عبد ربه منصور هادی، رئيس جمهور مستعفی یمن از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواسته است علیه انقلابیون انصارالله جنبش حوثی در یمن مداخله نظامی کنند.
ریاض یاسین، وزیر خارجه کابینه منصور هادی روز دوشنبه گفت این درخواست هادی از شورای همکاری خلیج فارس پس از آن مطرح شده است که دو جت جنگنده در چند روز گذشته اقامتگاه وی را در شهر بندری عدن در جنوب یمن هدف قرار دادند.
یاسین این اظهارات را در مصاحبه با تلویزیون الحدث و روزنامه الشرق الاوسط، دو رسانه سعودی بیان کرد.
یاسین افزود رئيس جمهور (مستعفی) یمن همچنین از سازمان ملل متحد خواسته است در سراسر این کشورمنطقه پرواز ممنوع ایجاد کند تا مانع استفاده انقلابیون انصارالله از فرودگاه ها در مناطق تحت کنترل آنها شود.
وزیر خارجه کابینه منصورهادی با اشاره به تداوم پیشروی حوثی ها به سمت عدن تاکید کرد: «زمان به نفع ما نیست.»
این اظهارات پیش از اجلاس سران عرب بیان شده که قرار است 28 و 29 مارچ در مصر برگزار شود. هنوز مشخص نیست که هادی قادر به ترک یمن برای شرکت در این اجلاس باشد یا خیر.
پیشتر در همین روز (دوشنبه)، سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان درباره قدرت رو به رشد انقلابیون انصارالله در یمن ابراز نگرانی کرد و هشدار داد ریاض آماده است علیه حوثیها «اقدامات لازم» را انجام دهدم.
عربستان سعودی در اواخر سال 2009 و اوایل 2010، مواضع انقلابیون انصارالله را نزدیک مرز یمن-عربستان هدف حملات هوایی قرار داد. حوثی ها در آن زمان درگیر مبارزه با علی عبدالله صالح، دیکتاتور سابق یمن و از متحدان سرسخت عربستان، بودند.
سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان
به گفته منابع امنیتی، مبارزان جنبش انصارالله یمن روز یکشنبه نیروهای وفادار به منصور هادی را در فرودگاهی در شهر تعز واقع در جنوب غرب این کشور شکست دادند و کنترل این فرودگاه را در اختیار گرفتند.
عبدالمالک الحوثی رهبر انصارالله یکشنه گفت عربستان و قطر از تروریستها در خاورمیانه و خارج از آن، حمایت مالی میکنند. سخنان وی پس از آن مطرح شد که در انفجار سه بمب در صنعا پایتخت یمن در 20 مارچ، بیش از 140 نفر کشته و دستکم 350 نفر دیگر زخمی شدند.
جنبش حوثی در خیزش مردمی سال 2011 که علی عبدالله صالح، دیکتاتور سابق این کشور را به کنارهگیری از قدرت وادار کرد نقش مهمی ایفا کرد. انقلابیون میگویند دولت قادر به اداره کامل امور کشور و تامین امنیت نیست.
ع م / ح ر ب
∎