به گزارش خبرنگار مهر، غرفه سوغات و شیرینی قزوین در مراسمی با حضور مرتضی روزبه استاندار در مجتمع خدماتی و رفاهی بین راهی سمیر گستر در مسیر قزوین به آبیک، کرج افتتاح شد.
استاندار قزوین در این مراسم گفت: مجتمع های بین راهی با تکمیل خدمات مناسب رفاهی می توانند زمینه تامین نیاز مسافران و جلب رضایت آنها را فراهم کنند.
وی افزود: مجتمع ها بهترین مکان برای ارائه سوغات و صنایع دستی استان هستند تا گردشگران بتوانند به سهولت و با قیمت مناسب از هنرهای دستی منطقه برخوردار شوند.
روزبه بیان کرد: شیرینی سنتی قزوین از سابقه دیرینه ای برخوردار است که بیانگر هنر و صنعت منطقه و از گذشته های دور برای قزوینی ها محصولی شناخته شده است.
این مسئول تصریح کرد: امروز هم پخت شیرینی سنتی قزوین در بیشتر خانه ها انجام می شود و تاکنون خیلی خوب رشد کرده اما این محصول و سوغات برای غیر قزوینی ها آنچنان که باید و شاید هنوز شناخته شده نیست.
استاندار یادآور شد: از همه کسانی که در این حرفه تلاش می کنند انتظار می رود این صنعت و هنر را به خارج از قزوین منتقل و معرفی کنند و شیرینی سنتی قزوین نباید محدود به جغرافیای قزوین شود.
وی گفت: با برگزاری جلسات متعدد تلاش کرده ایم زمینه احیا و معرفی سوغات قزوین را فراهم کنیم و مجتمع های خدماتی و رفاهی بین راهی فرصت و بستر مناسبی برای معرفی سوغات بویژه شیرینی سنتی قزوین محسوب می شوند و رونمایی از این غرفه اولین گام در این زمینه است که باید گسترش یابد.
استاندار قزوین اضافه کرد: باید زمینه آشنایی مسافران و گردشگران با سوغات استان فراهم شود و شیرینی قزوین که از سابقه طولانی برخوردار است نیازمند معرفی در سطج گسترده است.
وی گفت: در مجتمع های خدماتی و رفاهی باید زمینه ای فراهم شود که مسافرین و گردشگران از نزدیک فرایند تولید به مصرف شیرینی را مشاهده کنند که این روند جذابیت خاصی دارد و برای مردم هم جذاب خواهد بود.
استاندار ادامه داد: امیدواریم در این زمینه گام های بیشتری برداشته شود و با احیا و توسعه این هنر بتوانیم به اشتغال و اقتصاد استان هم کمک کنیم.
روزبه در پایان یادآور شد: راه اندازی این غرفه آغاز راه است و در آینده فضای بهتری برای معرفی سوغات و شیرینی قزوین فراهم خواهد شد و درخصوص تربیت نیروی انسانی در این صنعت باید مراکز آموزش عالی و فنی حرفه ای هم ورود پیدا کنند.
نصرالله حیدری مسئول اتحادیه قنادان قزوین هم در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در بخش سوغات و شیرینی این مجتمع انواع باقلوا، نان برنجی، پادرازی، قندی، نخودی، کسمه کنجدی و نازکی عرضه می شود.
وی افزود: با راه اندازی این بخش زمینه اشتغال چهار نفر در هر شیفت جمعا ۱۲ نفر مشغول به کار شده اند و با اجرای طرح و توسعه می توان اشتغال بیشتری را در این مراکز فراهم کرد.
حیدری از اجرای طرح و توسعه مجتمع بین راهی سمیر گستر هم خبر داد و یادآور شد: با تهیه زمینی به مساحت ۳۰ هزارمترمربع مجتمع دیگری در جاده نجف آباد در سال جاری کلنگ زنی می شود که تا دو سال آینده آماده بهره برداری خواهد شد.