شناسهٔ خبر: 42021865 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

ظریف: آمریکا حق قانونی برای استفاده از مکانیسم ماشه ندارد

وزیر امور خارجه با اشاره به این که آمریکایی‌ها هیچ حق قانونی در استفاده از مکانیسم ماشه برجام ندارند، گفت: آمریکایی‌ها خودشان این را می‌دانند وگرنه تاکنون از این مکانیسم استفاده کرده بودند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
آقای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در مراسم تودیع و معارفه سخنگوی وزارت امور خارجه، با تاکید بر اینکه مردم، ولی نعمت ما هستند و لازم است نسبت به سیاست خارجی توجیه باشند، گفت: همزمان وظیفه ما این است که در عرصه بین المللی از کشور و نه از خودمان دفاع کنیم؛ دریافت حمایت عمومی برای سیاست خارجی بزرگترین مسئله در اقتدار سیاست خارجی است.
 
 

وی ادامه داد: اینجاست که در این دوگانه ما با یک چالش روبرو هستیم؛ همچنین یک هنر نیاز داریم که هیچ کدام را فدای آن یکی نکنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم فهم سیاست خارجی را در داخل فدای پیگیری سیاست خارجی در خارج کنیم؛ این چالش باید به نحوی مدیریت شود که در سیاست خارجی ضمن این که کار مهمی در خارج انجام می‌شود، در داخل هم بتواند مورد طرح باشد.

آقای ظریف افزود: این چالش است که ما کار خودمان را به نحوی ادامه بدهیم که آمریکا را منزوی کنیم و امنیتی سازی ایران را تا حد زیادی شکست دهیم و در داخل هم بتوانیم مردم را توجیه کنیم.

وزیر امور خارجه با اشاره به این که اتفاقات شورای امنیت پیروزی نهایی نیست و آمریکایی‌ها ممکن است از دل شکست یک حرکت جدیدی بیرون بیاورند، گفت: البته ما هم تلاش می‌کنیم از دل هر شکستی، پیروزی بیرون بیاوریم.

آقای ظریف با تاکید بر این که آمریکا قدرقدرت نیست، اظهار داشت: اگر آمریکا اعلام کرد که برجام یک توافق خطرناک بود، نباید بگوییم این هم جزو بازی آنهاست؛ چون در این صورت پیش فرض ما این خواهد بود که آمریکا قدرقدرت است؛ خیلی‌ها دیروز گفتند آمریکا که می‌دانست رأی نمی‌آورد پس چرا قطعنامه پیشنهادی را به رأی گذاشت.

وی ادامه داد: در واقع آمریکا دیروز قطعنامه را به رأی نگذاشت، بلکه یک سال پیش، روزشماری را در وزارت خارجه آمریکا گذاشته بود که نشان می‌داد ۷۰۰ روز دیگر قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تمام می‌شود؛ اما یک روز این را تمدید کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به این که آمریکایی‌ها در ماه ژوئن امسال هم یک قطعنامه ۳۵ بندی را، چون به این نتیجه رسیده بود که یک رأی می‌آورد، عوض کرد، اظهار داشت: این قطعنامه را به یک قطعنامه دیگر ۱۴ بندی تغییر داد، تا بتواند رأی بیشتری بیاورد؛ مسئول گروه اقدام درباره ایران را برکنار کرد، تا بتواند گناه شکست را بر گردن آن بیاندازد.

آقای ظریف با اشاره به این که همه ما می‌دانیم گام بعدی آمریکا اسنپ بک (مکانیسم بازگشت تحریم‌ها در برجام) است، گفت: آمریکا در این مورد هیچ حق قانونی ندارد؛ اگر اسنپ بک اینقدر برای آمریکا ساده بود چرا دو سال پیش و یا دیروز و همچنین به جای به رأی گذاشتن تمدید تحریم تسلیحاتی از آن استفاده نکرد.

وی با تاکید بر اینکه اسنپ بک امریکا آنقدر غیر قانونی است که قابل پذیرش نیست، افزود: آمریکایی‌ها این را می‌دانند. نباید فکر کنیم، چون آمریکایی‌ها دائم این را تکرار می‌کنند پس می‌توانند از اسنپ بک استفاده کنند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: روز ۸ می ۲۰۱۸ جان بولتن مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید در اوج سرخوشی که برجام را نابود کردند و فکر می‌کردند ظرف سه ماه هم ایران را نابود می‌کنند، در یک مصاحبه مطبوعاتی در کاخ سفید اعلام کرد، ما دیگر عضو برجام نیستیم که از اسنپ بک استفاده کنیم؛ هنوز صورتجلسه این مصاحبه روی سایت کاخ سفید هست، مگر این که بروند و آن جمله را بردارند.

آقای ظریف همچنین اظهار داشت: در وزارت امور خارجه با این چالش روبرو هستیم که با تمام خضوع برابر مردم ایران که همه چیز ما از آن‌ها است، باید بدانیم که وظیفه ما پیشبرد منافع ملی و وزارت خارجه ایران است، بسیار خوب است که مردم بدانند در سیاست خارجی چه خبر است.

وی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش‌های آقای سیدعباس موسوی سخنگوی سابق وزارت خارجه تشکر و تاکید کرد: سخنگویان پیشین وزارت امور خارجه هم اقدامات قابل تقدیری در این جایگاه داشته اند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین اشاره به سوابق علمی و اجرایی آقای سعید خطیب زاده سخنگوی جدید وزارت امور خارجه برای او در این جایگاه آرزوی موفقیت کرد.

نظر شما