خبرگزاری میزان – بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز در مراسم آغاز بهرهبرداری از ۲۶ پروژه ملی در حوزههای بهداشت و درمان، راه و شهرسازی و جمعیت هلال احمر گفت که افتتاح این طرحها، موجب رفاه و آسایش مردم بویژه در شرایط خاص مقابله وجنگ با کرونا خواهد شد.
رییس جمهور با اشاره به افتتاح ۸ طرح مهم بیمارستانی و درمانی با ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی و تخت مراقبتهای ویژه در کنار تجهیزات بیمارستانی، اظهار داشت: این روند نشان میدهد که دولت تدبیر و امید همچنان طرح تحول سلامت را به عنوان یک اولویت مهم، تا آخرین روزهای خدمت خود مد نظر دارد.
وی یکی از افتخارات ماندگار دولت تدبیر و امید در تاریخ کشور را تلاش پیگیر دولت، بخش خصوصی و همه مردم برای ساخت و تجهیز بیمارستانها خواند و گفت: اگر بازسازی و نوسازی طرحهای بیمارستانی و ایجاد تختها را در کنار هم قرار دهیم، به اندازه کل کار درمانی که در تاریخ ایران تا سال ۹۲ انجام گرفته در این ۷ الی ۸ سال، کار انجام گرفته و تکمیل خواهد شد که این موجب شادمانی ما است.
روحانی با قدردانی از تلاش همه کادر درمانی کشور و آرزوی علو درجات برای شهدای بخش درمان کشور گفت: دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان همپا با توسعه بخشهای سخت افزاری حوزه بهداشت و درمان، در حوزه نرم افزاری این بخش نیز در حال یک تلاش شبانه روزی هستند.
وی در ادامه با اشاره به افتتاح ۱۴۰۰ خانه هلال احمر در سراسر کشور، نقش این مراکز را در امداد و نجات در روزهای سخت بسیار مهم خواند و بر آموزش مردم در این عرصه تاکید کرد.
رییس جمهور همچنین با بیان اینکه باید اردوگاههای هلال احمر برای جوانان در فصل تابستان فعال شوند، گفت: جوانان در اردوهای تابستانی باید مهارتهای لازم را در زمینه امداد و نجات کسب کنند.
روحانی با تاکید بر اهمیت آموختن مهارتهای بهداشتی و عمل به آن در فرهنگ زندگی افراد، ابراز امیدواری کرد که مردم همه توجهات لازم را به اصول بهداشتی داشته باشند، تا بتوانیم با افتخار بیشتر ماههای پرخطر پیش رو در پاییز و اسفند را که با مشکلات احتمالی بیماری کرونا و آنفلوآنزا همراه خواهد بود، پشت سر بگذرانیم.
در مراسم امروز که بیست و چهارمین هفته از افتتاح طرحهای مهم ملی کشور با شعار تدبیر و امید برای جهش تولید بود، بهرهبرداری از بیمارستان پوست رازی و ساختمان جامع پیوند بیمارستان مسیح دانشوری در تهران، بیمارستان بیماریهای تنفسی در زابل، طرح تکمیلی بیمارستان آیتالله خویی در آذربایجان غربی، طرح توسعه بیمارستان خاتم الانبیا نطنز، بیمارستان شفا سقز، بیمارستان بهشهر و بیمارستان تالش و نیز طرح توسعه و تقویت شبکه امداد و نجات کشور، ۷ مرکز بهداشت، درمان و توانبخشی و ۱۴۰۰ خانه هلال به طور رسمی آغاز شد.
برای اجرای این ۲۶ پروژه ۹۸۹ میلیارد تومان اعتبار صرف شده و با بهرهبرداری از این طرحها ۳۹۲۹ اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
متن کامل سخنان رییس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مفتخرم هفته افتتاح طرحهای ملی ما، امروز با افتتاح طرحهایی بود که موجب رفاه و آسایش مردم بویژه در این شرایط خاص میشود که در حال مقابله و جنگ با یک ویروس خطرناک کرونا هستیم.
خدمت مردم عزیز و بزرگوار ایران عرض میکنم که باوجود همه فشارهای اقتصادی، روند توسعه بهداشت و درمان در سال ۹۹ نه تنها کاهش نیافته بلکه همانطور که وزیر محترم بهداشت و درمان اعلام کردند، امسال مصمم هستیم بیش از ۱۰ هزار تخت بیمارستانی را تا پایان سال و ماههای اولیه سال آینده افتتاح کنیم.
با توجه به اینکه در کشور به طور معمول ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ تخت حداکثر در سال به افتتاح میرسیده، این رقم برای امسال و علیرغم فشارهای اقتصادی، یک رقم بسیار خوبی است. امروز بیش از روزها و سالهای قبل نیاز به بهداشت و درمان و تختهای بیمارستانی احساس میشود. اینکه موفق شدیم ۸ طرح مهم بیمارستانی و درمانی با ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی و همچنین تخت مراقبتهای ویژه و تجهیزات بیمارستانی را در یک روز افتتاح کنیم، حائز اهمیت است و نشان میدهد دولت دوازدهم تا آخرین روزهای خدمت، همچنان مسأله طرح تحول سلامت را به عنوان یک اولویت مهم مدنظر دارد.
به نظر من یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم که در تاریخ این کشور باقی خواهند ماند، تلاش پیگیر دولت، بخش خصوصی و همه مردم برای ساخت و تجهیز بیمارستانها بوده و ما اگر بازسازی و نوسازی طرحهای بیمارستانی را در کنار ایجاد تختها در کنار هم بچینیم، به اندازه کل کار درمانی که در تاریخ ایران تا سال ۹۲ انجام گرفته در این ۷ الی ۸ سال، کار انجام گرفته و تکمیل خواهد شد و این موجب شادمانی ما است.
البته میدانیم که همه تجهیزات، تخت، بیمارستان و همچنین وسایل تشخیصی فرع است و آنچه که در بخش درمان اهمیت دارد، بخش نیروی انسانی شامل پزشکان مجرب، پرستاران و بخشهای پیراپزشکی و بخشهای دیگر درمان کشور است.
این نیروی انسانی است که خوب میفهمد، خوب درس میخواند و مهارت پیدا میکند و در روز سختیها، فداکاری کرده و خودش را آماده میکند برای اینکه مردم سالم باشند، اما خودش رنج و زحمت کشیده و حتی جانش را فدا کند. به همه پرستاران و پزشکان و کادر درمانی درود میفرستیم و همچنین طلب علو درجات میکنیم برای همه شهیدانی که در این دوران ۷ ماهه جان عزیز خودشان را فدای سلامت ملت عزیز ما کردند.
میدانیم امروز در کنار سختافزارها شاهد یک تحول بزرگ در بخش درمان و بهداشت هستیم.
بیمارستان، تخت، مراقبتهای ویژه، تجهیزات و همه را جزو سختافزار میدانم و آنچه مهم است، فناوریها، دانش و علم است که دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان ما میسازند و آن بخش نرمافزاری است و امروز در بخش کرونا، شبانهروز کشور ما در یک بخش برای درمان بیماران و در بخش دیگر در زمینه تحقیقات برای داروی شفابخش که در اختیار پزشکان ما در آینده قرار بگیرد و هم واکسن مورد نظر که میتواند از عزیزان ما در سراسر کشور حفاظت کند که در هر دو بخش امروز تلاش پییگیری انجام میشود و ما انشاء الله به نقاطی که مورد نظر ما است، میرسیم.
در اینجا از بخش خصوصی هم تشکر میکنم که در برخی از بیمارستان ها، واردکردن برخی از تجهیزات، بخش خصوصی ما در کنار بخش دولتی فعال هستند این کار، کار بسیار ارزشمند و مهمی است که انجام میگیرد.
از هلال احمر کشور هم تشکر میکنم. این ۱۴۰۰ خانه هلال که امروز افتتاح شد، برای امداد، نجات و روز مبادا و حوادث غیرمترقبه بسیار مهم است.
همه مردم ما باید آماده باشند. اگر خانههای هلال ما در سراسر کشور بتواند آموزشهای لازم ابتدایی و ارائه کمکهای اولیه را به عزیزان ما مخصوصاً جوانها، دانشجویان، دانشآموزان و مردم خیر ما بیاموزند، در روز سختی و مبادا میبینیم قبل از اینکه امدادگر رسمی به داد برسد، همه مردم آن روستا و شهر، امدادگر هستند و وارد صحنه میشوند و تلاش و کمک میکنند.
مجددا بر فعالیت اردوگاههای هلال برای جوانها در فصل تابستان تأکید میکنم. البته امسال بخاطر کرونا این کار در دسترس نیست، اما در سالهایی که امکانپذیر است باید کاری کنیم در اردوهای تابستانی جوانهای ما کاملاً به مهارتهای مورد نیاز در زمینه امداد و نجات مجهز شوند تا در شرایط خاصی که برای کشور پیش میآید، کمک کنند. ضمن اینکه این اردوگاهها میتواند نشاط برای جوانهای ما درست کند و آنان را با برخی وظایفشان آشنا سازد.
در نکته آخر صحبت امروزم میخواهم تأکید کنم در بهداشت و درمان و سلامت مردم، درست است پزشک، کادر درمانی، دارو، امکانات تشخیصی همه اینها سر جای خودش مهم است، اما فرهنگ مردم، اولین مسأله است، مردم باید در فرهنگ زندگیشان بهداشت را بیاموزند و عمل کنند، مردم باید مهارتهای لازم را در زمینه بهداشتی پیدا کنند.
آنچه میتواند ما را از بیماری حراست کند، کارهای بسیار ساده است؛ آنقدر ساده که آدم فکر نمیکند. غذا به موقع و به اندازه لازم خودرن، استراحت در موقع مناسب و مراعات بهداشت از آن جمله است. سلامت، تنها سلامت جسم نیست، سلامت روان، معنویت، اخلاق و نشاط است.
امروز میبینیم قدرت جسمی آنهایی که دارای نشاط هستند، در برابر بیماریها بیشتر است و میتوانند از خودشان به خوبی حراست کنند. امیدوارم خداوند در این دوران بسیار سخت پیش رو در فصل پاییز زمستان که در کنار بیماری کرونا و احتمالا آنفلوآنزا، مشکلاتی داریم ما را یاری کند تا بتوانیم این روزهای سخت را بگذرانیم و پزشکان و پرستاران و مدافعان سلامت را یاری کنیم تا با کمک هم انشاء الله با افتخار و آبرومند همانطور که تا امروز بوده، عبور کنیم. البته ما از کشورهای پیشرفته جهان، طبق آمار و ارقام، عقب نبودیم.
ایثار پزشکان و پرستاران کمتر از دیگران نبوده که بیشتر بوده، امیدوارم مردم ما هم همه توجهات لازم را به اصول بهداشتی داشته باشند، تا ما بتوانیم با افتخار بیشتر این ماههای پرخطر را از سر بگذرانیم.
انشاء الله
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
انتهای پیام/
نظر شما