شناسهٔ خبر: 41889363 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل انتقال خون کرمانشاه:

بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما خون مراجعه کنند

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل انتقال خون کرمانشاه با اشاره به تاثیر زیاد روش پلاسما درمانی بیماران کرونای در جهان، از حدود ۹ هزار بهبودیافته این بیماری در استان خواست برای اهدای پلاسما و کمک به درمان مبتلایان این بیماری به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

صاحب‌خبر -

«پژمان صالحی‌فر» روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار در سرسرای سازمان انتقال خون استان کرمانشاه برگزار شد، افزود: یکی از روش های مورد تاکید برای کمک به درمان بیماران کرونا، تزریق پلاسما بهبودیافتگان است به همین دلیل از حدود ۹ هزار بهبودیافته کرونایی استان می خواهیم که برای این کار خیرخواهانه، انسانی و خداپسندانه به مرکز انتقال خون کرمانشاه مراجعه کنند.

او اضافه کرد: در آمریکا روزانه ۱۵ هزار بهبود یافته به سه هزار مرکز پلاسما تراپی این کشور برای اهدای پلاسما در راستای کمک به درمان مبتلایان این بیماری مراجعه می‌کنند و این نشان از اهمیت این روش برای درمان این بیماری است.

صالحی فر، با بیان اینکه از افراد بین ۱۸ تا ۶۰ سال بهبودیافته استان که بیماری زمینه ای ندارند می خواهیم به مراکز انتقال خون برای اهدای پلاسما مراجعه کنند، افزود: روزانه به طور میانگین حدود ۲۰۰ نفر در کشور بر اثر مبتلا به بیماری کرونا از دست می دهیم که  ممکن است با تزریق پلاسما تا حدی برخی از آنها نجات یابند.

وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ دارو و راه قطعی برای درمان کووید ۱۹ تاکنون کشف نشده و فقط برخی داروها به بهبود افراد کمک می کند، گفت: احتمال دارد در فصل زمستان و پاییز با شروع فصل سرما این بیماری دوباره به اوج برسد، بنابراین انتظار داریم حدود نصفی از بهبودیافتگان بیماری کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند تا ذخیره کافی در این رابطه تا فصل پاییز داشته باشیم.  

باشگاه خون o منفی در کرمانشاه راه‌اندازی شود

 صالحی فر در بخش دیگری از سخنان خود اهدای خون را به دلیل امکان ذخیره سازی کوتاه مدت یک نیاز همیشگی و مستمر دانست و گفت: مجروحان تصادفات، نزاع و دعوا، خونریزی های اتاق عمل، پیوند اعضا، پیوند استخوان، بیماران سرطانی، کلیوی و غیره همواره و روزانه به خون نیاز دارند و به همین علت نیاز به اهدای خون یک نیاز مداوم و همیشگی است.

او با بیان اینکه ۴۷ درصد از اهدا کنندگان خون استان به طور مستمر یعنی سالی حداقل ۲ بار خون  اهدا می کنند، گفت: در چهار ماه اول سال جاری حدود ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر در استان خون اهدا کردند که نسبت به سال گذشته و با توجه به شیوع بیماری کرونا ۲۵ درصد کاهش یافته است.

مدیرکل انتقال خون کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه تاکنون هیچ یک از کارکنان مرکز انتقال خون کرمانشاه به بیماری کرونا مبتلا نشده اند؛ از رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی کرونا در مراکز خرید، پاساژها، بوستان ها، تعویض پلاک و مراکز پیشخوان دولتی انتقاد کرد و گفت: این در حالی است که در مرکز انتقال کرمانشاه برای مراجعین تمامی موازین بهداشتی به طور سختگیرانه ای رعایت می شود و اصلا جای نگرانی نیست.

صالحی فر، همچنین از حضور نیافتن مسوولان و مدیران استان برای اهدای خون در جهت تبلیغ و آرام سازی ذهنی جامعه انتقاد کرد و حضور آنها برای اهدای خون با توجه به شرایط کرونایی را بسیار مهم و حیاتی دانست.

وی همچنین با اشاره به اهمیت گروه خونی o منفی برای کمک به جلوگیری از خون ریزی های لحظات ابتدایی مجروحان که پزشکان از گروه خونی افراد اطلاع ندارند، افزود: این گروه خونی در لحظات ابتدایی درمان و جلوگیری از خون ریزی بسیار حیاتی است و ذخیره کافی آن نیاز مبرم هر جامعه ای است و به عنوان یک ذخیره راهبردی در جهان شناخته شده است.

صالحی فر، در ادامه خواستار راه اندازی یک باشگاه از افراد دارای گروه خونی o منفی با مشارکت مسوولان به ویژه رسانه ها شد تا ذخیره کافی از این گروه خونی که حیات و زندگی بسیاری افراد به آن وابسته است در استان داشته باشیم.

وی همچنین گروه خونی A منفی را نیز بسیار با اهمیت دانست و از دارندگان آن خواست برای اهدا خون که نجات جان یک انسان است به مرکز انتقال خون مراجعه کنند.

در پایان این نشست خبرنگاران حاضر در این نشست برای اهدای خون پیش قدم شدند.

در استان کرمانشاه تنها در کلانشهر کرمانشاه مرکز انتقال خون وجود دارد و در ۱۳ شهرستان دیگر استان مرکز دایم خونگیری وجود ندارد.

مرکز انتقال خون شهر کرمانشاه هر روز از ساعت هفت صبح تا ۱۹ آماده خونگیری از اهداکنندگان است.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد. 

نظر شما