شناسهٔ خبر: 42498573 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

جزئیات تغییر قانون انتخابات مجلس و شوراها/ برای داوطلبان ثبت‌نام، آزمون ورودی برگزار می‌شود

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی از تغییرات به عمل آمده در قانون انتخابات شورای شهر و روستا خبر داد.

صاحب‌خبر -

ابوالفضل ابوترابی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به تغییر قانون انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: برای اولین بار شرایطی برای کاندیداهای ریاست جمهوری گذاشته‌ایم که کاندیدا برای ثبت‌نام باید دارای مدرک فوق لیسانس و حداقل ۸ سال کار در وزارتخانه به عنوان وزیر یا هم تراز وزیر و دارای سابقه داشته باشد تا بتواند ثبت‌نام کند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که کاندیدای ریاست جمهوری باید در زمان ثبت‌نام ۵ نفر معرف را مشخص کند، افزود: در کشور ۱۵۰ حزب سیاسی ملی داریم، اگر یکی از این حزب‌ها این فرد را معرفی کرد دیگر ۵ نفر معرف نمی‌خواهد.

وی با انتقاد از این‌که در گذشته ثبت‌نام کاندیداهای ریاست جمهوری تبدیل به یک مسخره‌بازی و توهین به نظام و کشور شده  بود، گفت: هر شخصی با هر سطح سواد و با هر شغلی بدون هیچ محدودیتی ثبت‌نام می‌کرد، ما برای ثبت‌نام محدودیت تعیین کردیم تا سطح کاندیداها به مسخره‌بازی نرسد.

ابوترابی با بیان این‌که در اصلاح قانون شوراهای شهر و روستا دو اتفاق مهم انجام می‌شود، بیان کرد: برای کاندیداهای شهر سازمان سنجش آزمون می‌گذارد و هر کسی قبول شد، حق ثبت‌نام دارد، با توجه به این که قبلاً نظارت بر شوراهای شهر و روستا بر عهده نماینده مجلس بود و تعارض منافع داشت، بنابراین قانون دوم این طور تغییر کرد که کمیسیون ملی انتخابات را متشکل از دو نماینده مجلس، دو عضو شورای نگهبان در شهرستان، استان و کشور و یک نفر هم از قوه قضائیه تعیین کردیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که در خصوص مجلس هم نوآوری‌هایی قانون انجام می‌دهد که قانون ثبت‌نام نمایندگان مجلس اصلاح می‌شود، عنوان کرد: ۷ ماه قبل از ثبت‌نام یک آزمون از سوی سازمان سنجش برگزار می‌شود که این آزمون پیش ثبت‌نام محسوب می‌شود، یعنی ۱۰ ماه قبل از برگزاری انتخابات مجلس افراد باید پیش ثبت‌نام و در آزمون سنجش شرکت کنند و کسانی که در این آزمون قبول شدند، حق ثبت‌نام برای نمایندگی مجلس و ورود به تأیید صلاحیت دارند.

وی با بیان این‌که فرصت محدود سه ماهه را برای شورای نگهبان به یک فرصت ۷ ماهه تبدیل کرده‌ایم، تصریح کرد: در این ۷ ماه فرصت خیلی خوب برای تحقیق شورای نگهبان فراهم می‌شود تا به پرونده‌های افراد رسیدگی کنند و به شخص بگویند که اگر رد صلاحیت شد آیا حاضر است دلایل رد صلاحیت به عموم مردم برسد یا خیر.

ابوترابی خاطرنشان کرد: کاندیداها این حق را دارند که در مراحل استان و کشور دلایل عدم تائید صلاحیت‌شان را شورای نگهبان برای آن‌ها توضیح دهند و نظر کتبی فرد را بخواهند و این حق را به شخص ردصلاحیت شده، بدهند که اگر خواست، دلایل رد صلاحیت به صورت علنی برای مردم بازگو شود و در غیر این صورت مخفیانه باقی می‌ماند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی گفت: کاندیدای مجلس شورای اسلامی علاوه بر فوق‌لیسانس باید ۵ سال سابقه مدیریت اجرایی در سطح شهرستان داشته باشد و یا این‌که مدرک دکترا داشته باشد و اگر دکترا داشته باشد دیگر نیازی به ۵ سال سابقه کار نیست.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ص۳۰/

نظر شما