شناسهٔ خبر: 4207661 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

یکی از مبلغان حوزه علمیه قم:

آرامش بهاری پاسخگوی نیازهای فرهنگی است/ داعیه‎داران فرهنگی در برابر تفرقه‎انگیزی سکوت نکنند

یکی از مبلغان حوزه علمیه قم گفت: طرح آرامش بهاری توانسته دغدغه رهبری را در بخش فرهنگ پاسخگو باشد، گرچه نقصان‎هایی در فعالیت‎های انجام شده وجود دارد اما هر چه جلوتر می‎رویم میزان موفقیت‎ها بیشتر می‎شود.

صاحب‌خبر -

حجت‎الاسلام سیدرضا عقیلی که چند سالی با اوقاف و امور خیریه استان گلستان در راستای تبلیغ امور دینی و کارهای فرهنگی همکاری می‎کند معتقد است که در سال‎های اخیر این نهاد دینی رشد قابل ملاحظه‎ای در بخش‎های مختلف فرهنگی، مذهبی، دینی، اقتصادی، قرآنی، شناخت اهل‎‎بیت (ع)، احترام به بقاع متبرکه و ترویج فرهنگ وقف داشته است.

این مبلغ طرح آرامش بهاری اعتقاد دارد مردم نسبت به عمل وقف پیش‌گام هستند اما برخی از آنها در این زمینه آگاهی لازم را ندارند لذا یکی از رسالت‎های اوقاف و امور خیریه، ترویج سنت حسنه وقف با رویکرد آگاه‎سازی و اطلاع‎رسانی است که این مهم با جدیت از سوی این نهاد پیگیری می‎شود تا مردم فهیم و انقلابی هر چه بیشتر با مفهوم وقف آشنا شوند.

در راستای یکی از مهم‌ترین فعالیت‎های مهم فرهنگی در ایام تعطیلات نوروزی خبرنگار فارس مصاحبه‎ای تفضیلی با یکی از مبلغان طرح آرامش بهاری در استان گلستان ترتیب داد که ماحصل آن در ذیل اشاره شده است.

فارس: ارزیابی شما از اجرای طرح آرامش بهاری که چندین سال از سوی اوقاف و امور خیریه در جوار امامزادگان برگزار می‎شود چیست؟

عقیلی: هیچ‎یک از نهادهای فرهنگی کشور در ایام تعطیلات نوروزی فعالیت خاصی که همراه با شعار هدف‌مند باشد ندارند البته نه اینکه تعمدی در کار باشد بلکه برنامه‎ریزی در این راستا صورت نگرفته اما اوقاف و امور خیریه در امامزادگان و مکان‎های مذهبی فعالیت‎های خود را پررنگ‎تر و جدی‎تر پیگیری می‎کند.

مردم حتی در ایام تعطیلات نوروز می‎توانند با مراجعه به امامزادگان و بقاع متبرکه در ایستگاه‎های مشاوره مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند این مشاوره در فضای امن زیر سایه اهل‎بیت (ع) انجام می‎شود تا مردم روح و جسم خود را با معنویت پرورش دهند.

طرح آرامش بهاری توانسته دغدغه مقام معظم رهبری را در بخش فرهنگ پاسخگو باشد، گرچه نقصان‎هایی در فعالیت‎های انجام شده وجود دارد اما مردم با ورود به بقاع متبرکه می‎توانند تاریخچه امامزادگان را مطالعه کرده و آگاهی‎های خود را در این زمینه افزایش دهند، طبیعی است که هر چه به جلوتر پیش می‎رویم میزان موفقیت‎ها بیشتر می‎شود.

فارس: استفاده از مبلغان بومی و اعزامی تا چه حد توانسته پاسخگوی نیاز زائران و مسافران باشد؟

عقیلی: نیروهایی که به امر مهم تبلیغ می‎پردازند افرادی توانمند و متخصص هستند که برنامه‎محوری را سرلوحه قرار داده و از طریق سابقه تخصصی در حوزه چند‎رسانه‎ای، کودک و نوجوان، مشاوره و ... ورود پیدا می‎کنند این فعالیت‎ها با این هدف نیست که به نام اوقاف و امور خیریه تمام شود بلکه هدف اجرای اقدامات فرهنگی و خداپسندانه است و ادعای دیگری در آن نهفته نیست.

فارس: با توجه به اینکه نوروز 94 مقارن با شهادت بی‎بی دوعالم حضرت فاطمه (س) است چه انتظاری از رهروان آن حضرت وجود دارد؟

عقیلی: حضرت صدیقه طاهره (س) بانویی است که پیامبر گرامی اسلام (ص) خلقت عالم را در وجود ایشان معرفی کردند این بانوی بزرگوار نمونه کاملی از ولایت‎پذیری بودند لذا تقارن نوروز با ایام شهادت این فرصت را فراهم می‎کند تا روحانیت به معرفی ابعاد برجسته این بزرگوار بپردازند.

هیچ‎کس با فضای ملایم و روحیه شاد مردم مخالفتی ندارد اما باید حرمت‎ها حفظ شود مبلغان با تخصصی که دارند در ترویج رفتار فاطمی در جامعه تلاش خواهند کرد.

فارس: گلستان به عنوان نماد وحدت اقوام در کشور شناخته شده است، با توجه به اینکه دشمن از ترفند تفرقه‎انگیزی درصدد ایجاد اختلاف در بین شیعه و سنی است چه باید کرد تا از این آسیب در امان بمانیم؟

عقیلی: یکی از دغدغه‎های اوقاف و امور خیریه تقویت وحدت است توجه به وحدت اقوام طبق فرمایش رهبری امری لازم است نباید شعاری با این مهم برخورد کرد، با توجه به اتفاقاتی که در منطقه در حال رخ دادن است و دشمن نیز به این نتیجه رسیده که تهاجم فرهنگی و جنگ اقتصادی نمی‎تواند گسست جامعه اسلامی را به همراه داشته باشد لذا با حربه اختلاف‎انگیزی وارد شده و راه پیروزی خود را در ایجاد اختلاف می‎داند، دشمن با ایجاد اختلاف آسیب‎های زیادی به کشورهای عراق، لبنان، سوریه و بحرین وارد کرده است لذا از این راه می‎خواهد پایه‎های نظام اسلامی را متزلزل و به اهداف شوم خود دست یابد.

فارس: از دیدگاه جنابعالی عملکرد دستگاه‎های فرهنگی در تقویت وحدت بین اقوام چگونه است؟

عقیلی: برای پیروزی انقلاب اسلامی مرارت‎ها و خون‎های زیادی ریخته شده است که همه در قبال خون شهدا مسئولیت داریم بنابراین جای تاسف دارد برای بسیاری از دستگاه‎های اجرایی که داعیه فرهنگی دارند اما بخواهند در برابر تفرقه‎انگیزی دشمنان سکوت کنند.

فارس: نقش مبلغان دینی را در خنثی کردن حربه‎های دشمن چگونه ارزیابی می‎کنید؟

عقیلی: روحانیت در صف اول جبهه جنگ نرم قرار دارند و دعوت آنها به اتحاد و همدلی به صورت چهره به چهره است نه شعار و پیامک؛ انقلاب اسلامی کشوری لاله‎خیز است که هر نقطه از آن عطر ایثار و شهادت می‌دهد این فرهنگ رمز پیروزی انقلاب اسلامی است که باید تا انقلاب مهدی (عج) تداوم پیدا کند.

فارس: ارزیابی شما از عملکرد مردم و مسئولان در تحقق شعار سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» چگونه است؟

عقیلی: در هر کاری که قرار است شروع شود مردم و مسئولان در وسط گود هستند اطمینان داریم که مسئولان، وزرا و ادارات فرهنگی فعالیت‎هایی را در راستای تحقق پیام مقام معظم رهبری انجام دادند و زحمت‎های زیادی در این راستا کشیده شد گرچه نواقصی به همراه دارد.

مردم همواره در مناسبت‎های مختلف نشان دادند که پای انقلاب و ولایت ایستاده‎اند و مهر تائید این مهم در 22 بهمن امسال اثبات شد اینها نقطه قوت انقلاب اسلامی است که باید به آن افتخار کرد.

فارس: سخن پایانی؟

عقیلی: از خبرگزاری فارس که دغدغه نشر فعالیت‎های فرهنگی و دینی را دارد سپاسگذارم و سال خوبی برای تمامی دست‎اندرکاران این رسانه انقلابی و آحاد ملت عزیز ایران دارم.

انتهای پیام/83001/ج20/ظ1004