محمدرضا مقدم در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه ایران از نظر دانش و فناوری می تواند بسترهای توسعه اقتصادی را در کشور فراهم سازد اظهار داشت: باید به دانش کاربردی و راهبردی تجهیزات نفتی تکیه شود و تا قدرت طراحی محصول شکل گیرد و برای تامین نیاز مشتری باید به ارتقای کیفیت و کاهش قیمت و قدرت رقابت در کشور براساس دانش مورد نظر بنیادین شود تا از طریق توسعه علم و فناوری تبدیل به طراحی شود.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در بخشهای مختلف صنعت کشورمان از جمله صنایع دفاعی و هسته ای پیشرفتهای بسیار زیادی داشته ایم اما متاسفانه این پیشرفت در حوزه صنعت نفت و یا خودرو چشمگیر نبوده و باید بتوانیم این کمبودها را جبران کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در دنیا و منطقه نیازها را به شکل یک کالای رقابتی از نظر کیفیت و قیمت به تولید می رسانند که امیدواریم در آینده یک صنعت ساخت کالا و تجهیزات نفتی را در کشور داشته باشیم. قطعا راهبردی تر از صنعت خودرو و سایر صنایع باشد.
معاون وزیر نفت افزود: در گذشته تبادل نظر برای اجرای طرحها و حمایت از سازندگان به خوبی انجام نشد اما امروزه قدمهای مثبتی برای پیشبرد اهداف مورد نظر در اقتصاد کشور و صنعت نفت برداشته شده است.
وی با اشاره به دو گروه از کشورها که تولیدکننده و یا استفاده کننده از کالاها و تجهیزات هستند، گفت: کشورهایی که خودشان تولیدکننده دانش هستند با توسعه علم و فناوری حوزه های پیشروانه صنعت را در دست می گیرند و این همان دانش بنیادین است که در انحصار تعداد اندکی از کشورهاست و با آن کشورهای دیگر، که استفاده کننده از دانش هستند را تحت کنترل خود در میآورند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت تاکید کرد: در دهه های اخیر بسیاری از کشورها مسیر خود را به سمت تولید دانش چرایی و توسعه علم و فناوری و دانش بنیادین برده و توانسته اند خودشان تولیدکننده علم شده و از بسیاری وابستگی ها دور شوند. همین الگو را باید در مورد صنعت نفت نیز جاری کنیم و قطعا نتایج این اقدام مهم در تولید ١٠ قلم کالای اولویت دار صنعت نفت، برای تحقق اهداف بزرگ صنعت نفت موثر و مفید خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما