به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از روزنامه آفتاب یزد، پس از کشوقوسهای فراوان چند هفتهای، بالاخره خبر آمد که تصمیم نهایی برای اجرای کنکور به روز ۳۱ مرداد تعلق گرفته است، ساعتی بعد اما وزیر بهداشت به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا اعلام میکند که اجازه برگزاری کنکور را نخواهد داد! حتی برخی نمایندگان پیگیر در این زمینه هم همان زمان توییت زدند و خبر دادند که پیگیریشان نتیجه داده است!
روز بعد اما خبر دیگری منتشر میشود که تکذیب تعویق کنکور را شامل میشود و مسئولین اعلام میکنندکه کنکور در همان زمان مقرر برگزار خواهد شد! اینکه کنکور باید با تاخیر برگزار میشد یا موعد مقرر از پیش تعیین شده بهترین زمان برای اجرای آن بود، مسئلهای تخصصی است که قاعدتاً باید ستاد ملی مبارزه با کرونا در مشورت با سازمان سنجش و سایر نهادهای مرتبط تعیین تکلیف میکرد. فارغ از این که برگزاری کنکور به صلاح است یا نه، موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که اخبار ضد و نقیض در خصوص برگزاری کنکور تا چه ابعاد روان کنکوریها را به هم میریزد و آسیب روانی به آنها وارد میسازد! کارشناسان بر این اعتقادند که عدم توانایی مسئولین در تصمیمگیری بدون شک تبعات جبران ناپذیری برای داوطلبان به همراه خواهد داشت اما سوال اینجاست که چه کسی قرار است پاسخگوی این تبعات باشد؟
همین دو هفته پیش بود که خبرهایی از برگزاری جلساتی میان مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان متولیان برگزاری کنکور به همراه برخی نمایندگان و روسای کمسیونهای بهداشت و آموزش مجلس شورای اسلامی به گوش رسید. گفته میشد در این جلسات قرار است تصمیمگیری نهایی در خصوص برگزاری کنکور گرفته شود و در واقع کنکوریان را از این برزخ نجات دهند. در نهایت وزیر بهداشت به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا ضمن تاکید بر موضع برگزاری آزمونها در تاریخ مقرر، گفت: «مقرر شده است که با توانمندی و قدرت، کنکور سراسری در تاریخ مقرر یعنی ۳۱ مرداد برگزار شود که هم داوطلبان و خانوادههای آنها از اضطراب بیرون بیایند و هم اینکه تکلیف برگزارکنندگان کنکور روشن و مشخص شود. پروتکلهای بهداشتی برگزاری کنکور را سخت گیرانهتر از آزمون دکتری که برگزار شد انجام میدهیم و نهایتا با سختگیری بیشتر در سه مرحله نقل و انتقال داوطلبان به حوزههای امتحانی، داخل حوزههای امتحانی و هنگام خروج از حوزه و بازگشت به منزل پروتکلها را سخت گیرانهتر دنبال میکنیم.»
این در حالی است که استارت برگزاری آزمونها با اجرای آزمون دکتری تخصصی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در ۹ مرداد ماه جاری زده شده بود و در فاصله یک هفته، سه آزمون مهم یعنی«دکتری تخصصی وزارت بهداشت»، «کارشناسی ارشد سال ۹۹» و «چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی» نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده بود، برگزار شدند به طوریکه پس از پایان هر آزمون مسئولان وزارت بهداشت نمره قبولی بیش از ۹۰ درصدی به نحوه اجرای این پروتکلها میدادند!
این در حالی است که برخی کارشناسان نمره قبولی مسئولان مذکور در نحوه اجرای پروتکلهای بهداشتی را مردود اعلام کرده و حتی در برخی از موارد تا صفر هم پائین آورده بودند! حالا و پس از آن نمرههای درخشان، درست زمانی که تنها حدود یک هفته به برگزاری کنکور به عنوان مهمترین و سرنوشت سازترین آزمون ورودی دانشگاهها باقی مانده است در کمال ناباوری دوشنبه شب وزیر بهداشت با انتشار پست اینستاگرامی خبر از تعویق مجدد کنکور میدهد و اعلام میکند:« وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کردند که اجرای پروتکلهای سختگیرانه در این زمان کوتاه امکان پذیر نیست مگر اینکه دستورالعملها برای برگزاری آزمونهای سراسری تغییر کند. در این جلسه اعلام کردم به عنوان وزیر بهداشت و متولی سلامت این کشور، قطعا سلامت فرزندانمان اولویت اول است و از این پروتکلهای سختگیرانه کوتاه نخواهیم آمد که رئیس کمیسیونهای آموزش و بهداشت مجلس در این زمینه همراه و موافق بودند. به مسئولان برگزاری کنکور اعلام کردم اگر نمیتوانید این دستورالعملها را به درستی اعمال کنید با برگزاری کنکور در این تاریخ مخالفم و تاکید میکنم که کنکور در زمانی دیگر برگزار شود. تاکید میکنم کنکور را به زمانی موکول کنید که میتوانید از لحاظ فضا و امکانات تمام ضوابط و دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت را فراهم کنید.
البته پیشنهاد وزارت علوم تعویق یک ماهه برگزاری کنکور بود که در ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی میشود.»
∎
نظر شما