شناسهٔ خبر: 42047728 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست خارجی

هشدار چین به آمریکا: به تحریم های یکجانبه ایران پایان دهید/ طرح دو فوریتی خروج از برجام کلید خورد

چین امروز دوشنبه بار دیگر ضمن حمایت از پیشنهاد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه برای تشکیل نشست فوق‌العاده شورای امنیت با حضور ایران و آلمان، به واشنگتن هشدار داد به تحریم های یکجانبه خود علیه ایران پایان دهد و به مسیر صحیح تصمیمات شورای امنیت باز گردد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا «جائو لی جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در پکن افزود: شکست قطعنامه ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت دوباره نشان داد که یکجانبه گرایی هیچ جایگاهی ندارد و رفتار سلطه جویانه موفق نخواهد شد.

وی به آمریکا هشدار کرد که تحریم های یک جانبه خود علیه جمهوری اسلامی ایران را پایان دهد و با اتخاذ نگرش منطقی و درست، به «مسیر صحیح احترام به توافق هسته ای ایران و تصمیمات شورای امنیت بازگردد».

این مقام وزارت امور خارجه چین ضمن استقبال از پیشنهاد پوتین برای تشکیل نشست فوق العاده نشست شورای امنیت گفت که چین مایل به ادامه ارتباط و هماهنگی نزدیک با همه طرف های ذیربط برای پیشبرد مشترک حل و فصل سیاسی مساله هسته ای ایران است.

رییس جمهوری روسیه عصر جمعه با اعلام حمایت کشورش از برجام، خواستار برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت با مشارکت ایران و آلمان شد.

پوتین با بیان اینکه روسیه به طور کامل به برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) پایبند است، اظهار داشت: روسیه از تعامل با همه طرف‌های علاقه مند به آرام کردن اوضاع در خلیج فارس استقبال می کند.

او اضافه کرد: روسیه پیشنهاد می کند در نشست فوق العاده سران شورای امنیت، با مشارکت آلمان و ایران درباره پارامترهای تشکیل مکانیزم امنیت در منطقه خلیج فارس توافق بدست آید.

وزارت خارجه چین پیش از این نیز با صدور بیانیه ای از این پیشنهاد پوتین حمایت کرده بود.

طرح دو فوریتی خروج از برجام کلید خورد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: از آنجاییکه ادامه حضور در برجام با بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت خالی از هر نفعی است، طرح دوفوریتی «خروج خودکار از برجام در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه» را پیشنهاد کردیم.

در  مقدمه این طرح آمده است: یکی از بحث برانگیزترین مفاد توافق بین المللی برجام مکانیزم حل و فصل اختلافات معروف به مکانیزم ماشه است که در بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام گنجانده است.

چنین مکانیزمی این اختیار را به اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل می‌دهد تا در یک بازه زمانی دو ماهه و با استفاده از حق وتو تمام قطعنامه‌های پیشین را که براساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به حالت تعلیق درآمده بودند مجددا فعال سازد.

با گذشت ۵ سال از برجام و حتی پس از خروج آمریکا از این توافق این کشور همچنان در تلاش است تا با فعال سازی مکانیزم ماشه فشارها را بر ایران تشدید کند.

در همین خصوص و در آستانه لغو تحریم تسلیحاتی ایران شاهدیم که فشار سیاسی بسیار شدیدی از سوی آمریکا که خود از ناقضان اصلی برجام است علیه ایران وارد شده است. که صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران در همین راستا قابل تحلیل است و همچنین تلاش برای صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل جهت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که با شکست آمریکا همراه بود نیز در همین جهت است که در صورت عدم واکنش مقتضی از سوی ایران و بنا به اعلام رسمی دولت آمریکا شاهد اقدام بعدی آمریکا برای فعال سازی مکانیزم ماشه خواهیم بود لذا جهت حفظ منافع ملی ضرورت دارد تا در صورت انجام چنین اقدامی و با توجه به این که ادامه حضور ایران در برجام با بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت خالی از هر نفعی است  می‌بایست الزام به خروج از برجام را به عنوان یک اقدام بازندارنده به تصویب رساند.

اسامی امضا کنندگان این طرح به شرح ذیل است:

علی خضریان، مالک شریعتی نیاسر، علی جدی، نصرالله پژمانفر، مرتضی آقاتهرانی، احمد محرم زاده، غلامرضا منتظری، محمد تقی نقدعلی، جواد کریمی قدوسی، احد آزادی خواه، فرهاد بشیری، سید محمودنبویان، حسین جلالی، روح الله ایزد خواه، رضا تقی پور انواری، مجتبی توانگر، علی حدادی، حسن شجاعی علی آبادی، عبدالله ایزد پناه، علی نیکزاد، مهدی عسگری، بیژن نوباوه، حسن نوروزی، غلامحسین رضوانی، عباس گلرو، مهدی طغیانی،  حسین امامی راد، محمد سبزی، روح الله نجابت، محمد حسین فرهنگی، سید علی یزدی خواه، ابراهیم رضایی، علی اصغر باقرزاده، علی اصغر عنابستانی، علیرضا ورناصری، ابراهیم عزیزی، رحیم زارع، محمد صالح جوکار، سید احسان قاضی زاده هاشمی، سید جواد حسینی کیا، روح الله متفکر آزاد، محسن زنگنه، علی علیزاده، احسان ارکانی، علی اکبر علیزاده، علی اکبر کریمی، زهره سادات لاجوردی، حسینعلی حاجی دلیگانی، کیوان مرادیان.

نظر شما