«علی فاتحینیا» در این مورد افزود: بعضاً در برخی از محدوده و حاشیه شهر یزد مراکز نگهداری غیر مجاز دام مشاهده میشود که اصولاً توسط اتباع بیگانه اداره میشوند و علاوه بر مزاحمت شهری، محل تجمع بسیاری عوامل بیماری زا و حشرات هستند.
وی به مراکز نگهداری دام غیر مجاز در انتهای بلوار کشاورز شهر یزد اشاره و در این باره اظهار کرد: در سالهای گذشته در زمان فعالیت کشتارگاه دام قدیم یزد در این بلوار، دامداریها و اماکن نگهداری دام در اطراف کشتارگاه ایجاد شده بود تا دام کشتاری را برای کشتار در کشتارگاه سنتی یزد فراهم کنند و در سال ۸۵ با راه اندازی و بهرهبرداری از کشتارگاه صنعتی دام یزد واقع در کیلومتر ۱۴ جاده یزد به طبس، کشتارگاه سنتی یزد تعطیل و از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان به دامداریهای مورد اشاره در مجتمع دامداریهای جاده طبس زمین واگذار شد تا از حاشیه شهر به مکان مورد نظر انتقال یابند اما مالکان این دامداریها ضمن دریافت زمین، حاضر به تعطیلی دامداری خود نشدند و به فعالیت خود ادامه دادند.
مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: این دامداریها اکنون مشکلات عدیدهای را برای مردم ساکن در این مناطق از لحاظ بهداشتی و آلودگیها زیست محیطی فراهم کرده است و موجب نارضایتی مردم این مناطق شده اند . لذا اداره کل دامپزشکی استان در راستای تامین و حفظ سلامت جامعه این موضوع را در دستور کار قرار داده است و پس از برگزاری چند جلسه با مسئولان مربوطه در نهایت تصمیمگیری شد که کلیه مراکز غیر مجاز حداکثر تا مورخ ۲۵ مرداد ماه سال جاری مجاز به فعالیت هستند و بعد از مهلت مقرر با حکم مراجع قضایی ضمن پلمب با اینگونه مراکز برخورد جدی میشود.
وی گفت: رهاسازی فضولات و امحاء و احشاء دامهای ذبح شده در محیط زیست و عدم وجود سیستم فاضلاب و چاه دفن فضولات علاوه بر آلودگی های زیست محیطی باعث تجمع حیوانات ولگرد، حشرات و جوندگان ناقل بیماری در این مناطق شده که نقش مهمی در شیوع و انتقال بیماری های عفونی دارند.
فاتحینیا به کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی در مراکز نگهداری یاد شده اشاره کرد و افزود: تولید و عرضه گوشت در شرایط غیر بهداشتی تهدید علیه بهداشت عمومی و باعث شیوع انواع بیماری ها است و عواقب خطرناکی به همراه دارد.
وی افزود: فعالان کشتارگاه های غیر مجاز دام و عرضه گوشت در حقیقت با عرضه غیر بهداشتی شرایط را برای شیوع و انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام فراهم می کنند و همچنین در مراکز یاد شده ، دام ها بدون هیچ نظارت و بازرسی کشتار و عرضه می شوند که در این بین مخاطره عرضه دام های بیمار و آلوده به عوامل عفونی و انگلی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سیستم کشتارگاهی استاندارد و بهداشتی دام قبل و بعد از کشتار توسط کارشناسان دامپزشکی معاینه میشود و به دامهای مبتلا به بیماری هایی نظیر کزاز، هاری و شاربن، اجازه کشتار داده نمیشود و این گونه دامها باید با رعایت اقدامات قرنطینهای قبل از ورود به سالن کشتار به صورت بهداشتی معدوم و همچنین در برخی از موارد پس از کشتار قسمتهایی از لاشه دام که قابل مصرف نیست، توسط بازرسان بهداشتی دامپزشکی ضبط و سپس معدوم میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد اضافه کرد: شهروندان باید آگاه باشند که در مراکز غیر مجاز اصلا بر دامها هیچ گونه نظارتی نمی شود و گوشت آنها کاملاً غیر بهداشتی است و همچنین کشتار غیرمجاز دام می تواند موجب افزایش خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو در جامعه شود، تصریح کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری ویروسی وابسته به کنه و مشترک بین دام و انسان است که می توان گفت گزش کنه و تماس با دام آلوده شایعترین راه انتقال آن است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، فاتحینیا در پایان اضافه کرد: بهترین راه پیشگیری از ابتلای به این بیماری نگهداری لاشه دام پس از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در مرحله پیش سرد کشتارگاه است تا در صورت آلوده بودن، ویروس آن از بین برود که متاسفانه در مراکز غیر مجاز هیچ یک از این نکات بهداشتی رعایت نمیشود.
انتهای پیام
نظر شما