صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/01/06
00:07:41.16
عربستان در تجاوز اخیر به یمن به مواضع ارتش این کشور حمله کرده و به مواضع جنبش انصار الله یمن حمله نکرده است و عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن نیز قطعا در عدن نیست.
خلیل العمری خبرنگار شبکه تلویزیونی المنار با اعلام این خبر افزود : هدف از این حمله از بین بردن قدرت ارتش یمن بود و هدف رسانه های سعودی و عرب خلیج فارس نیز آن است که بگویند منصور هادی در عدن است تا بهانه و دستاویز حمایت از رئیس جمهور یمن را حفظ کنند.
خبرنگار گفت : آمارها مبنی بر شهادت 20 نفر در حمله هوایی به مجتمع مسکونی النصر در شمال صنعاء صحت دارد. بیشتر مواضعی که در این حمله هدف قرار گرفت در نزدیکی محله های مسکونی قرار دارد به همین سبب شماری از غیر نظامیان کشته شدند. این حمله از نیمه شب تا بامداد ادامه یافت . آتشبارها به شدت به این حملات واکنش نشان دادند اما این حملات با طلوع آفتاب متوقف شد .
مردم از این حمله به شدت خشم آمده اند و انتظار می رود این حمله ، مردم یمن را پشت سر ارتش یمن و جنبش انصار الله یمن متحد کند .
الخلیل درباره مواضعی که هدف این بمباران قرار گرفت گفت : فرودگاه بین المللی صنعاء ، پایگاه نظامی هوایی دیلمی به عنوان بزرگترین پایگاه هوایی در یمن ، مقر فرماندهی نیروهای ویژه گارد ریاست جمهوری ، یگانهای موشکی و تسلیحاتی حاوی سلاحهای راهبردی یمن مانند موشکهای زمین به زمین اسکاد ساخت روسیه و چندین منطقه نظامی مانند فرماندهی منطقه ششم نظامی از اهداف این حملات بوده است.
خبرنگار المنار گفت : حمله به مواضع متعلق به جنبش انصار الله یک خبر دروغ است زیرا مواضعی که هدف قرار گرفته اند متعلق به ارتش و دولت یمن است. به نظر می رسد هدف از این حملات از بین بردن قدرت هوایی یمن و از بین بردن سلاحهای راهبردی ارتش یمن مانند موشکهای میان برد و دوربرد بوده است.
خبرنگار المنار افزود اما این موشکها در یک مکان واحد نگهداری نمی شود و ارتش یمن انبارهای تسلیحاتی خود را در مناطق مختلف پراکنده کرده است و شاید ارتش یمن در صورت تکرار حملات پاسخ بدهد. ارتش یمن در حال حاضر با استقرار در سراسر یمن در جنوب و حمله به مخفیگاههای تکفیری القاعده و انصار الشریعه و داعش به این حمله پاسخ می دهد. بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقدند این شیوه در واقع پاسخ حقیقی به این حمله است.
خبرنگار المنار افزود رسانه های وابسته به عربستان اعلام ارقام زیادی از حضور کشورهای عرب خلیج فارس و نیروهای دیگر را که به گفته ریاض برای پیوستن به این ائتلاف اعلام آمادگی کرده اند ارائه می دهند. این پیمان کاملا یادآور پیمانی است که برای حمله به عراق در سال 1991 میلادی شکل گرفت به این معنا که نخستین و تنها حمله کننده نیز عربستان سعودی بود و این کشورهایی که خبر مشارکت آنان اعلام می شود در حد آمار و ارقام است و اینگونه وانمود می شود که یک ائتلاف بین المللی تشکیل شده است و گفته می شود نیروهای زیادی شرکت کرده اند و هدف از این نیز تلاش برای مشروعیت دادن به این حمله است.
خبرنگار المنار در خصوص نحوه پاسخ مردم به این حملات گفت : مردم به شدت خشمگین هستند و این خشم خودش را طی ساعات آینده نشان خواهد داد . قطعا پاسخ به این حمله فقط در حد خشم مردمی و آتشبارهای هوایی نخواهد نبود اگرچه قدرت هوایی یمن با قدرت هوایی عربستان و کشورهای عرب خلیج فاس برابری نمی کند و یمن یک کشور فقیری است اما یمن فقط نظاره گر این حملات نخواهد بود. یمن نیروی زمینی بزرگ و مؤثری دارد.
بیش از بیست و هفت میلیون یمنی مسلح هستند و اگر این حمله ادامه یابد یمن می تواند ظرف چند روز میلیونها جنگجو را بسیج کند و مرزهای یمن با عربستان را به روی ارتش و مردم خشمگین بگشاید و ارتش و مردم خشمگین به سوی مناطقی که این حمله از آنجا دستورش صادر شده است حمله کنند. همچنانکه جنبش انصار الله در سال 2006 میلادی در جنگ ششم انجام داد. در این جنگ زمانی که به استان صعده حمله شد جنبش انصار الله توانست کنترل چندین منطقه را در مناطق مرزی عربستان تقریبا به صورت کامل به دست بگیرد و نیروی هوایی عربستان نتوانست جنگجویان جنبش انصار الله را از این مناطق بیرون کند . آنچه دیشب رخ داد نسخه کوچکی از حملات در حمله به استان صعده بود . نیروی هوایی عربستان در آن زمان به غیر از حملات موشکی روزانه به طور میانگین 450 حمله هوایی انجام داد.
الخلیل گفت چه بسا از نظر سیاسی و مردمی در آن زمان یعنی در سال 2006 میلادی جنگ بین ارتش یمن و جنبش انصار الله بود اما امروز تجاوز امروز به صورت اساسی به ارتش یمن است.
وی افزود : عربستان می گوید به جنبش انصار الله حمله کرده است این اهدافی که عربستان می گوید کدام است؟ عربستان از این اهداف هیچ حرفی نمی زند. همه اهداف متعلق به ارتش یمن و ستون فقرات این کشور یعنی ارتش و اهداف مردمی است که قربانی این حملات شده اند. همه یمنی ها درباره این حمله متحد خواهند شد. آنچه که در شبکه تلویزیونی العربیه در استودیوهای خارج از یمن گفته می شود با آنچه که در محافل یمنی رخ می دهد کاملا متفاوت است و روزهای آینده این را نشان خواهد داد.
خبرنگار درباره سرنوشت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن به عدن گفت : قطعا و صد در صد دیگر در شهر عدن نیست اما چه پس از آن رخ داده است خبرهای متناقضی منتشر می شود . برخی می گویند منصور هادی به سلطان نشین عمان رفته است برخی دیگر می گویند با قایقهای دریایی به جیبوتی رفته است اما این خبرها تأیید نشده است.
خبرنگار المنار گفت رسانه های سعودی و کشورهای عرب خلیج فارس در تلاشند اینگونه نشان دهند که منصور هادی در عدن است و ریاست دولت مستعفی را به عهده دارد و کشور را اداره می کنند آنها می خواهند با این تبلیغات ، بهانه حمله را نگه دارند و بگویند برای حمایت از رئیس جمهور و دولت است.
00:17:55.21
∎