شناسهٔ خبر: 41878015 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

فارین‌پالیسی گزارش داد

سردرگمی‌ دولت ‌ترامپ مقابل ایران در آستانه انتخابات

نشریه آمریکایی نوشت: کناره‌گیری ناگهانی برایان هوک باعث می‌شود دولت ‌ترامپ بعد از دو سال «فشار حداکثری» بر ایران اکنون نتواند خود را پیروز این سیاست بداند.

صاحب‌خبر -




فارین‌پالیسی گزارش داد دو سال پس از اینکه دونالد ‌ترامپ از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و ادعا کرد که می‌تواند «یک توافق جدید و پایدار» را ضمانت کند، کناره‌گیری ناگهانی «برایان هوک» نماینده ویژه دولت ‌ترامپ در امور ایران از مقامش، آینده بزرگ‌ترین سیاست خاورمیانه‌ای کاخ سفید را در وضعیتی نامعلومی ‌فرو برد.
این نشریه آمریکایی افزود: جایگزینی هوک با الیوت آبرامز در حالی که وی همچنان سمت خود در ونزوئلا را در دست دارد، او را مسئول ادامه به اصطلاح ابتکار عمل‌های ‌ترامپ در ایران خواهد کرد. اکنون سؤال اینجاست که وی چگونه می‌تواند در انتخابات ریاست‌جمهوری احتمالی نوامبر برنده شود. احتمال دستیابی توافق با ایران در دقیقه آخر هم بعید به‌نظر می‌رسد.
«باربارا لیف» نماینده سابق آمریکا در امارات در دولت اوباما گفت: «دولت در بلاتکلیفی بزرگی گرفتار شده و هیچ راهی هم به مذاکره نیست. و نیازی هم به گفتن نیست که اگر واشنگتن هم پیش از انتخابات 3 نوامبر زنگ بزند، تهران گوشی را برنمی‌دارد.»
در ادامه این مطلب آمده است: انتخاب آبرامز به جای هوک هم اوضاع را بهتر نمی‌کند. آبرامز تندرو است و به‌عنوان فردی که در رسوایی ایران-  کنترا به کنکره دروغ گفت، شناخته می‌شود.
فارین‌پالیسی نوشت: در حالی که چشم‌انداز انتخاب مجدد ‌ترامپ در ابهام قرار دارد، یک نشست داغ سازمان ملل درباره ایران نشان می‌دهد که ‌ترس قدرت‌های جهانی برای مقابله با آمریکا در حال فرو ریختن است.
این نشریه آمریکایی افزود: احتمالاً ابتکار عمل بزرگ دیپلماتیک دولت ‌ترامپ هفته آینده با شکست مواجه می‌شود.
در ادامه این مطلب آمده است: آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره «تمدید نامحدود» تحریم‌های تسلیحاتی ایران به شورای امنیت سازمان ارائه کرده است اما این پیش‌نویس از حمایت کمی ‌در میان قدرت‌های جهانی برخودار است که نشان‌دهنده انزوای واشنگتن است.
فارین‌پالیسی نوشت: در حال حاضر مخالفت با پیش‌نویس آمریکا در حدی است که آمریکا احتمالاً نخواهد توانست 9 رأی لازم را به دست بیاورد تا روسیه و چین را مجبور به استفاده از حق وتو کند. برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دست‌کم 9 کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچ‌یک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.
این نشریه آمریکایی با‌ اشاره به اینکه روسیه و چین صریحاً تأکید کرده‌اند که با پیش‌نویس آمریکا مخالفت خواهند کرد، افزود: «وانگ ون بین» یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین پنجشنبه اعلام کرد: «ما با فشار آمریکا برای گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت مخالف هستیم.»
در ادامه این مطلب آمده است: سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) نیز اعلام کرده‌اند از تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران حمایت نمی‌کنند.
فارن‌پالیسی افزود: «جارت بلانش» هماهنگ‌کننده سابق وزارت خارجه آمریکا در توافق هسته‌ای ایران در دولت اوباما و مقام ارشد کنونی در بنیاد کارنگی می‌گوید: «در این مرحله، سیاست دولت ‌ترامپ در قبال ایران همگی بر شکست احتمالی ‌ترامپ در انتخابات و تلاش برای ممانعت از گزینه‌های رئیس‌جمهور آینده (بایدن) در قبال ایران متمرکز شده است و من فکر می‌کنم آنها به احتمال زیاد در این تلاش ناکام هستند.»

نظر شما