معاون وزیر بهداشت: برگزاری مراسم عزاداری در فضای بسته ممنوع است
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هرگونه برگزاری مراسم عزاداری در فضاهای بسته ممنوع است و از مردم میخواهیم در طرح هر خانه یک حسینیه مشارکت کنند تا اجازه ندهیم حتی یک عاشق اباعبدالله الحسین (ع) تب کند.
علیرضا رئیسی روز سهشنبه در نشست خبری که بهصورت آنلاین از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در مورد محرم امیدواریم عاشقان امام حسین (ع) مراسم عزاداری را بر اساس پروتکلهای ابلاغی برگزار کنند و اجازه ندهند که این آرامش نسبی که در کشور حاکم است به سمتی بروند که دوباره شاهد خیز بیماری باشیم. از مردم میخواهیم مراسم عزاداری محرم را از طریق صداوسیما و در خانه برگزار کنند. اگر باعث شویم حتی یکی از عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) تب کند ما مقصر هستیم. باید در جهت سیاست از سلامت عاشقان امام حسین (ع) فعالیت کنیم. ثابتشده جدی گرفتن ویروس و رعایت پروتکلها ارتباط مستقیمی با روند بیماری در کشور دارد هر چه فاصلهگذاریها را بیشتر رعایت کنیم بستری در بیمارستانها و مرگومیر کاهش پیدا میکند. رعایت پروتکلها توسط مردم باعث شد اکنون اثر آن را در کشور بینیم. روند بستری در کشور سیر ملایمتری دارد و همکاران نفس راحتتری میکشند.
مخالفت ستاد کرونای تهران با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاهها
معاون برنامهریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد: ستاد کرونای تهران با بازگشایی مدارس و دانشگاهها بهصورت حضوری برای ترم پاییز مخالف است. دکتر علی ماهر در گفتوگو با ایسنا دراینباره، اظهار کرد: ارزیابی و بررسیهای ما در ستاد تهران نشان میدهد که زیرساختها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانشآموزان و دانشجویان در فضاهای آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلاً با بازگشایی مدارس و دانشگاهها بهصورت حضوری مخالف بوده و این مسئله را بارها مطرح کرده است.وی با اشاره به وضعیت و امکانات موجود در فضاهای آموزشی شهر تهران، گفت: در شهر تهران با توجه به امکانات موجود اکیداً توصیه میشود که در سال تحصیلی جدید از فضا و آموزشهای مجازی و در کل سیستم غیرحضوری برای مدارس و دانشگاهها استفاده شود و تنها در موارد خاص و موردنیاز و بهصورت موردی نسبت به پذیرش حضوری دانش آموزان یا دانشجویان اقدام شود.
رعایت پروتکلهای بهداشتی
در فضاهای خوابگاهی ناممکن است
معاون ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به مهمترین چالشهای پیش رو در این رابطه، عنوان کرد: در رابطه با دانشگاههای دولتی شهر تهران اکثر دانشجویان از شهرستان آمده و باید در خوابگاه سکونت داشته باشند که این مسئله مشکل را مضاعف میکند، چراکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضاهای خوابگاهی تقریباً ناممکن است. اکثر اتاقهای خوابگاهی چند نفرِ بوده که امکان جداسازی افراد در این فضاها وجود ندارد و در کل فضاهای خوابگاهی، ورودیها و سایر بخشهای آن برای اجرای پروتکلهای بهداشتی و رعایت اصول فاصلهگذاری محدود است.
حضور مدام دانشآموزان و دانشجویان در فضاهای بسته آسیبزاست
دکتر ماهر با اشاره به سایر کمبودهای زیرساختی در فضاهای آموزشی، اظهار کرد: مسئله مهم بعدی فضاهای آموزشی در دانشگاهها و مدارس بوده که در اکثر کلاسهای بالای 30 نفرِ مدارس هیچوقت نمیتوان فاصلهگذاری لازم را فراهم کرد، همچنین فضاها در مباحث گردش و تهویه هوا استانداردهای لازم را ندارند و طبیعتاً با سرد شدن هوا در پاییز و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا و حضور مدام دانشآموزان و دانشجویان در فضاهای بسته میتواند افراد را آسیبپذیرتر کند.
مشکل حملونقل عمومی
این عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه بابیان اینکه بازگشایی مدارس و دانشگاهها بدون توجه به زیرساختهای لازم باعث افزایش شدید رفتوآمدها، تردد و استفاده از وسایل حملونقل عمومی میشود، گفت: در حال حاضر بزرگترین عامل شیوع و انتقال بیماری در شهر تهران همین وسایل حملونقل عمومی است، چراکه امکانات بهاندازه کافی وجود ندارد و همین بار فعلی رفتوآمدها نیز با استانداردها یعنی فاصلهگذاری دو متر و تهویه مناسب، پوشش داده نمیشود. بنابراین این خطر با بازگشایی مدارس و دانشگاه چند برابر میشود. پیشنهاد روشن ما در ستاد مقابله با کرونای استان تهران این است کهترم آینده در مدارس و دانشگاه بهصورت غیرحضوری برگزار شود. زیرساختهای مناسب آموزش مجازی بهخصوص در دانشگاههای دولتی فراهم استدکتر ماهر در خاتمه با اشاره به برگزاری جلسات آموزشوپرورش با ستاد ملی کرونا برای تصمیمگیری در خصوص نحوه بازگشایی مدارس درترم پاییز در تهران، گفت: از ستاد کرونای تهران نیز در این رابطه استعلام شده و ما نیز نظرات خود را اعلام کردهایم ولی تصمیمگیری قطعی احتمالاً تا اوایل شهریور اتخاذ میشود.
متخلفان از پروتکلهای بهداشتی کرونا مجازات میشوند
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله کرونا، با افراد و صنفهایی که پروتکلهای بهداشتی کرونا را رعایت نمیکنند، برخورد میشود.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیما سادات لاری روز گذشته درباره اعمال مجازات به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضوابط ابلاغی ستاد مدیریت کرونا از سوی کارکنان و مدیران دستگاههای اجرایی تخلف است.
وی ادامه داد: بر این اساس، در مرتبه اول اخطار کتبی با درج در پرونده، در مرتبه دوم توبیخ با درج در پرونده، در مرتبه سوم کسر یکسوم حقوق و فوقالعاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر به مدت یک ماه، در مرتبه چهارم کسر یکسوم حقوق و فوقالعاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر به مدت سه ماه، در مرتبه پنجم انفصال موقت حداکثر تا سه ماه انجام میشود. بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، مجازاتهای این موضوع قطعی و غیرقابلتجدید نظر است.
مجازات اصناف
لاری افزود: در حوزه صنفی نیز عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ضوابط ابلاغی ستاد مدیریت کرونا از سوی اصناف و حرفهها و مشاغل، تخلف صنفی و حرفهای محسوب میشود. مجازت این حوزه نیز بهاینترتیب خواهد بود که در مرتبه اول تذکر کتبی با درج در پرونده صنفی و حرفهای، در مرتبه دوم تعطیلی و پلمب محل فعالیت حرفهای به مدت ۵ روز، در مرتبه سوم تعطیلی و پلمب محل فعالیت حرفهای به مدت ده روز انجام میشود. تشخیص تخلف و اعمال مجازات بر عهده مراجع بازرسی، نظارتی صنفی و سازمان تعزیرات حکومتی است.
مجازات نهادهای مذهبی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سازمانها و نهادهای مرتبط با اجتماعات و اماکن مذهبی نیز موظف هستند در صورت عدم توجه مسئولان مراکز و اماکن مذهبی و مساجد، نسبت به اجرای دستورالعملهای بهداشتی اقدام کنند. بر این اساس، در مرتبه اول تذکر کتبی به متولیان اماکن و مراسم، در مرتبه دوم قطع تسهیلات یارانهای و پشتیبانی و در مرتبه سوم تعطیلی به مدت یک ماه انجام میشود. لازم به ذکر است که بر اساس این مصوبه، برگزاری مراسم عزاداری در فضای سربسته ممنوع است.
برخورد در فضای عمومی
لاری درباره برخورد در فضای عمومی به علت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز بیان کرد: استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری برای همه مردم در وسایل حملونقل عمومی، مراکز تجمع سربسته، محیطهای صنفی واداری الزامی است. ارائه خدمات و تسهیلات اداری، انتظامی، قضایی، رفاهی، بانکی و خدماتی از سوی دستگاههای دولتی و غیردولتی به افراد و مراجعهکنندگانی که از ماسک استفاده نکرده یا فاصلهگذاری را رعایت نمیکنند هم ممنوع بوده و متخلفان در زمینه ارائه خدمات برحسب مورد، مجازات میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصلهگذاری یک و نیم تا دو متر، شستوشوی مداوم دستها و استفاده از ماسک تنها راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا محسوب میشود و از همه مردم و صنفها میخواهیم که با رعایت این پروتکلها و ضوابط در مسیر شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا همراهی و همکاری کنند.
کرونا جان ۱۶۸ نفر دیگر
را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۶۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر رسید. سیما سادات لاری روز سهشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۸۵ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۶ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۰۰ هزار و ۸۸۱ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۸۸۲ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون دو میلیون و ۹۱۴ هزار و ۴۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
26 استان در وضعیت قرمز و هشدار
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
رئیس سازمان نظام پزشکی: افراد بدون ماسک جریمه میشوند
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: جامعه پزشکی با برنامه دولت برای جریمه افرادی که ماسک نمیزنند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند موافق است و کمیته انتظامی ستاد ملی کرونا و شورای امنیت ملی در حال تدوین دستورالعمل اجرایی این اقدام است. محمدرضا ظفر قندی روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا درباره اقدام دولت برای جریمه افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، افزود: سازمان نظام پزشکی با این اقدام دولت موافق است. باید سختگیریها برای رعایت پروتکلهای ابلاغی بهداشت کرونا اجرا شود، همه امور با نصیحت و توصیه امکانپذیر نیست، در دنیا نیز این پروتکلها را با توصیه اجرا نمیکنند و باید مکانیزمی عملی برای آن تدوین و اجرا شود. رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: شورای امنیت ملی و کمیته انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا اکنون مشغول تدوین زیرساخت و پروتکل جریمه افراد خاطی از دستورالعمل بهداشتی کروناست و بهزودی ابلاغ و اجرایی میشود. این پروتکل فقط مربوط به ماسک نزدن نیست و همه ضوابط پروتکل بهداشتی ازجمله برگزاری تجمعات، عروسیها و عزاداریها را شامل میشود.
فقط 35 درصد اعتبار کرونا
دادهشده است
رئیس سازمان نظام پزشکی درباره تأمین اعتبارات لازم برای مبارزه با کرونا گفت: اگر همان یک میلیارد یورویی که با موافقت مقام معظم رهبری قرار شد از صندوق ذخیره ارزی پرداخت شود، منابع لازم برای مبارزه با کرونا تأمین میشود و نیازی به اقدام دیگری نیست درحالیکه باگذشت چندین ماه از ابلاغ این دستور، حدود ۳۵ درصد این اعتبار پرداختشده است.
نظر شما