شناسهٔ خبر: 41873345 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

خنثی شدن حمله داعش به لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان/ نتیجه مذاکرات فشرده؛ آزادی 400 زندانی خطرناک طالبان

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- نظامیان افغان توطئه داعش برای حمله بر محل برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان را در کابل خنثی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، «یاسین ضیاء» فرمانده ستاد مشترک ارتش افغانستان امروز در یک نشست خبری گفت: یازده داعشی که قصد داشتند بر لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان حمله کنند، بازداشت شدند.
وی از بازداشت تعدادی از افراد طالبان نیز به اتهام مشابه خبرداد و افزود: در عملیات نظامیان افغان که برای تامین امنیت لویه جرگه مشورتی صلح انجام شد، چندین راکت و خمپاره نیز به دست آمد.
ضیا بدون اشاره به جزئیات بیشتر از جمله محل بازداشت افراد طالبان و داعش تاکید کرد: نظامیان افغان طرح حملات تروریستی بر محل برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح را خنثی کرده اند.
لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان با مشارکت سه هزار و دویست نفر روز جمعه در میان تدابیر شدید امنیتی آغاز به کار کرد و امروز پایان یافت.

پایان نشست لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان/ آزادی چهارصد زندانی خطرناک طالبان
اعضای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان ضمن توافق با آزادی 400 زندانی طالبان تصریح کردند: در صورتی که در بین این زندانیان، اتباع خارجی حضور داشته باشند. لازم است با اخذ ضمانت معتبر از کشور‌های متبوعشان به آن‌ها تحویل داده شوند.
لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان با صدور قطعنامه‌ای مبنی بر توافق بر سر آزادی زندانیان طالبان، حمایت از روند صلح افغانستان و تاکید بر عملی شدن تعهدات آمریکا برای آتش بس دائمی و سراسری امروز به کار خود پایان داد.
براساس قطعنامه بیست و پنج ماده‌ای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان که امروز در مراسم اختتامیه این نشست قرائت شد، اعضای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان ضمن توافق با آزادی چهارصد زندانی (خطرناک) طالبان تصریح کردند: در صورتی که در بین این زندانیان، اتباع خارجی حضور داشته باشند. لازم است با اخذضمانت معتبر از کشور‌های متبوعشان به آن‌ها تحویل داده شوند.
اعضای لویه جرگه همچنین گفته اند باید اطمینان حاصل شود با آزادی زندانیان، مذاکرات مستقیم با طالبان بدون هیچ بهانه‌ای به صورت فوری آغاز شود، آتش بس دائمی از دیگر خواسته‌های اعضای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان بود.
لویه جرگه مشورتی صلح از جامعه جهانی به ویژه آمریکا خواسته است در زمینه آتش بس دائمی به تعهدات خود در قبال مردم افغانستان عمل کند، شرکت کنندگان لویه جرگه از کشور‌ها و سازمان کنفرانس اسلامی و نیز همسایگان نیز تقاضا کردند برای رسیدن به صلح و ثبات دائمی با افغانستان همکاری کنند.
شرکت کنندگان لویه جرگه از جامعه جهانی خواستند از دخالت کشور‌هایی که در بی ثباتی افغانستان دست دارند یا از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند، جلوگیری کند.
براساس این قطعنامه، به ملت و دولت افغانستان اطمینان داده شود تا زندانیان آزاد شده دوباره به جبهه‌های جنگ بازنگردند، اعضای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان از طالبان نیز خواسته است به تعهدات خود مبنی بر آزادی کامل اسرای نظامی و غیرنظامی عمل کند.
درخواست از دولت افغانستان و طالبان برای پایان خشونت و حل مشکلات موجود از طریق گفتگو از دیگر مطالبات اعضای لویه جرگه مشورتی صلح است.
رعایت اصول مردم سالاری، حفظ نظام جمهوری و حقوق اساسی شهروندان، حقوق زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی در جریان مذاکرات صلح دراین قطعنامه تاکید شده است.
لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان همچنین بر حفظ قانون اساسی تاکید کرد، اما افزود درصورت نیاز، قانون اساسی براساس راهکار‌های تعیین شده بازنگری شود.
تقویت نیرو‌های امنیتی و دفاعی افغانستان، توجه به نیاز‌های خانواده‌های نظامیان جان باخته، فراهم شدن زمینه مذاکرات صلح با طالبان در داخل افغانستان و نظارت جامعه جهانی بر مذاکرات صلح از دیگر مواد این قطعنامه است.
 
کرزی خطاب به طالبان: بیایید در خاک خود به همراه مردم افغانستان درکنار هم زندگی کنید
رئیس جمهور سابق افغانستان خطاب به طالبان گفت: بیایید در خاک خود به همراه سایر مردم افغانستان به صورت مشترک زندگی کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، حامد کرزی امروز در مراسم اختتامیه لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان بار دیگر از طالبان خواست جنگ را در این کشور متوقف و با استفاده از فرصت موجود مذاکرات صلح را آغاز کنند.
رئیس جمهور سابق افغانستان با بیان اینکه لویه جرگه مشورتی صلح، زمینه را برای آغاز مذاکرات صلح میان افغان‌ها فراهم کرد، افزود: ما در آرزوی صلح در محل برگزاری لویه جرگه جمع شده ایم و لویه جرگه ما را به آرزویمان نزدیک‌تر کرد.
کرزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات صلح میان افغان‌ها گفت: مذاکرات صلح نیازمند حوصله و تدبیر است و این گفتگو‌ها زمان گیر خواهد بود.
رئیس جمهور سابق افغانستان گفت: هرچند نگرانی‌هایی مبنی بر حقوق زنان و آزادی‌های مردم در روند مذاکرات صلح مطرح است، اما در صورتی که صلح و امنیت برقرار شود این مسایل حل خواهد شد و کودک افغان می‌تواند بدون ترس به مدرسه برود.
«عبدالله عبدالله» رئیس لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان نیز در سخنانی گفت: قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح، آخرین بهانه را از مسیر مذاکرات صلح برطرف کرد.
وی تصمیم‌های اعضای لویه جرگه مشورتی صلح را «تاریخی» دانست و افزود: شرکت کنندگان لویه جرگه تصمیم‌های لازم را در راستای منافع و مصالح مردم افغانستان اتخاذ کردند.
رئیس لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان ضمن قدردانی از تلاش نظامیان افغان برای تامین امنیت لویه جرگه گفت: نظامیان افغان از خطرات بالقوه و حوادث امنیتی جلوگیری کرد.
عبدالله افزود: این لویه جرگه به هیچ صورت چنانکه گفته می‌شد نه تنها سفارشی و نمایشی نبود بلکه بحث‌های جدی و از عمق دل مردم در آن جریان داشت.

اشرف غنی : حکم آزادی چهارصد زندانی طالبان را امروز امضا می کنم
اشرف غنی با تایید قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح مبنی بر آزادی زندانیان طالبان اعلام کرد: حکم آزادی چهارصد زندانی طالبان را که پیشتر نمی‌توانستم امضا کنم، امروز امضا خواهم کرد.
رئیس جمهور افغانستان با تایید قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح مبنی بر آزادی زندانیان طالبان اعلام کرد: حکم آزادی چهارصد زندانی طالبان را که پیشتر نمی‌توانستم امضا کنم، امروز امضا خواهم کرد.
 محمد اشرف غنی امروز در مراسم اختتامیه لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان گفت: امروز من حکمی را امضا می‌کنم که قبل از این نمی‌توانستم امضا کنم، زیرا صلاحیت آن را نداشتم، اما اکنون براساس تصمیم اعضای لویه جرگه، دستور آزادی چهارصد زندانی طالبان را صادر می‌کنم.
اشرف غنی با اشاره به مفاد قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان گفت: اکنون انتخاب در دست طالبان است، امروز طالبان نشان دهد که از آتش بس سراسری ترس ندارد.
وی افزود: توقع داریم طالبان به درخواست لویه جرگه مشورتی صلح برای آتش بس و فراهم شدن زمینه خدمات رسانی به مردم افغانستان پاسخ مثبت بدهد.
اشرف غنی با تاکید بر اینکه آغوش ملت افغانستان برای طالبان باز است گفت: ما برای پایان خشونت چند دهه در افغانستان نیت، اراده و ظرفیت لازم را داریم.
رئیس جمهور افغانستان با بیان اینکه جنگ و ناامنی فقط بدبختی و درد و رنج برای ما به بار آورده است، گفت: جنگ راه حل نیست بلکه همسویی و همدیگر پذیری می‌تواند معضلات جامعه افغانستان را برطرف کند.
وی در عین حال گفت: خطرات (در مسیر صلح) وجود دارد، دست‌های مختلف در کار است تا افغان‌ها نتوانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند، اما با وحدت و همدلی می‌توانیم مشکلات را تحلیل، جمع بندی و برای حل آن اقدام کنیم.
رئیس جمهور افغانستان با بیان اینکه لویه جرگه مشورتی صلح، مسیر این کشور را تعیین کرد گفت: دولت افغانستان مفاد قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح را عملی خواهد کرد و دولت نقش اجرا کننده را خواهد داشت.

عبدالله عبدالله: 400 زندانی طالبان همگی شهروندان افغانستان هستند
عبدالله عبدالله رئیس کمیته آشتی افغانستان اعلام کرد همه این بازداشت شدگان از شهروندان افغانستان هستند و بین آن‌ها جنگجویان خارجی وجود ندارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عبدالله عبدالله رئیس کمیته آشتی افغانستان اعلام کرد همه این بازداشت شدگان از شهروندان افغانستان هستند و بین آن‌ها جنگجویان خارجی وجود ندارد.
لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان، با آزادی 400 نفر از زندانیان طالبان موافقت کرد تا زمینه آغاز گفتگو‌های دولت این کشور با این گروه در دوحه پایتخت قطر فراهم شود.
عبدالله عبدالله رئیس کمیته آشتی افغانستان اعلام کرد همه این بازداشت شدگان از شهروندان افغانستان هستند و بین آن‌ها جنگجویان خارجی وجود ندارد.
عبدالله عبدالله افزود: ”مذاکرات، سه روز پس از آزادی بازداشت شدگان طالبان آغاز خواهد شد. برای آغاز مذاکرات، این افراد باید آزاد شوند. مانعی برای چنین اقدامی نمی‌بینیم، زیرا همه موانع پیش روی آشتی را برداشته ایم. “
طالبان پیش شرط آغاز مذاکرات با دولت افغانستان را آزادی 400 نفر از بازداشت شدگان خود تعیین کرده بود. لویه جرگه تاکید کرد فقط برای تحقق صلح در افغانستان، با آزادی این زندانیان موافقت کرده است.
دولت افغانستان پیشتر با آزادی این زندانیان به این علت که مرتکب جنایت‌های خطرناک شده اند، مخالفت می‌کرد. این نگرانی وجود دارد که آزاد شدگان به صحنه نبرد بازگردند. پیش از این نیز، چهار هزار و 600 نفر از عناصر طالبان آزاد شده بودند.
طالبان اواخر ماه فوریه گذشته با آمریکا در دوحه توافقنامه امضا کرد. بر اساس این توافقنامه، نیرو‌های ائتلاف به فرماندهی آمریکا باید در مدت 14 ماه، افغانستان را ترک کنند. برای راضی کردن همه طرف‌های افغان، باید در مذاکرات آینده درباره ایجاد تغییراتی در قانون اساسی این کشور توافق شود. همچنین در این مذاکرات باید تکلیف ده‌ها هزار نفر از عناصر مسلح مشخص شود، به ویژه اینکه افغانستان از مشکلات اقتصادی و اجتماعی رنج می‌برد.



نظر شما