به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی امروز در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد درباره برگزاری آزمونهای سراسری گفت: فضای جامعه در آموزش عالی حول محور برگزاری آزمونها میگذرد. کنکور ارشد و دکتری برگزار شد و با تمام نقدها و تأییدها مراجع رسمی مرتبط با پروتکلهای بهداشتی، آزمون دکتری را ۸۶ درصد و ارشد را ۹۱ درصد منطبق با پروتکلهای بهداشتی اعلام کردند.
وی با تأکید بر اینکه تلاش میکنیم آزمون سراسری را با دقت بیشتری برگزار کنیم، افزود: داوطلبان توجه کنند که ما تعداد زیادی رشته محل دانشگاهی داریم که نحوه پذیرش آنها از طریق بررسی سوابق تحصیلی است و نیازی به شرکت در آزمون نیست.
وزیر علوم گفت: داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور اسامی رشتههای بدون آزمون را دریافت کنند.
وی ادامه داد: در حدود ۴۰۰ هزار نفر صندلی و کد رشته محل در دانشگاههای دولتی از طریق بدون کنکور پذیرش می شوند. ۲۰ درصد دوره های روزانه، ۴۵ درصد دوره های شبانه از این طریق دانشجو می پذیرند.
وزیر علوم با بیان اینکه پذیرش در ۹۸ درصد رشته های غیردولتی و آزاد از طریق بدون کنکور صورت می گیرد، گفت: داوطلبان می توانند بدون شرکت در کنکور سراسری در این رشته ها پذیرش شوند. در مجموع ۹۱۲ هزار نفر داوطلب می توانند از این طریق وارد دانشگاه شوند.
وی افزود: تراکم شرکت در آزمون در رشته های پزشکی است که رقابت در این رشته ها روی ۱۰۹ هزار صندلی صورت می گیرد. این رقم معادل کم تر از ۱۱ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها است.
وی تأکید کرد: داوطلبان حتما توجه کنند که برای ورود به بسیاری از رشته ها نیازی به شرکت در کنکور سراسری ندارند و لازم نیست نگران شرکت در آزمون باشند. به جز آن دسته از افرادی که می خواهند در رشته های پرطرفدار شرکت کنند.
غلامی با اشاره به حذف کنکور نیز گفت: برای بحث کامل حذف کنکور هم برنامه ریزی شده که نیاز به هماهنگی با وزارت آموزش و پرورش وجود دارد.
وزیر علوم افزود: تلاش میکنیم کنکور سراسری را با رعایت پروتکلها اجرا کنیم و داوطلبان و خانوادههای آنها مطمئن باشند که سلامت آنها همانند سلامت فرزندانمان برای ما مهم است و همانند فرزندان خود نگران سلامتی آنها هستیم. برنامه ریزی طوری خواهد بود که هیچ مشکلی برای داوطلبان کنکور سراسری پیش نخواهد آمد.
وی افزود: تجربیات خوبی با برگزار کردن کنکور ارشد و دکتری در اختیار عوامل اجرایی قرار گرفته و این تجربیات به بهبود شرایط کمک میکند. ارزیابی از پروتکلها را از وزارت بهداشت ابلاغ میشود و خود وزارت بهداشت هم بر اجرای آن نظارت میکند.
غلامی با اشاره به سخنان رئیس مجلس درباره تعویق کنکور افزود: صحبتهای رئیس مجلس به دو بخش تقسیم میشود آقای قالیباف در قسمت اول صحبتها تائید نسبی از برگزاری آزمونها داشتند و بخش دوم صحبتها هم تاکید بر این بود که در اجرای آزمون سراسری دقت بیشتری شود و شرایط به گونهای باشد که اگر اجرای آزمون در روز مقرر به صلاح نبود، بر اساس نظر ستاد ملی کرونا عمل شود و وزارت علوم هم بر اساس نظر ستاد عمل کند.
وی افزود: تصمیم گیری و نظر ستاد ملی مقابله با کرونا مبنای عمل باشد که وزارت علوم هم بر اساس نظر ستاد کرونا عمل میکند. امیدواریم بتوانیم کنکور سراسری را سر موعد مقرر برگزار کنیم و داوطلبان را در بلاتکلیفی قرار ندهیم.
نظر شما