به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نایب رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس با اشاره به جلسه امروز کمیسیون متبوعش اظهار داشت: مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات و آقای کامیار دادستان دیوان محاسبات به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آمدند و از عملکرد و برنامه پنج ساله دیوان گزارش دادند.
وی افزود: در برنامه پنج ساله دیوان محاسبات چشمانداز،استراتژیها و راهبردهای وظیفهای و عملکردی به صورت پروژهمحور تنظیم شده بود و اعضای کمیسیون نیز پیشنهادات و نکات خود را به این برنامه پنجساله اضافه کردند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه نگاه بازوی مشورتی بودن دیوان محاسبات برای مجلس در برنامه پنجساله دیوان تقویت شده بود، گفت: این مسئله سبب تقویت نگاه کارشناسی نمایندگان مجلس شده و اکنون نیز در اتوماسیون مجلس جایگاهی برای دیوان محاسبات تعیین شده است.
میرتاجالدینی اضافه کرد: در برنامه پنج ساله دیوان محاسبات جوانگرایی و پویایی و رویکرد فناورانه و مردمپایه تصریح شده بود و تأکید داشت که همه چیز را باید از حالت کاغذی بیرون آورد و به صورت دیجتیالی عملکرد و تصمیمگیری و بررسیها نیز باید به نفع مردم باشد.
وی گفت: در برنامه پنجساله دیوان محاسبات آمده است که باید کانالهای ارتباطی با مردم ایجاد کرد تا مردم بتوانند مشاهدات و اطلاعات خود را از عملکردها به دیوان محاسبات برسانند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات در خصوص عملکرد مدیران رویکرد خوبی را نسبت به مدیران با ریسک و بدون ریسک اتخاذ کند، گفت: مدیرانی که شجاعانه برای حلف مشکلات مردم اقدام میکنند و ریسک آن را میپذیرند دیوان محاسبات نگاهی مثبت و رویکردی حمایتی به آنها خواهد داشت.
وی افزود: دیوان محاسبات سراغ مدیرانی که محافظهکارانه عمل میکنند و در انجام وظایف خود تعلل کرده و اقدامی نمیکنند و به عبارتی ترک فعل صورت میدهند خواهد رفت چرا که کسانی که ترک فعل کردهاند موجب خسارت به جامعه، شهر یا روستا شده است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نگاه توسعهای در برنامه پنجساله دیوان محاسبات گفت: با توجه به اینکه شهرداریها اموال زیاد و بودجه فراوانی در اختیار دارند و نظارت قوی نیز بر آنها صورت نمیگیرد این خود سبب ایجاد زمینه برای تخلف و انحراف میشود. به همین جهت پیشنهاد داده شد که حوزه نظارتی دیوان محاسبات شامل شهرداری نیز باشد.
میرتاجالدینی یادآور شد: در برنامه پنجساله ششم توسعه این مسئله پیشبینی شده و ما باید در مجلس قانون را تکمیل کنیم تا حوزه شمول دیوان محاسبات در شهرداریها هم باشد.
وی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این جلسه پیشنهادات و نکاتی همچون به موقع بودن و مؤثر بودن بودجه تفریغ بودجه و تقویت ارتباط بین مجلس و دیوان محاسبات داشتند از جمله اینکه شورای راهبردی خارج از سیستم آییننامهای نمایندگان تشکیل شود تا بتوان نمایندگان در جلسات فصلی و ماهیانه دیوان محاسبات حضور داشته باشند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یکی از موارد تقویت بین مجلس و دیوان محاسبات تقویت معاونت پارلمانی دیوان محاسبات است که دیوان محاسبات باید این موضوع را در برنامه خود قرار دهد.
میرتاجالدینی درباره جمعبندی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص طرح تأمین کالاهای اساسی نیز گفت:ما امروز در ۲ نوبت به این مسئله پرداختهایم. نخست جلسه قبل از صحن علنی مجلس ساعت ۶:۳۰ صبح با حضور کارشناسان مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات و سپس در جلسه بعدازظهر کمیسیون.
وی افزود: در جمعبندی طرح تأمین کالای اساسی به این نتیجه رسیدهایم که اعتبار خرید کالا یا یارانه غیر نقدی در کارت یارانهای افرادی که مشمول طرح معیشت میشوند قرار بگیرد و در ۶ ماهه دوم سال هر ۲ ماه یکبار یارانه غیر نقدی آنان شارژ شود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: ما ۲۰ قلم مواد غذایی را برای امنیت غذایی خانوار در طرح یارانهای کالایی و غیر نقدی دیدهایم و ۲ گروه مشمول این طرح خواهند شد.
میرتاجالدینی گفت: گروه اول که یک سوم افرادی را که یارانه معیشتی دریافت میکنند را شامل میشود و مورد شناسایی وزارت رفاه هستند ۲ برابر گروه دیگر یارانه غیر نقدی دریافت خواهند کرد. گروه دوم یعنی دو سوم باقیمانده افرادی که یارانه معیشتی نیز دریافت میکنند را شامل میشود که هر ۲ ماه یکبار یارانه غیرنقدی دریافت خواهند کرد.
وی افزود: طرح تأمین کالاهای اساسی با توجه به جمعبندی که در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس صورت گرفت به طرح یارانه غیرنقدی و کالایی تغییر یافت و این یارانه غیرنقدی فقط برای خرید کالا است و قابلیت نقدشوندگی نخواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح یارانه غیر نقدی سبب افزایش قیمت کالاها در بازار خواهد شد یا خیر، گفت: ما این طرح را برای جبران آسیب خانوارها از افزایش قیمت کالاهای اساسی پیشنهاد دادهایم بنابراین این طرح سبب افزایش بیشتر قیمت کالاها نخواهد شد و از سوی دیگر چون قابلیت نقدشوندگی ندارد سبب خرید کالاهایی به جز کالاهای اساسی نیز نخواهد بود.
میرتاجالدینی با بیان اینکه دولت البته به دنبال این است که یک سوم از کسانی که مشمول یارانه معیشتی هستند در طرح یارانه کالایی و غیر نقدی مشمولیت یابند گفت: ما تأکید داریم که باید متوسط جامعه نیز که با تورم و گرانی قدرت خریدشان پایین آمده نیز حمایت شوند و باید اقدام مناسبی در این صورت گیرد تا ضرر آنان جبران شود.
انتهای پیام/