خبرگزاری میزان- طبق اعلام پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به سوالات هموطنان درباره وام ودیعه مسکن و طرح اقدام ملی مسکن به سوالات و ابهامات شهروندان پاسخ داد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، با اشاره به اینکه برای پرداخت وام ودیعه مسکن به متقاضیان واجد شرایط سه مدل طراحی شده است، گفت: چنانچه متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن بخواهد تسهیلات یکساله دریافت کند صرفا میتواند یک دوازدهم سود را به بانک بپردازد به جای اینکه اصل سود را بپردازد و بعد از یکسال باید اصل تسهیلات را به بانک برگرداند. رقم سودی که این متقاضیان ماهانه پرداخت میکنند ۵۴۰ هزار تومان است.
اصلانی ادامه داد: رقم ۱۵ میلیون تومانی ودیعه مسکن در شهرهای کوچک رقمی کمک کننده برای مستاجران است و میتواند به آنها در شرایط کنونی کمک کند.
- بيشتر بخوانيد:
- پرداخت ۳۰۰ فقره وام ودیعه مسکن به متقاضیان
وی روش دیگر پرداخت ودیعه مسکن را برای مستاجران توضیح داده و اعلام کرد: افرادی که یکسال ودیعه را دریافت میکنند و توان پرداخت اصل و سود وام را ندارند، بعد از گذشت یکسال میتوانند وام را برگردانند و این بازگرداندن به شکل تقسیطی و در مدت زمان طولانی انجام خواهد شد. در این روش، فرد وام را نگه میدارد و در ۶۰ ماه طی پنج سال قسط وام را با سود ۱۲ درصد میپردازد و بعد از ۵ سال نیز اصل تسهیلات برای خود فرد است.
اصلانی روشهایی که در پرداخت اصل تسهیلات و وام ودیعه مسکن طراحی شده است را روشهای دولت برای کمک به مستاجران برشمرد. به گفته وی، افرادی که میخواهند وام ۳۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن دریافت کنند میتواند تقسیط ۳۶ ماهه داشته باشند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تصریح کرد: قانون ساماندهی صراحت دارد که وام ودیعه مسکن به متاهلان تعلق میگیرد و درعین حال به بانوان سرپرست خانوار و بانوان مجردی که بالای ۳۵ سال سن دارند نیز تعلق میگیرد. بقیه افراد شامل این وام نمیشوند.
اصلانی همچنین اعلام کرد: تمام اجارهنامههایی که از اول فرودین ۹۹ امضا شده اند میتوانند از این تسهیلات ودیعه مسکن استفاده کنند؛ بنابراین اگر در سال جدید اجاره نامههایی تنظیم شده باشد میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی گفت: در دستورالعملی که بانک مرکزی به کلیه بانکها ابلاع کرد، وامهای زیر ۳۰ میلیون تومان نیاز به آوردن ضامن ندارند و فقط با چک و سفته متقاضی قابل پرداخت است. برای افراد معرفی شده توسط کمیته امداد و بهزیستی اساسا نیازی به ضامن نیست. همچنین، راجع به پرداخت ودیعه مسکن، پنج سال سکونت لحاظ نمیشود.
جمعه ۲۱ شهریور پایان مهلت تکمیل اطلاعات حائزان شرایط اقدام ملی مسکن
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص طرح اقدام ملی مسکن نیز توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: متقاضیان حائز شرایط مسکن ملی که در سامانه طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده و حائز شرایط شناخته شدند تا جمعه شب ۲۱ شهریورماه فرصت دارند به سامانه اقدام ملی مسکن به نشانی tem.mrud.ir مراجعه و اطلاعات خود را تکمیل و بانک خود را انتخاب کنند.
اصلانی ادامه داد: متقاضیانی که به سامانه مراجعه کرده، اطلاعات خود را تکمیل و شعب بانک خود را انتخاب میکنند به سرعت تعیین تکلیف شده و منابع ودیعه مسکن در اختیارشان قرار خواهد گرفت. بعد از آنکه افراد به سامانه مراجعه و بانک خود را انتخاب کردند در کارتابل بانک قرار میگیرند. در این شرایط از سوی بانک برای آنها پیامکی ارسال میشود و به شعب بانکی مراجعه میکنند و تشکیل پرونده میدهند و در فرآیند پرداخت تسهیلات قرار میگیرند.
وی یادآور شد: ثبتنام طرح اقدام ملی مسکن در دو مرحله انجام و برای آنکه فرصت ثبت نام از دست نرود و همچنین در ایام کرونا، رعایت پروتکلهای بهداشتی شود، ثبت نام به شکل پیامکی و اینترنتی برنامهریزی شد. از حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که ثبتنام کردند، بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کد ملی صحیح را ارسال کردند و از این تعداد ۳۳۷ هزار نفر حائز شرایط شناخته و معرفی شدند تا تشکیل پرونده داده و بانک خود را انتخاب کنندکه بر اساس آمار حدود ۷۰ هزار نفر وارد سامانه شده و شعب بانک خود را انتخاب کردند.
اصلانی خاطرنشان کرد: برای افرادی که تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی بودند و سهیمه داشتند، پالایشی انجام نشد و ملاک معرفی کمیته امداد و سازمان بهزیستی بود که در این خصوص، افراد و اسامی که توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی بودند مستقیما به بانک معرفی شدند و البته سقف وام این افراد همان چیزی بود که کمیته امداد و سازمان بهزیستی اعلام کرد.
- بيشتر بخوانيد:
- پرداخت ۳۰۰ فقره وام ودیعه مسکن به متقاضیان
وی گفت: برای افرادی که جا ماندند فرصت اعتراض است و حتما رسیدگی خواهد شد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تصریح کرد: امتیاز مسکن ملی قابل خرید و فروش نیست و غیرقانونی است.
وی با اشاره به اینکه فرصت اعتراض و رسیدگی به اعتراضهای متقاضیان اقدام ملی مسکن تا پایان شهریور تعیین شده است، در خصوص تامین زمین برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن گفت: به طور کلی در کلانشهرها محدودیت تامین زمین وجود دارد و به همین دلیل در کلانشهرها، در شهرهای جدید تامین زمین شد و این شیوه در باره تهران نیز مصداق پیدا کرد.
اصلانی ادامه داد: با توجه به آنکه نیاز شهر تهران برای تامین مسکن قابل ملاحظه است و مترویی برای شهر هشتگرد راه اندازی شد، بخشی از ظرفیت شهر جدید هشتگرد نیز برای مسکن ملی شهر تهران اختصاص یافت. در استان تهران در حدود ۱۳ شهرستان استان تهران، زمین تامین شد و ثبت نامها انجام شد. برای خود شهر تهران، شهرهای جدید ایوانکی، پردیس، پرند و هشتگرد جانمایی شد.
زمین احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی شناسایی شد
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن گفت: ثبت نامهای صحیح طرح اقدام ملی مسکن ۸۸۰ هزار نفر بود که از این تعداد، ۴۷۰ هزار نفر حائز شرایط شناخته شدند و نزدیک به ۴۰۰ هزار واحد، زمین تامین شده است.
اصلانی تاکید کرد: ملاک قیمت واحد مسکونی در طرح اقدام ملی قیمت تمام شده است. بدین معنا، باید متقاضیان بخشی را به شکل آورده بپردازند و بخش دیگر را با کمک تسهیلات بانکی جبران کنند.
به گفته اصلانی، متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن آورده اولیه را که ۴۰ میلیون تومان است به حساب مسدودی خود در بانک مسکن واریز میکنند و هیچکس جز سازنده و بانک حق برداشت از آن را ندارد، مگر آنکه متقاضی انصراف بدهد و بخواهد از حساب مسدودی خود مبلغی که واریز کرده را بردارد.
افتتاح حساب بیش از ۶۰ هزار نفر متقاضی مسکن ملی در بانک
وی توضیح داد: تقریبا از ۴۷۰ هزار نفری که حائز شرایط دریافت مسکن ملی شناخته شدند، حدود ۶۰ هزار نفر افتتاح حساب کردند و نزدیک به ۴۰ هزار نفر نیز پول واریز کردند. تقریبا حدود به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان پول واریز شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن یادآور شد: به متقاضیان تا ۳۰ شهریور پیامک واریز وجه به حساب مسدودی بانک ارسال میشود که متقاضیان بعد از دریافت پیامک ۱۵ روز فرصت دارند تا آورده خود را واریز کنند. در غیر این صورت در این مرحله، حذف خواهند شد.
اصلانی گفت: سیاستگذاری در طرح اقدام ملی مسکن به این شیوه است که واحدها به گونهای احداث شوند که قابل دسترسی برای قشر وسیعی باشد. هم اکنون قراردادهایی را با انبوه سازان به امضا رسانده ایم که واحدهای مسکونی ملی با متری ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان احداث میشود. این در قیاس با بازار آزاد خیلی کم است. نکته اصلی این است که افراد در این روش، قیمت زمین را یا نمیپردازند و یا به شکل تقسیطی در ۱۰ سال میپردازند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تاکید کرد: اساسا قیمت مسکن که دستیابی به مسکن را برای اقشاری از جامعه غیرقابل دسترس کرده است ناشی از قیمت زمین است؛ بنابراین پیش بینی این است که یک واحد مسکونی حوالی ۳۰۰ میلیون تومان درمی آید، ۱۰۰ متر ناخالص است که حدود ۷۵ تا ۸۰ متر خالص درمی آید. بسته به قواره زمین و متراژ زمین است. هدف این است که واحدهای مسکونی قابل دسترس برای خانوارها تولید شود.
اصلانی در عین حال اعلام کرد: همه اطلاعات در سامانه اقدام ملی مسکن قابل ویرایش است به جز چند اطلاعات مهم که شامل شهر مورد تقاضا، کدملی که استعلام بر اساس آن انجام شده، و شماره تلفن همراه متقاضی است. به غیر از این سه آیتم بقیه آیتمها قابل ویرایش است.
وی گفت: مردم اطلاعات را از سامانه اقدام ملی و از طریق رسانهها پیگیری کنند. چنانچه سامانه باز شد و ظرفیت جدیدی ایجاد شد متقاضیان جامانده ثبت نام کنند.
اصلانی در خصوص در اختیار قراردادن زمینهای دولتی سایر وزارتخانهها و ارگانها به وزارت راه و شهرسازی در خصوص تولید مسکن ملی، گفت: مقرر شده تا زمینهای دولتی بر اساس ماده ۶ قانون ساماندهی در اختیار وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی تامین مسکن قرار بگیرد تا امکان این تکلیف (تامین مسکن برای اقشار مختلف) محقق شود. زیرا آنچه که در اختیار وزارت راه و شهرسازی است زمین است و اگر زمین نداشته باشد نمیتواند تکلیف قانونی تامین مسکن را انجام دهد. ما برای آنکه این اتفاق رخ دهد تفاهم نامههایی را با دستگاههای اجرایی منعقد کردیم تا زمینها را در اختیار وزارتخانه راه و شهرسازی قرار دهند.
وی مجدد تاکید کرد: کسانیکه تایید شرایط شدند و پیامک تایید شرایط را گرفتند تا روز جمعه به سامانه مراجعه کنند و تکیمل درخواست را انجام دهند بانک را انتخاب کنند تا به سرعت پرداخت وام را انجام دهیم.
انتهاي پيام/