محمد حسنی، مستندساز با اشاره به لزوم توجه بیشتر مستندسازان به موضوع کرونا، این حوزه را بخشی از مستند مقاومت دانست و به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: در جریان ساخت مستند «تولد» با خانم بارداری مواجه شدم که در آزمایشگاه تشخیص بیماری مشغول بود اما علیرغم مشکلات فراوان، از مرخصی زایمان خود استفاده نکرد.
وی افزود: افرادی که در ابتدای شیوع این بیماری وارد عرصه شدند، ایثارگری بسیاری داشتند چراکه حتی بیمارستانها نیز تجهیزات حفاظت شخصی نداشتند.
حسنی ادامه داد: مستندساز باید در همه اتفاقات ویژه جامعه حضور داشته باشد تا بتواند به بهترینشکل تصاویر را ضبط و تغییرات اجتماعی را ثبت کند خاصه در مواردی مانند بیماری کرونا که رنگ جامعه و زندگی عادی مردم دچار تغییرات جدی میشود.
کارگردان مستند «تولد» اظهار داشت: واژه مقاومت به خوبی در بیمارستانها معنا میشود. بسیاری از افراد حتی بیش از آنچه به عنوان وظیفه بر عهده دارند، در این جبهه مقاومت میکنند؛ به عنوان مثال پرستارانی که بعضاْ دو ماه یا سه ماه حتی به خانههایشان نمیروند. این اتفاقات باید توسط مستندسازان در تاریخ ثبت شود.
وی با اشاره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت و اختصاص بخش ویژه این جشنواره به موضوع کرونا، تصریح کرد: کرونا مانند دفاعمقدس ابعاد متنوعی دارد که باید به تفکیک به هر کدام پرداخته شود. خوشبختانه جشنواره در این موضوع نقشآفرینی بسیار خوبی دارد.
حسنی در پایان تأکید کرد: ابعاد مختلف کرونا خاصه تأثیراتی که در بخشهای اجتماعی مانند اقتصاد داشته است نباید مورد غفلت مستندسازان قرار بگیرد.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در دو زمان ۳۱ شهریور تا ۶ مهرماه همزمان با هفته دفاع مقدس در بخشهای «مدافعان سلامت»، «جشنواره جشنوارهها» و انتخاب استانیِ بخش «فیلمسازان بسیجی» و «نشان رسول» و یکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسیج در بخشهای «سینمای ایران و جهان»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد و پژوهش تحلیل» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» به دبیری مهدی عظیمیمیرآبادی به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما