به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، با گذشت چند روز از انتشار خبرها درباره درگیریهای مرزی تازه بین هند و چین در منطقه «لداخ»، منابع رسانهای از کشته شدن یک نظامی تبتی عضو نیروهای ویژه هند خبر دادند.
به نوشته اسپوتنیک، بنا بر گزارش «تبت سان» که یک رسانه انگلیسی زبان مستقر در هند و تمرکز آن خبرهای مربوط به تبت است، یک سرباز تبتی عضو نیروهای ویژه هند در درگیری اخیر با چین در منطقه لداخ کشته شد.
روز دوشنبه بود که ارتش هند از تنشهای تازه بین نیروهای چینی و هندی در شب ۲۹/۳۰ آگوست (شنبه شب و یکشنبه) خبر داد و علت آن را تحرکات نظامی ارتش آزادیبخش خلق چین در شرق منطقه لداخ اعلام کرد.
یک مقام ارتش هند درباره سطح درگیری در تنشهای تازه گفت که درگیریها تن به تن بوده و تیراندازی انجام نشده و تلفاتی نیز وجود نداشته است.
تبت سان اما خبر داد، یک سرباز تبتی در «نیروی مرزی ویژه ارتش هند» در جریان عملیات گشت زنی شنبه شب خود هدف شلیک نظامیان چین به گردن قرار گرفت و کشته و یکی دیگر از آنها هم زخمی شد.
ارتش هند تا به امروز چهارشنبه هنوز کشته شدن هیچ یک از نیروهایش در درگیریهای اخیر مرزی با چین در منطقه لداخ را تایید نکرده است.
بنا بر گزارش تبت سان، «انییما تنزین» ۵۱ ساله و عضو نیروی مرزی ویژه ارتش هند در تیراندازی نیروهای چین کشته و «تنزین لودن» ۲۴ ساله عضو دیگر تبتی این نیرو زخمی شد.
گفته میشود که هر دو آنها سربازانی هستند که به همراه هفت گردان نیروی مرزی ویژه ارتش هند به منطقه لداخ اعزام شده و در منطقه در حال عملیات گشت زنی بودند.
نیروی مرزی ویژه ارتش هند یک واحد شبه نظامی زبده شامل داوطلبان تبتی مهاجر هند است؛ مهاجرانی که مجموع تعداد کل آنها ۱۲۰۰۰۰ نفر تخمین زده میشود.
بنا بر گزارش تبت سان، به دنبال درگیری اخیر تن به تن فیزیکی و تن به تن نظامیان هند و چین در دره چوشول لداخ، سربازان تبتی مستقر در نزدیکی این منطقه هم وارد درگیری با چینیها شدند و از عملیات آنها برای ساخت و ساز استحکامات نظامی در منطقه جلوگیری کردند.
درگیری بین تبتیهای مخالف چین و چین به دهه 1960 برمیگردد؛ زمانی که پکن تبت را به عنوان بخشی از سرزمین متعلق به چین خواند.
این اقدام چین به خروج گسترده تبتیهای مخالف چین از منطقه و مهاجرت و تبعید آنها به هند شد. از زمان حضور آنها و «دالایی لاما» رهبر معنوی تبتیهای در تبعید در هند، تبتیها به اقداماتی از قبیل عضویت در ارتش هند مبادرت کردهاند.
تنشهای مرزی بین چین و هند از آخرین هفته آوریل در خط کنترل مرزی در شرق منطقه لداخ روابط دو کشور را به تیرگی کشانده و دو طرف شاهد شدیدترین نزاع بین دو کشور در حدود ۵۰ سال اخیر بودند.
در درگیریهای ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) بین هند و چین، دهلی نو از کشته شدن ۲۰ سرباز هندی خبر داد اما پکن آماری از تلفات احتمالی خود ارائه نداد.
به دنبال بروز دوباره تنشها در منطقه مرزی لداخ بین چین و هند، وزارت دفاع هند از استقرار ۶ راکتانداز سیار با راکتهای هدایت شونده «پیناکا» در مرز مشترک با چین خبر داد.
انتهای پیام/م