شناسهٔ خبر: 42302034 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

مهمترین عناوین اقتصادی ۹ شهریور

مهلت ۱۰ روزه واردکنندگان برای خروج کالا از بنادر/ حداکثر زمان انتظار برای صدور کارت سوخت سه ماه است

لغو ابلاغیه پذیرش ۶۰ درصدی مسافر در هواپیماها، مهلت ۱۰ روزه واردکنندگان برای خروج کالا از بنادر، سهم بانک‌ها از تراکنش‌های شاپرک، حداکثر زمان انتظار برای صدور کارت سوخت سه ماه است برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان ، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۹ شهریور ماه شبستان به شرح زیر است:

لغو ابلاغیه پذیرش ۶۰ درصدی مسافر در هواپیماها/ افزایش ظرفیت مسافر داخل کابین با شروط جدید

در نشست کمیته پیشگیری از آلودگی ناوگان حمل و نقل و مراکز تجمع مسافران ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا که با حضور شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل و جانشین وزیر در ستاد مدیریت بحران و معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام گرفت، تصمیمات جدید درخصوص پذیرش مسافر در ناوگان هوایی کشور ابلاغ شد.

بر این اساس و با توجه به توضیحات ارائه شده به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص قابلیت‌های سیستم تهویه هواپیما و همچنین عدم توصیه مراجع بین المللی هوانوردی به فاصله گذاری اجتماعی در هواپیما، به منظور انجام سفر‌های هوایی بهداشتی با رویکرد هماهنگی با رفتار‌های جامعه هوانوردی بین الملل و جلوگیری از تحمیل هزینه‌های اضافی به بخش بهداشت تصمیمات جدید گرفته شد.

به این ترتیب مقرر شد ابلاغیه پیشین مبنی بر لزوم پذیرش مسافر داخل هواپیما با ظرفیت حداکثر ۶۰ درصد ملغی شده و افزایش ظرفیت مسافر داخل کابین با شروط جدید اعلام شده بلامانع باشد.

این شروط شامل روشن بودن مداوم APU هواپیما روی زمین برای تهویه هوا، خالی ماندن دو ردیف آخر صندلی هواپیما در صورت نیاز مسافر به قرنطینه، نمونه برداری دوره‌ای از هوای داخل کابین توسط نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در فرآیند اعزام و پذیرش مسافر از مبدا تا مقصد می شود.

 

مهلت ۱۰ روزه واردکنندگان برای خروج کالا از بنادر

گمرک اعلام کرد: بر اساس مصوبات جدید ستاد تنظیم بازار، با توجه به محدودیت‌های ارزی و تاثیر آن بر فرآیند‌های ترخیص از صدور سوئیفت و انتقال ارز، واردکنندگان موظفند حداکثر ظرف مدت ده روز نسبت به خروج کالا از بنادر اقدام کنند.

به این منظور مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران، مصوبات جدید (نود و ششمین جلسه) ستاد تنظیم بازار را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرد.

 

حداکثر زمان انتظار برای صدور کارت سوخت سه ماه است

فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی  گفت: درخواست‌های کارت سوخت برای ماه اردیبهشت بطور کامل صادر شده است و هم اکنون درحال صدور درخواست‌های ماه خرداد هستیم.

وی با رد برخی ادعا مبنی بر تأخیر ۶ ماهه صدور کارت سوخت المثنی، افزود: حداکثر زمان انتظار برای صدور کارت سوخت ۳ ماه است و اگر کسی پس از سه ماه کارت سوخت به دستش نرسید، باید مراتب را از درگاه اینترنتی epolice.ir و با وارد کردن شماره پلاک خودرو، پیگیری کند.

کاه‌ی گفت: ممکن است یکی از دلایل تأخیر در ارسال کارت سوخت، حضور نداشتن متقاضی در آدرس قید شده به هنگام مراجعه مأمور پست باشد، بنابراین متقاضیان می‌توانند با استعلام کارت سوخت خود در سامانه پلیس، از محل نگهداری کارت خود در مراکز پست مطلع شوند و برای دریافت آن اقدام کنند.

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تأخیر به‌وجود آمده در فرآیند صدور و ارسال کارت سوخت را به دلیل شرایط ویژه شیوع کرونا در کشور دانست و گفت: پیش از این حداکثر مدت انتظار برای صدور کارت سوخت کمتر از دوماه بود، اما با شرایط بوجود آمده این مدت انتظار به حدود سه ماه افزایش یافته است.

وی با تأکید بر اینکه این افزایش زمان صدور کارت سوخت تنها مربوط به خودرو‌های شخصی است، تأکید کرد: مدت انتظار صدور کارت سوخت خودرو‌های عمومی همچون گذشته بوده و وقفه‌ای در این زمینه به‌وجود نیامده است.

 

سهم بانک‌ها از تراکنش‌های شاپرکی/ بیش‌ترین گردش مالی در بانک ملت

بررسی تعداد و مبلغ تراکنش‌های صادر شده و پذیرش شده هر بانک که نشان‌دهنده میزان فعالیت بانک‌ها در حوزه صدور و پذیرش تراکنش‌های شاپرکی است، بیانگر آن است که در تیر ماه ۹۹ بیشترین سهم از تعداد و مبلغ تراکنش‌های صادرشده به ترتیب به بانک‌های "ملی ایران" و "ملت" و "صادرات ایران" تعلق داشته است. بالاترین سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌های پذیرش شده نیز در بانک "ملت" بوده است.

همچنین بررسی تراکنش‌های صادرشده و پذیرش‌ شده بانک‌ها حاکی از آن است که سه بانک "ملت"، "قرض الحسنه رسالت" و "پارسیان" بیش‌ترین اختلاف مثبت در تعداد تراکنش‌های پذیرش شده را دارا بوده و بانک‌های "ملی ایران" ، "صادرات ایران" و "رفاه" بیشترین اختلاف منفی در این خصوص را دارند.

از سوی دیگر براساس آمار سه بانک "ملی ایران"، "ملت" و "صادرات ایران" همچنان بیشترین سهم از کل تعداد تراکنش‌های صنعت پرداخت کارتی و سه بانک “مشترک ایران-ونزوئلا"، "توسعه صادرات ایران" و "موسسه اعتباری توسعه" کمترین سهم از کل تعداد تراکنش‌های صنعت پرداخت کارتی را در این ماه در اختیار داشته‌اند.

بررسی‌ها نشان دهنده وجود بیشترین گردش مالی تیر ۱۳۹۹ در بانک‌های "ملت"، "ملی ایران" و "صادرات ایران" بوده و بانک "مشترک ایران-ونزوئلا" کمترین گردش مالی شاپرکی را در این بازه زمانی به خود اختصاص داده است. بررسی اختلاف در مبلغ تراکنش‌های صادر شده از پذیرش شده هر بانک نیز بیانگر آن است که به ترتیب بانک‌های "ملت"، "خاورمیانه"، "سامان" و "پارسیان" بیشترین اختلاف مثبت در مبلغ تراکنش‌های صادرشده و پذیرش شده را دارا بوده و بانک‌های "ملی ایران"، "صادرات ایران"، "مسکن" و "انصار" بیشترین اختلاف منفی در این خصوص را دارند. این بدان معناست که وجوهات ذخیره شده در حساب‌های دارندگان کارت عمدتا از طریق ابزار پرداخت الکترونیکی از بانک‌های "ملی ایران"، "صادرات ایران"، " مسکن" و "انصار" به سمت بانک‌های "ملت"، "خاورمیانه"، "سامان" و "پارسیان" در حال انتقال است.

 

ارائه آیین‌نامه نحوه اخذ مالیات از املاک وخودروهای با شرایط خاص

وزارت امور اقتصادی و دارایی به استناد بند (ت) تبصره (٦) ماده واحده قانون بودجه سال ١٣٩٩ کل کشور، آیین نامه اجرایی بند یاد شده، موضوع اخذ مالیات ازاملاک و خودروها را تدوین و جهت سیر مراحل بررسی به هیئت دولت ارائه کرده است.

مطابق این آیین نامه وزارت خانه های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، شهرداری ها و سایر دستگاه های اجرایی موظفند داده ها و اطلاعات مالکیت املاک از قبیل مشخصات هویتی، نشانی اقامتگاه قانونی و شماره تلفن همراه و مشخصات ملک را حسب درخواست سازمان امور مالیاتی کشور از طریق برخط حداکثر تا پایان شهریور ماه ١٣٩٩ در اختیار این سازمان قرار دهند.

هم چنین، نیروی انتظامی موظف است داده ها و اطلاعات مالکان خودروها از قبیل مشخصات هویتی، نشانی اقامتگاه قانونی و شماره تلفن همراه و مشخصات خودرو را حسب درخواست سازمان امور مالیاتی کشور از طریق برخط حداکثر تا پایان شهریور ماه ١٣٩٩ در اختیار این سازمان قرار دهد.

سازمان امور مالیاتی نیز مجاز است با استفاده از ضریب همگن مناسب، ارزش واقعی واحد مسکونی را تعیین نماید ضمنا این سازمان می تواند از طریق ظرفیت قانونی کارشناس رسمی دادگستری نسبت به ارزش گذاری روز واحدهای مسکونی که برحسب بررسی های میدانی دارای معماری و شرایط خاص تشخیص داده می شوند، اقدام نماید.

مطابق آیین نامه پیشنهادی، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مکلفند مالیات سالانه مربوط به هریک از واحدهای مسکونی و خودروهای مشمول تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه ١٣٩٩ پرداخت کنند.

گفتنی است، دفاتر اسناد رسمی و نیروی انتظامی مجاز به ثبت نقل و انتقال املاک و نیز نقل و انتقال و تعویض پلاک خودروهای مشمول مالیات موضوع این آیین نامه قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مربوطه نیستند./

 

 

 

 

پایان پیام/50

نظر شما