سیدمحمد انوشه با تأکید بر اینکه ما برای ورود به ازدواج پنج شرط اساسی داریم، در این خصوص توضیح داد: انگیزه ازدواج، امکانات ازدواج، دانش ازدواج، تعهد ازدواج و توانایی ازدواج، که شامل توانایی جسمی و جنسی، توانایی ادراکی و عقلی، توانایی عاطفی میشود. این پنج اصل را باید پشت سر بگذارید تا مجوز ازدواج را دریافت کنید، حالا بعد از ازدواج پنج اصل دیگر باید رعایت شود، شفافسازی بین زن و مرد، اعتمادسازی، تصمیمسازی، رفتارسازی و مشارکتسازی، زندگی مشترک پنج درصدش لذت است و ۹۵ درصد آن آرامش، هر جایی که در زندگی آرامش به هم ریخت نظام زندگی از دست میرود. بحران از وقتی آغاز میشود که یکی را دوست داری و با فرد دیگری زندگی میکنی و این مربوط به بینش و بصیرت توست که باید اصلاح شود تو باید همان کسی را دوست بداری که با او زندگی میکنی.
این محقق در برنامه طبیب شبکه سه همچنین در خصوص مشکلات پیش از ازدواج گفت: کسی که به خاطر تو دروغ گفته حتماً به خود تو هم دروغ میگوید، کسی که نگاهت را نفهمد توضیحات طولانیات را هم نمیفهمد، دنبال کسی باش که بتوانی نگاهش را ترجمه کنی، چون بسیار هستند کسانی که در بیان شیرینزبانی میکنند و تو مسحور این بزک و واژهها هستی. نکته بعدی این است که دوست داشتن زیباترین شکل مالکیت و مالکیت زشتترین شکل دوست داشتن است. تا زمان عقد اجازه داری از طرف خوشت بیاید ولی اجازه نداری عاشقش شوی، چون اگر در این پروسه جدایی پیش آمد و تو اسیرش شدی آنجاست که بار بسیاری از مصیبتها و افسردگیها را باید یک تنه تحمل کنی.
انوشه در ادامه تأکید کرد: دختری که پیش از عقد رسمی جسم خود را در اختیار فردی بگذارد باید بداند که آن پسر خریدار عقل و منطق و احساس او نبود خریدار جسمش بود، باید بدانی در آشنایی چه چیز را عرضه میکنی .عقلانیت، بصریت فهم یا چیز دیگری،این نکته را باید بدانید با ایجاد رابطه جنسی قبل از عقد پایداری احتمال ازدواج به شدت از بین میرود و بزرگترین بحران بچههای ما همین است که درگیر لحظهها و لذتها شدند و آن بینش و فهم عمیق در بچههای ما که باید متوجه ارزشهای طرف مقابل در شأن، حجب، رفتار و منش او باشد وجود ندارد. نکته دیگر این است که اگر در زندگی نسبت به فردی که ازآن تو نیست توجه و تعصب بورزید قطعاً نسبت به کسی که از آن توست غفلت ورزیدهاید، اگر وقتت را صرف کسی کنی که مربوط به تو نیست قطعاً همان مقدار نسبت به کسی که از آن توست غفلت کردهای.
وی با اشاره به دشمنان زندگی مشترک گفت: پیله کردن به تلویزیون از هر نوعی، خانهنشینی مرد، اضافهکاری به خصوص اگر هر دو شاغل باشند، نرسیدن به وضع ظاهر در خانه، عدم توجه به علایق و سلیقههای یکدیگر در همه جوانب، اهانت به بستگان یکدیگر، حذف شدن و کمرنگ شدن خدا در زندگی ناشی از بغضهای سیاسی یا اقتصادی دشمنان زندگی مشترک هستند.
همچنین عمده دلایل طلاق این روزها، یکی برقراری رابطه با عشق سابق، دوم ازدواج کردن برای فراموش کردن عشق سابق، سوم ازدواج به اصرار خانواده، چهارم ازدواج به امید تغییر و پنجم ازدواج به امید ایدهآل بودن همسر هستند.
این پژوهشگر حوزه اجتماعی همچنین تأکید کرد: ما چهار مرحله قبل از ازدواج داریم، مشاهده یعنی به دلت نشیند، مصاحبه یعنی با نظارت بزرگترها با هم صحبت کنید، مکاشفه یعنی تحقیقات کنید تا هم کفو باشید، البته هم کفو بودن به این معنا نیست که اگر این لیسانس است او هم لیسانس باشد یا وضعیت مالیشان یکی باشد بلکه ظرف پذیرش دیگری را داشتن است، بحث هم کفو بودن غیر از آن چیزی است که امروز تبلیغ میشود، بحث هم طرازی ارزشهاست که از تجربه افراد بزرگتر میتوان در این حوزه استفاده کرد.
مرحله پایانی مشاوره است، نظر یک انسان از زاویه سوم قطعاً میتواند مفید باشد، چون او اشراف بیشتری دارد و بیطرف است. بهتر است اگر یک مشاور مرد میروید از نظر مشاور زن هم استفاده کنید. من نکتهای هم عرض کنم در خصوص مهریه، مهریه فقط یک جلیقه نجات است که قرار است اگر خدای نکرده قایق برگشت کمککننده زن باشد، اما بعضی آن قدر این وسیله کمکی را زیاد میکنند که همان تعداد سکهها باعث طلاق میشود.
23302
نظر شما