به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری دانشجو، ناخدای کشتی «رسوس» مولداوی که در بندر بیروت توقیف شده بود، در گفتوگو با شبکه المیادین لبنان اطلاعات جدیدی از این کشتی که انفجار بیروت را رقم زد، ارائه داد.
ناخدا «بوریس پروکوشف»، در گفتوگو با این شبکه گفت که کشتی ۲۷۰۰ تن بار نیترات آمونیوم با خود حمل میکرد و قرار بود در بندر بیروت تجهیزات راهسازی نیز بارگیری کند.
او گفت که از ما خواسته شد برای تأمین هزینه سفر، ۲۵۰ تن در بیروت نیز به محموله کشتی اضافه کنیم. به گفته پروکوشف، او ناخدای اول کشتی نبود و بنا به دلایل نامعلومی، ناخدا (اپوکوموف) و خدمه کشتی در ترکیه تغییر پیدا کرد؛ چرا که آنها از رفتن به موزامبیک سرباز زدند.
به گفته ناخدای کشتی رسوس، کشتی بعد از راه افتادن از ترکیه ، برای تأمین سوخت در ساحل «پِریه» یونان به مدت یک هفته و نیم لنگر انداخت و در پاسخ یکی از نیروهای کادر که پرسیده بود چرا در اینجا توقف کردهایم، به ما گفتند که به دنبال بار اضافی برای حمل هستیم و چون در یونان پیدا نشد، راهی لبنان شدیم.
پروکوشف گفت که اعتبار و تاریخ اسناد و مدارک لازم ناخدای قبلی کشتی تمام شده بود و به همین دلیل، مانع از ادامه همراهی او در سفر شدند.
او گفت که هنگامی که کشتی در بندر بیروت توقیف شد، هیچ یک از مقامات لبنان از آنها بازجویی نکردند و فقط خبرنگاران بودند که از آنها درباره کشتی و محموله آن پرسوجو میکردند.
میزان خسارات انفجار بیروت از زبان میشل عون
ویدئو | انفجار بیروت از پیش برنامهریزی شده بود؟
ویدئو | لحظه انفجار مهیب در بیروت از دوربینهای مداربسته یک هتل پنج ستاره
ناخدای کشتی رسوس همچنین از اینکه چرا مالک کشتی عوارض بندر بیروت را بر خلاف ایستگاههای قبلی پرداخت نکرده بود، اظهار بیاطلاعی کرد.
پروکوشف همچنین گفت که مالک کشتی مذکور در قبرس به سر میبرد و پلیس قبرس از او بازجویی کرد. به گفته او، بعد از بازداشت او و خدمه کشتی، سه ماه کار رسیدگی به پرونده آنها طول کشیده و آنها یک وکیل لبنانی برای اثبات بیگناهی خود گرفتهاند.
ناخدای کشتی همچنین گفت که او فکر میکرد، منطقی این است که مالک بار کشتی برای تحویل بار و حمل آن به بیروت بیاید و در این صورت، او حتما اجرت و غرامت خدمه کشتی را طلب کند؛ چرا که در این مدت اذیت شده بودند. ولی متأسفانه نه کسی آمد و نه مبلغی به عنوان اجرت یا غرامت پرداخت شد.
ناخدا پروکوشف همچنین در پاسخ به اینکه آیا مقصد کشتی موزامبیک بود یا جای دیگر اظهار بیاطلاعی کرد و گفت که احتمال دارد، مقصد کشتی، کشوری غیر از موزامبیک بوده باشد. او گفت که تا به امروز پولی هم به او بابت اجرت و هدایت کشتی پرداخت نشده است.
او در پایان، از وقوع انفجار در بندر بیروت و کشته شدن ۱۷۱ تن و زخمی شدن هزاران نفر ابراز تأسف کرد و به خانواده قربانیان تسلیت گفت.
انفجار بندر بیروت، باعث تخریب گسترده این بندر شده و به خانههای زیادی خسارت وارد کرده است؛ دولت «حسان دیاب»، در پی این انفجار استعفا داده است.
در همین زمینه:
- دیاب: استعفای دولت لبنان را اعلام میکنم | سیستم فساد فراتر از کشور است
- همه اعضای هیئت دولت لبنان استعفا کردند | نخستوزیر با مردم سخن میگوید
- ویدئو | تصاویر جدید پهبادی از عمق ویرانیهای بیروت
- کمکهای ایران به لبنان بلاعوض خواهد بود؟
- نخست وزیر لبنان استعفای دولت را با میشل عون مطرح کرد
- افزایش تلفات انفجار بیروت به ۲۰۰ | پسر ۲ ساله استرالیایی کشته شد
- ویدئو | جدیدترین تصاویر ماهوارهای انفجار بیروت
- استاندار بیروت: اجساد زیادی هنوز ناشناس هستند
- واکنشها به استقرار انبارهای نفتی در پایتخت؛ شهران امن است؟ | امکان تکرار فاجعه بیروت وجود دارد؟
- افشای جزئیات دیدار مکرون با نماینده حزب الله در بیروت
نظر شما