نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» در هتاکی دیگر به مقدسات اسلامی، اقدام به بازنشر کاریکاتور موهن به پیامبر اسلام(ص) کرده است. این نشریه در گذشته نیز اقدام به انتشار تصاویر و مطالب ضداسلامی و موهن علیه مقدسات مسلمانان کرده بود. «شارلی ابدو» طی سالهای اخیر به بهانه تهدیدات امنیتی علیه این نشریه، تحت حمایت پلیس و نیروهای امنیتی قرار دارد که خود جای تامل بسیار دارد. نکته قابل توجه در هتاکی اخیر این نشریه آنکه ماکرون رئیس جمهور فرانسه ادعا کرده است که فرانسه کشوری آزاد است و این اقدام در چارچوب همان آزادی بیان صورت گرفته و وی در مقام رئیس جمهور نمیتواند این اقدام ضداسلامی را محکوم سازد. واژه آزادی بیان در حالی به بهانه سران فرانسه برای حمایت از اسلام ستیزی مبدل شده است که بررسی کارنامه فرانسه نکات قابل توجهی در باب آزادی را آشکار میسازد.
در باب آزادی گفتاری و نوشتاری در حالی هتاکی به اسلام و مقدسات مسلمانان جایز شمرده و مورد حمایت است که در فرانسه هیچ کس حق ندارد حتی درباره هولوکاست سوال بپرسد چه رسد به آن که آن را نقد کند. مجازات نقد و سوال درباره افسانه هولوکاست برابر با زندان است که نمود آن را در سرنوشت «روژه گارودی» تاریخ دان فرانسوی که ابطال هولوکاست را مطرح کرده بود میتوان مشاهده کرد. بعد دیگر آزادی را در رفتار فرانسه در قبال حجاب میتوان مشاهده کرد چنانکه ضرب و شتم و اهانت به مساجد و مراکز اسلامی وهتاکی به زنان مسلمان آزادی بیان و رفتار است حال آنکه در همین فرانسه داشتن حجاب جرم تلقی و ۱۵۰ یورو جریمه و زندان را در پی دارد.
نوع دیگر آزادی بیان در فرانسه را در اعتراضهای خیابانی میتوان مشاهده کرد چنانکه فرانسه اخیرا برای مردم بلاروس فریاد آزادی سر داده و تظاهرات و سرنگونی دولت بلاروس را حق مردم و در چارچوب آزادی بیان دانسته است اما در همین فرانسه نزدیک به ۲ سال است که جلیقه زردها علیه سیاستهای دولت ماکرون تظاهرات کرده و پاسخ به آنها سرکوب و بازداشت دهها هزار نفر است. بعد دیگر آزادی از نکات فرانسه را در حوزه هستهای میتوان مشاهده کرد چنانکه فرانسه آزمایش بمب هستهای که به کشتار هزاران نفر در الجزایر منجر شد را حق خود میداند و آن را برای رسیدن به بمب هسته ای مجاز میداند در حالی که دستیابی سایر کشورها به دانش صلح آمیز هسته ای را تهدید امنیت جهان معرفی و علیه آن اقدام میکند که نمود آن را در پرونده هستهای ایران میتوان مشاهده کرد که فرانسه همچنان در راس اخلال کنندگان در دستیابی ایران به حقوق هستهای اش است. بعد دیگر آزادی به سبک فرانسوی در رفتار این کشور در قبال دفاع مشروع قابل تبیین است. فرانسه در حالی گروههای مقاومت عراق، لبنان، فلسطین، یمن را محکوم و حمایت ایران از مقاومت منطقه را تهدید امنیت منطقه مینامد که همین کشور رسما به حمایت از عربستان و رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم یمن و فلسطین میپردازد و این جنایات را دفاع از خود وگاهی برای امنیت منطقه مینامد.
براساس آنچه ذکر شد به خوبی میتوان دریافت که اسلام ستیزی اخیر نشریه «شارلی ابدو» را نمیتوان اقدامی فردی از سوی یک نشریه دانست بلکه آن را برگرفته از دیدگاه سران فرانسه باید دانست که مبارزه با اسلام و مسلمانان را در راس برنامههای خود دارند. براین اساس راهکار اعتراض به هتاکی نشریه فرانسوی، تحریم و اعلام انزجار علیه ساختار حکم بر فرانسه است که رسانههایی همچون «شارلی ابدو» زبان آنان در اسلام ستیزی هستند.
در اصل شارلی ابدوها با هدف اسلام ستیزی و مسلمان هراسی در کاخ الیزه منتشر میشوند.
نویسنده: قاسم غفوری
انتشار شارلی ابدو در کاخ الیزه
صاحبخبر -
∎