکه‌های تلویزیونی (المنار، المیادین، العربیه) خبر دادند؛ عربستان حملات شدید هوایی به پایتخت یمن و اطراف آن را از سر گرفت. پدافند هوایی یمن برای مقابله با این حملات فعال شده است.

 

 

 فرمانده عملیات ارتش آمریکا: موفقیت حمله عربستان به یمن نامعلوم است

فرماندهی مرکزی عملیات ارتش آمریکا گفت: هنوز مشخص نیست که حمله عربستان به یمن با پیروزی به پایان برسد.


به گزارش سی ان ان، ژنرال «لوید اوستین» فرمانده کل فرماندهی مرکزی عملیات ارتش آمریکا در سخنانی مقابل کمیسیون امور نظامی کنگره آمریکا گفت:درحال حاضر از جزئیات اهدافی که عربستان از حمله به یمن دنبال می کند بی اطلاعیم و نمی توان گفت که عربستان در این عملیات پیروز می شود یا نه.

سناتور جان مک کین که ریاست کمیسیون امور نظامی کنگره آمریکا را بر عهده دارد از این ژنرال آمریکایی پرسید: چه زمانی عربستان طرح خود در یمن را (به آمریکایی ها) اطلاع داد؟ و اوستین پاسخ داد: کمی پیش از شروع عملیات.

مک کین نیز در واکنش به این پاسخ گفت: این موضوع تامل برانگیز است.

این درحالی است که پیش از این آمریکا صراحتا از مشارکت پشتیبانی و اطلاعاتی خود در تجاوز عربستان به یمن خبر داده است.

 

 

 سخنگوی انصارالله: برای جنگی طولانی آماده‌ایم

محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت: ما برای جنگی طولانی آماده ایم.


به گزارش پایگاه خبری العهد لبنان، محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت ما برای جنگی طولانی آماده ایم و به پیروزی اطمینان داریم.

وی  خطاب به مردم عربستان گفت: کسانی که به سوی شما فرار می‌کنند، شکست خورده اند.

عبدالسلام با اشاره به اینکه ملت یمن فقط منتظر اشاره عبدالملک الحوثی هستند، افزود: اینک با همکاری مردم جنوب، لانه‌‌های تکفیری‌ها در هم کوبیده می‌شود.

عبدالسلام افزود: روح حماسی نزد مردم یمن امروز برای این جنگ بیش از گذشته است.

 

سیدحسن نصرالله:تجاوز سعودی به یمن سندی دیگراست که برخی عرب ها اسراییل را دشمن نمی دانند

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان با تاکید به اینکه « تجاوز عربستان سعودی به یمن سندی دیگر است که برخی عرب ها ، اسراییل را دشمن نمی دانند»، خاطرنشان کرد که اگر هدف نجات ملت یمن است ، برای ملت فلسطین کاری نمی کنید و حتی علیه آن دست به توطئه می زنید.

دبیرکل حزب الله در سخنرانی خود که شامگاه جمعه به طور زنده از شبکه لبنانی المنار پخش شد، تاکید کرد: در چند دهه گذشته برخی عرب ها برای آزادی فلسطین و فلسطین از اشغال اسراییل هیچ حرکتی نکرده اما اکنون برای حمله به یمن حرکت کرده اند.

وی اظهارداشت که مواضع عربستان سعودی علیه انقلاب مردم تونس مشخص است و ریاض تمام تلاش خود را بکار گرفته است تا زین العابدین بن علی دیکتاتور مخلوع تونس را به قدرت بازگرداند.

دبیرکل حزب الله با بیان اینکه شروع جنگ علیه یمن به بهانه درخواست رییس جمهوری مستعفی این کشور صورت گرفته است، ادعایی واهی و بی اساس است، تاکید کرد که هیچ دلیلی وجود ندارد تحولات و اوضاع جدید یمن تهدیدی برای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر حمله توفان قاطع که اکنون علیه یمن شروع شده، علیه اسراییل باشد ما نیز در آن شرکت می کنیم.

سید حسن نصرالله با تاکید به اینکه، عربستان سعودی ملت های منطقه را به رسمیت نمی شناسد و آنها را رعیت های خود می داند، گفت:موضع پادشاهی سعودی در قبال انقلاب مصر که به سرنگونی رژیم حسنی مبارک منجر شد، دشمنی بوده و اکنون باید پاسخ بدهند چرا ائتلافی بین المللی برای حمله به مصر تشکیل ندادند.

دبیرکل حزب الله لبنان با بیان اینکه مسئله در یمن رییس جمهور و دولت نیست که این جنگ به بهانه آن شروع شده است، تصریح کرد: آیا دلیل قاطعی دارید که به مسلمانان و علما و مفتی هایتان ارائه کنید.

وی با بیان اینکه کجاست موفقیت ها و پیروزی های سیاست خارجی عربستان سعودی در 30 سال گذشته، افزود: شکست های سیاست خارجی عربستان سعودی، درهای منطقه را بر روی ایران گشوده حتی اگر ایران خواستار آن نبوده است.

سیدحسن نصرالله تاکید کرد:مشکل اصلی در نظام تصمیم گیری عربستان سعودی عدم اعتراف به ملت های منطقه است.

دبیرکل حزب الله خاطرنشان کرد:از بزرگترین دروغ ها است که شایعه کرده و آن ادعای دخالت ایران در یمن و اشغال آن است ، دلایل و شواهد شما برای این ادعا کجاست؟

 

 

 بازتاب دومین روز حملات عربستان به یمن در رسانه های اسپانیا

روزنامه های اسپانیا در دومین روز حملات عربستان سعودی به یمن ، ویرانی ها و تلفات این حملات را بازتاب دادند.

 روزنامه 'ال موندو' با انتشار اخبار مربوط به حملات عربستان سعودی به یمن به قلم «فرانسیسکو کاریون» از قاهره تحت عنوان «جنگی بر علیه ایران در یمن » به درج تصویری از تلفات جانی و ویرانه های ناشی از بمبارانهای عربستان در اطراف فرودگاه صنعا و هم چنین با درج نقشه ای از عربستان سعوی، یمن، عراق و ایران می نویسد اولین بمباران ها علاوه بر انهدام دفاع ضد هوائی حوثی ها باعث مرگ بیست و پنج نفر منجمله شش کودک شد.

در بخش دیگری از این خبر تاکید شده حملات مزبور از سوی رئیس جمهور یمن بخاطر حملات قریب الوقوع شورشیان به عدن درخواست شده بود. ساعاتی پس از حملات مزبور، تهران که متحد شبه نظامیان اهل تشیع حوثی می باشد، نسبت به آن تجاوزات معترض شد.

روزنامه'لاراسون'،تصاویر و نقشه ای مشابه روزنامه ال موندو به چاپ رسانده و ازطریق یکی از کارشناسان موسسه الکانو به تحلیل حملات عربستان به یمن پرداخته است.

روزنامه'آب ث'طی مقاله ای به قلم«میکل آیستران»از بیت المقدس و تحت عنوان «عربستان سعودی به شیعیان در یمن حمله نموده تا گسترش طلبی ایران را متوقف سازد» به انتشار تصویر و نقشه مشابه دو روزنامه فوق الذکر دست زده و اعلام داشته است که عربستان سعودی به رهبری ائتلافی متشکل از اعضای شورای خلیج (فارس) به اتفاق مصر، پاکستان، اردن، مراکش و سودان وارد جنگ داخلی یمن و علیه شورشیان حوثی شد.

آیستاران ادامه داد:براساس این تصمیم،یمن به صحنه نهائی درگیری فرقه ای بین دو ابرقدرت منطقه ای تبدیل می گردد.ایران مدافع اهل تشیع و حامی حوثی ها بوده و عربستان سعودی که پیش قراول اهل تسنن تلقی می شود براین عقیده است که نیمی از بیست و چهار میلیون نفر جمعیت یمن سنی بوده و چهل درصد از مابقی اهل آن کشور شیعه می باشند.

وی افزود:این صحنه هنگامی بوجود می آید که تهران در حال کنار آمدن با آمریکا نسبت به توافق هسته ای بوده و درعین حال به مبارزه در صف اول جبهه علیه داعش در سوریه و عراق ادامه داده است.

روزنامه آ ب ث در گزارش دیگری تحت عنوان «تهران، قدرت اهل تشیع» می نویسد تهران هرگونه حمایت از حوثی ها را تکذیب و رهبران آن کشور بر این نظرند که بمباران ها تنها باعث بغرنج شدن موقعیت خواهد شد.

روزنامه نوشت :رسیدن روحانی به قدرت باعث تغییر روند روابط ایران و آمریکا شده و بزودی توافق هسته ای منعقد خواهد شد. ایرانی ها در جنگ علیه اسلامگرایی افراطی در سوریه و عراق با واشنگتن همکاری می کنند و محوری از دو دوست در بطن جهان عرب با استفاده از نفوذشان در بیروت، دمشق و بغداد بوجود آورده اند.

 

 

 وزیرخارجه فراری یمن: انصارالله، منصورهادی رارییس جمهور بداندتامذاکره کنیم

رویترز از شرم الشیخ مصر به نقل از ریاض یاسین وزیرخارجه دولت مستعفی یمن گزارش داد: جنبش انصارالله برای حل بحران کشور، عبد ربه منصور هادی را به عنوان رییس جمهور یمن قبول کند تا مذاکره کنیم.

خبرگزاری رویترز افزود: یاسین که برای شرکت در نشست بیست و ششمین نشست سران عرب در شرم الشیخ مصر به سر می برد افزود: برای گفت و گو دیر نشده است، گفت و گویی که براساس مشروعیت منصور هادی باشد نه بر پایه کودتای شبه نظامیانی که حاضرند برای تسلیم یمن به ایران دست به هر کاری بزنند.

به گفته وی، عملیات نظامی موسوم به عاصفه الحزم عربستان علیه یمن تا چند روز دیگر نیز ادامه خواهد داشت.

به ادعای وی، غیرنظامیان هدف بمباران هواپیماهای عربستان قرار نمی گیرند و فقط پایگاه های نظامی و فرودگاه های تحت اشغال انصارالله مورد هدف این هواپیماهاست درصورتی که تاکنون دهها زن و کودک براثر بمباران هوایی عربستان در یمن جان خود را از دست داده اند.

یاسین تاکید کرد، افرادی که در منطقه نظامی جنبش انصارالله و طرفداران علی عبدالله صالح رییس جمهور سابق باشند مورد هدف قرار خواهند گرفت.