شناسهٔ خبر: 42664165 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

تحقیقات و پژوهش های پزشکی

مرگبارترین علامت ابتلا به کووید ۱۹

دانشمندان اعلام کردند برخی از افراد مبتلا به کووید ۱۹ مرگبارترین علامت این بیماری را از خود نشان می دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا (corona) در دنیا می گذرد. سازمان جهانی بهداشت اعلام نموده است :علایم مختلفی مثل تب، سرفه خشک، خستگی، اسهال، سردرد و گلودرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی و بثورات پوستی از جمله شایع ترین مواردی است که مبتلایان به کووید ۱۹ امکان دارد از خود نشان دهند. در عین حال، کودکان و جوانان ممکن است در صورت ابتلا اصلاً علائمی از خود نشان ندهند و ناقلان خاموش این ویروس در جامعه باشند.

مطالعات گسترده دانشمندان نشان داده است برخی افراد مبتلا چند علامت را از خود نشان می دهند. اولین علامتی که افراد مبتلا به کرونا (corona) غالباً از خود نشان می دهند مشکلات گوارشی مانند اسهال و درد شکم و نیز تب و سرفه های خشک است. محققان می گویند غالباً مشکلات گوارشی پیش از سایر علائم و به ویژه پیش از علائم تنفسی خود را نشان می دهد.

مطالعات روی بیش از ۲۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در چین و ۱۸ کشور دیگر نشان می دهد، مشکلات گوارشی یکی از علائمی بوده است که بیماران پیش از سایر علائم از آن شکایت داشته اند. دانشمندان در مطالعات خود پی بردند ۲ مشکل گوارشی بسیار شایعی که در بیماران کرونایی دیده می شود بی اشتهایی و اسهال است همچنین حال تهوع و استفراغ از دیگر علائمی است که محققان در بیماران کرونایی مشاهده کردند.

با این حال، دانشمندان می گویند تمامی مبتلایان به کرونا (corona) در گام اول علائم کم خطر مانند تب یا تنگی نفس را از خود نشان نمی دهند. مطالعات نشان می دهد در بعضی انسان ها اولین علامت ابتلا به کرونا مرگبارترین علامت یعنی سکته مغزی است. پژوهشگران می گویند یافته ها نشان می دهد یکی از موارد تأثير بلند مدت ویروس کرونا بر بدن، ارتباط این بیماری با سکته مغزی (stroke) است.

دانشمندان اعلام کردند پژوهش ها روی اطلاعات ۱۶۰ بیمار کرونایی که به سکته مغزی دچار شده اند، رابطه بین کووید ۱۹ و سکته مغزی را تائید می کند. ۲۹ تن از این بیماران کرونایی زیر ۵۰ سال داشته اند. ۵۰ درصد افراد جوان این مطالعات سکته مغزی را بعنوان اولین علامت کرونا و قبل از سایر علائم این بیماری نشان داده اند. این بدان معناست که نیمی از جامعه آماری این مطالعه پیش از سکته مغزی ظاهری سالم داشته و هیچ علائمی از بیماری را از خود بروز نداده اند.

دکتر لوسیانو اسپوساتو، یکی از پژوهشگران دانشگاه وسترن در این باره می گوید:ما شاهد افراد کاملاً سالم از جنبه ظاهری هستیم که به ناگاه دچار سکته مغزی می شوند. این به معنای واقعی کلمه شگفت انگیز است. این مطالعه یک هشدار به کادر درمانی و بیماران کرونایی است که در طول این همه گیری وقوع سکته مغزی می تواند یک امر رایج باشد.

او افزود:زمانی که ما با افرادی که دچار سکته مغزی شده اند برخورد می کنیم باید نخستین موردی که در ذهن داشته باشیم امکان بالای ابتلای آن ها به کووید ۱۹ است. در صورتی که این افراد علائم کرونا (corona) را از خود بروز ندهند، انجام تست کووید ۱۹ ضروری است، زیرا افراد کرونایی که دچار سکته مغزی شوند احتمال مرگشان نسبت به افراد عادی که دچار سکته مغزی  می شوند ، بیشتر است.

نتایج نشان می دهد ۴۵ درصد بیماران مبتلا به کرونا (corona) که به دلیل سکته مغزی در بخش مراقبت های ویژه( ICU) بستری شده اند، جان خود را از دست می دهند. این در حالی است که تنها ۱۵ تا ۳۰ درصد اشخاص غیرکرونایی که به علت سکته مغزی (stroke) در آی سی یو بستری میشوند ممکن است جان خود را از دست بدهند.

نظر شما