شناسهٔ خبر: 41905833 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

یک روزنامه‌نگار آمریکایی برکناری برایان هوک را انزوای آمریکا و شکست ترامپ دانست

ایرنا نوشت: عضو اندیشکده آتلانیتک در واشنگتن با بیان اینکه خبرها از ناکامی پمپئو در شورای امنیت حکایت دارد، گفت قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نمایش انزوای ترامپ در این شورا خواهد بود.

صاحب‌خبر -

"باربرا اسلاوین" روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: خبرها از ناکامی "مایک پمپیو" وزیر خارجه آمریکا در جمع کردن آرای مثبت اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت حکایت دارد.

وی کناره‌گیری "برایان هوک" نماینده آمریکا در امور ایران را به ناکامی رژیم ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بی‌ارتباط ندانست و ادامه داد: به طور دقیق نمی‌دانم چه مسایل شخصی او را وادار به کناره گیری کرده است اما یک چیز روشن است: سیاست‌های (ضد ایران دولت ترامپ) به بن بست خورده است.

این روزنامه نگار آمریکایی اضافه کرد: هوک کارنامه درخشانی که دولت‌های دیگر را به ادامه تحریم تسلیحاتی ایران ترغیب کرده باشد، بر جای نگذاشته است و نتوانست دولت‌های دیگر را با سیاست‌های ایالات متحده همگام کند.

اسلاوین اظهار کرد: احتمال رای آوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت اندک هست. حتی گفته می‌شود که ۹ رای لازم اعضای شورای امنیت برای رسیدن به مرحله وتو را هم نخواهد داشت. شاید به همین خاطر بود که برایان هوک تصمیم به کناره گیری گرفت.

وی خاطرنشان کرد: شاید هم هوک نظرسنجی‌های انتخاباتی را دیده و فهمیده که ترامپ رفتنی است. برای همین از اکنون به دنبال یک شغل تازه رفته است. او نسبتا جوان است و برخلاف "الیوت آبرامز" مسیر سیاسی و شغلی  وی ادامه‌دار خواهد بود.

عضو اندیشکده آتلانتیک تاکید کرد: آبرامز در مرحله آخر زندگی سیاسی خود است و بعد از این دولت، جایی برای رفتن ندارد و دوست دارد در این دولت باشد و اینجا و آنجا برایش سخنرانی بگذارند.

اسلاوین با اشاره به کارنامه آبرامز گفت: در ونزوئلا که اهرم‌های آمریکا خیلی بیشتر از ایران بود و همراهی بین‌المللی وجود داشت، کاری نتوانست پیش ببرد. مشخص نیست او درباره ایران کاری بتواند انجام دهد.

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود انزوا در شورای امنیت، دولت ترامپ اصرار به بردن قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت دارد، گفت: آنها می‌خواهند این روند طی شود و موضوع مکانیسم ماشه را به مرحله اجرا درآوردند. البته این ادعا از لحاظ حقوقی بسیار سوال برانگیز است.

این تحلیلگر مسایل ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: چند روز پیش مایک پمپئو به رئیس جمهوری تونس که کشورش عضو غیردائم شورای امنیت است، زنگ زد. هدف به دست آوردن رای مثبت تونس برای این قطعنامه بود. اما تردید دارم که تونس هم به آن رای مثبت بدهد.

اسلاوین در پاسخ به این سوال که با این حساب، آیا دولت ترامپ به نمایش انزوای خود در شورای امنیت اصرار دارد؟ گفت: بله، از همان آغاز و خروج از برجام این انزوا وجود داشته است. پمپیو تلاش جدی دارد که تا پایان این دولت، برجام را کاملا از میان بردارد، این هدف اوست.

وی یادآور شد: پمپئو برنامه‌های سیاسی برای خود تعریف کرده و می خواهد در ۲۰۲۴ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود. این طرح ضد جمهوری اسلامی بخشی از برنامه کلی پمپئو است.

310 310